Ανδρος: Ο Δήμος ζητάει άμεση ανάκληση και διόρθωση των δασικών χαρτών

Ο ένας μετά τον άλλο, ο Δήμοι στις Κυκλάδες ξεκινούν την προσπάθεια για την ανάκληση και διόρθωση των δασικών χαρτών. Ενας εξ αυτών είναι και ο Δήμος Ανδρου που πήρε απόφαση ήδη από την περασμένη Δευτέρα 8 Μαρτίου και μάλιστα είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Περιφέρεια και την ΠΕΔ. Ανάλογη κίνηση αναμένεται να γίνει και στη Νάξο καθότι έχουμε δημοτικό συμβούλιο την Παρασκευή 12 Μαρτίου για το ίδιο θέμα…

Αναλυτικά, η ενημέρωση από το Δήμο Ανδρου αναφέρει:

«Την άμεση ανάκληση των αναρτημένων δασικών χαρτών ζήτησε τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 με ομόφωνο ψήφισμα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδρου. Το ψήφισμα βρίσκεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφερειακή  Ένωση Δήμων (ΠΕΔ).

Οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες βρίθουν ανακριβειών με αποτέλεσμα να έχουν χαρακτηρίσει το μεγάλο μέρος τουνησιού ως δασική έκταση, ενώ ουσιαστικά καταργούν στην πράξη  το τεκμήριο υπέρ των ιδιωτών που ισχύει, μεταξύ άλλων περιοχών, και στις Κυκλάδες.

Οι αναρτημένοι χάρτες μπορεί να οδηγήσουν σε δήμευση ιδιωτικών περιουσίων και προς αποφυγή τους θα αναγκάσουν τους ιδιώτες να καταβάλουν πολύ σημαντικά χρηματικά ποσά για να προστατεύσουν την περιούσια τους και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας και οικονομικής κρίσης  

Το ψήφισμα ζητά την αναθεώρηση ή και κατάργηση του άρθρου 5 παράγραφος 1 του ΠΔ 32/2016 και την κατάργηση της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του 2018 ώστε οι Δασικοί Χάρτες ώστε να διορθωθούν και να αντικατοπτρίζουν την πραγματική εικόνα των νησιών μας.

Ο Δήμος Άνδρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανακληθούν οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες και να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών ιδιοκτησιών.

Τέλος, ο Δήμος Άνδρου ζήτησε τη συνδρομή και των 4 τοπικών βουλευτών ώστε να διορθωθεί άμεσα η αδικία, που δημιούργησαν για τους Ανδριώτες και τους Κυκλαδίτες οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News