Ανδρος: Δράσεις από το Δήμο σε έργα υποδομών, έκτακτη επιχορήγηση

Με τίτλο " Αυτοδιοικητικός κύκλος: Έργα -  Προγράμματα - Ανάπτυξη για την Άνδρο" έχουμε δελτίο ενημέρωσης από τη Δημοτική αρχή της Ανδρου που μας αναφέρει για την υπογραφή έκτακτης επιχορήγησης (σ.σ. μίας ακόμη) από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κο Καραμανλή (για έργα που πρέπει να γίνουν ή να συντηρηθούν στο νησί) αλλά και για δράσεις που είναι σε εξέλιξη....  Μάλιστα, το πιο σημαντικό έργο κατά την άποψή μας; Το έργο για την στήριξη στο ετοιμόρροπο κτίριο του Επισκοπείου, που είχε εγκαταλειφθεί επί 5ετία και σύμφωνα με την μελέτη κρίθηκε επείγον λόγω αυξημένης επικινδυνότητας

Κι όπως διαβάζουμε "Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 200.000 ευρώ από το Υπουργείο υποδομών και μεταφορών για έργα στην Άνδρο συμφωνήθηκε στην συνάντηση, που είχε με τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης. Η Υπουργική Απόφαση υπογράφηκε άμεσα και πήρε ΑΔΑ: 9ΩΖΥ465ΧΘΞ-ΚΣΤ.

Ξεκίνησαν πάλι οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών που είχαν προκληθεί σε διάσπαρτα σημεία στο νησί, από την κακοκαιρία της 7ης Οκτωβρίου 2019. Μεταξύ άλλων σημείων, οι εργολαβίες εξελίσσονται στις Στενιές (αποκατάσταση  τοίχων αντιστήριξης και στηθαίων στη θέση Πεντάβρυση και στον Άνω Σταθμό), στα Γυάλια (Αποκατάσταση οδού), και στο Μπατσί (Αποκατάσταση τμήματος τοιχίου αντιστήριξης της παραλιακής οδού Μπατσίου). 

Εξελίσσονται οι εργασίες συντήρησης του δημοτικού σταδίου Άνδρου. Οι εργολαβίες αφορούν την ανακατασκευή τμημάτων του τάπητα, ενώ θ’ ακολουθήσει η αντικατάσταση 400 καθισμάτων, καθώς και η τοποθέτηση δυο νέων pillars".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News