Αμοργός: Ο Δήμος ζητά από τους επισκέπτες να μείνουν μακριά από το νησί

Η αλήθεια είναι ότι το είδαμε σε αρκετές σελίδες των social media και είχαμε την αίσθηση ότι μπορεί να είναι και τρολάρισμα... Ομως, όπως αποδεικνύεται είναι αλήθεια και σε επίσημο επίπεδο καθότι τα νησιά λόγω υποστελέχωσης στον υγειονομικό τομέα, δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε συμπτώματα πανδημίας... Και ο Δήμος Αμοργού έχουμε την αίσθηση ότι γίνεται ο πρώτος στις Κυκλάδες που ζητάει από τους επισκέπτες ή ακόμη και όσους είναι από τον Αμοργό και θέλουν να γυρίσουν να .. μείνουν σπίτι. Και μάλιστα συστήνει σε όσους πρέπει να μετακινηθούν, να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Υγείας Αμοργού ώστε να ενημερώσουν για την κατάστασή τους και μετά να λάβουν οδηγίες... 

Ας δούμε τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμοργού 

"Δεδομένων, της διασποράς του Κορωνοϊού τόσο στον υπόλοιπο κόσμο όσο και στην Ελλάδα, του τελευταίου ορισμού κρούσματος του ΕΟΔΥ «κάθε ασθενής με οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού (αιφνίδια έναρξη νόσου, με τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω συμπτώματα: βήχας, πυρετός, δύσπνοια) κατά την προσέλευσή του σε οποιαδήποτε δομή παροχής υπηρεσιών υγείας πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ενδεχόμενο κρούσμα COVID-19…» (https://eody.gov.gr/neos-koronoios-sars-cov-2/) και του γεγονότος ότι η Αμοργός δεν διαθέτει πλήρως εξοπλισμένη υγειονομική μονάδα για να αντιμετωπίσει άτομα με σοβαρή συμπτωματολογία από λοιμώξεις αναπνευστικού εν μέσω πανδημίας από Κορωνοϊο, σας προτρέπουμε εάν παρουσιάζετε έστω και ήπια συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή εάν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού να αποφεύγετε προσωρινά την μετάβαση σας στο νησί μας.

Σε περίπτωση που αυτή κρίνεται απολύτως απαραίτητη σας συστήνουμε κατά την άφιξή σας στο νησί να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Υγείας Αμοργού στο τηλέφωνο 2285071207 προκειμένου να ενημερώσετε για την κατάσταση τη ςυγείας σας και να λάβετε περαιτέρω οδηγίες" 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News