Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑνδρος - Σουσούδης: Το "αντίο" και ο απολογισμός πέντε χρόνων δουλειάς

Ανδρος – Σουσούδης: Το “αντίο” και ο απολογισμός πέντε χρόνων δουλειάς

|

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ανδρου, Θεοδόσης Σουσούδης, με ανοιχτή του επιστολή κάνει μίνι απολογισμό έργου της τετραετίας του και προχωρεί σε ευχαριστίες σε όσους τον βοήθησαν αλλά και ζητάει συγνώμη σε όσους στεναχώρησε και καθορίζει τη πορεία του από εδώ και πέρα…  

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αποτελούν παρελθόν… Η 1η Σεπτεμβρίου έφτασε και έχουμε νέα δεδομένα, όσον αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι τελετές ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχών και οι … νέοι έπιασαν δουλειά. Ανεξάρτητα εάν είναι παλιοί, από χθες έχουμε νέα δεδομένα. Στο Δήμο Άνδρου, ο Δημήτρης Λοτσάρης είναι ο νέος Δήμαρχος και ο απερχόμενος Θεοδόσης Σουσούδης, μέσω ανοιχτής επιστολής στα ΜΜΕ κάνει έναν μίνι απολογισμού έργων… Και το κυριότερο; Τοποθετείτε ενόψει της νέας τετραετίας, παράλληλα απευθύνει ένα μεγάλο …ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν, ζητάει συγνώμη απ όσους στεναχώρησε και τέλος ξεκαθαρίζει ότι “Η μάχη με την σκληρή καθημερινότητα πολλές φορές αποδείχτηκε άνιση”.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση  

“Μια πορεία πέντε χρόνων στο Δήμο Άνδρου έκλεισε. Μέσα στη πορεία αυτή υπήρξαν πολλές στιγμές, όμορφες και άσχημες. Είχα τη χαρά να αποκτήσω καινούργιους φίλους, άξιους συνεργάτες, να νιώσω την εμπιστοσύνη του κόσμου, παράλληλα όμως είχα τη λύπη να νιώσω, σε ελάχιστες περιπτώσεις, την άδικη και ίσως κακή συμπεριφορά ανθρώπων που εμπιστεύτηκα, μια συμπεριφορά πρωτόγνωρη από κάθε άποψη. 

Υπήρξαν στόχοι που καταφέραμε να επιτευχθούν, υπήρξαν όμως και στόχοι που δεν καταφέραμε να τους πετύχουμε. Αγωνίες, πίκρες, χαρές, απογοητεύσεις, ενθουσιασμοί, συναισθήματα που καθημερινά εναλλάσσονταν μέσα σε μια σκληρή πραγματικότητα με αυξημένες απαιτήσεις.

Μέσα από όλα αυτά κρατώ τα θετικά και τα ωραία αυτού του όμορφου ταξιδιού, που οι Ανδριώτες με αξίωσαν να ζήσω και μου εμπιστεύτηκαν το τιμόνι της Άνδρου. Τα καλά και τα θετικά είναι πάρα πολλά και αισθάνομαι τυχερός , που είχα την ύψιστη τιμή να με εμπιστευτούν οι συμπατριώτες μου και να διατελέσω Δήμαρχος Άνδρου πέντε ολόκληρα χρόνια. 
Μια θέση που τίμησα με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με εντιμότητα και συνέπεια.
Μια θέση που αγωνίστηκα με όλες μου τις δυνάμεις για να την τιμήσω και να την παραδώσω στον επόμενο Δήμαρχο, έχοντας ήσυχη την συνείδησή μου και έχοντας δώσει μάχες, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να πάμε τον τόπο μας, τη μικρή μας πατρίδα, ακόμα πιο ψηλά.

Μέσα σε μια βαθειά κρίση, σε μια δύσκολη οικονομική πορεία της Χώρας μας, σε ένα περιβάλλον που διακατεχόταν από τα capital control και τις μειωμένες κατά 60% επιχορηγήσεις, με μια τεράστια αύξηση του ΦΠΑ, καταφέραμε και κρατήσαμε γερά το τιμόνι ξεπερνώντας έτσι τους κινδύνους που ήταν πολύ κοντά για το νησί μας. 
Παραδίδουμε ταμείο με τακτικά έσοδα περισσότερα από 1.000.000 και οφειλές προς τρίτους περίπου 800.000, που σημαίνει πως υπάρχει και πλεόνασμα 200.000 ευρώ. Συγκριτικά με τις 190.000 ταμείο τακτικών εσόδων που είχαμε παραλάβει το 2014 και έχοντας οφειλές προς τρίτους 1.500.000 ευρώ, που σημαίνει σημαντικό έλλειμμα περίπου 1.300.000, το οποίο καταφέραμε να ισοσκελίσουμε με χρηστή και συνετή διαχείριση.

Αυτό, αλλά και όλη μας η οικονομική διαχείριση εκφράζεται και μέσα από τη θέση που μας κατέταξαν ανάμεσα σε 320 δήμους. 
Κερδίσαμε την τέταρτη θέση σε όλη την Ελλάδα, στην οικονομική διαχείριση και διαφάνεια των οικονομικών μας. Πράγμα που οφείλεται σε όλους, σε συνεργάτες και σε υπαλλήλους στον Δήμο. Μας κατέταξαν στους 10 πρώτους δήμους στην Ελλάδα όσον αφορά την αποτελεσματικότητα μας και μας έδωσαν την 9η θέση ανάμεσα σε 320. 
Αποπληρώσαμε πολλά χρέη και δάνεια, νοικοκυρεύοντας τον δήμο μας και δίνοντάς του τη δυνατότητα να στέκεται γερά στα πόδια του, έχοντας μια καλή οικονομική κατάσταση, ίσως την καλύτερη των τελευταίων ετών.

Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις, αφήνοντας στην επόμενη θητεία έργα και χρηματοδοτήσεις περισσότερα από 12.000.000 ευρώ. Αν συμπεριλάβουμε και την χρηματοδότηση του ΧΥΤΥ περίπου 7.000.000, που είναι σίγουρη λόγω της έγκρισης της έκδοσης περιβαλλοντικών όρων, την ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης και των τευχών δημοπράτησης, φθάνουμε κοντά στα 20.000.000 ευρώ προίκα για την επόμενη δημοτική αρχή, που ελπίζουμε να τα αξιοποιήσει και να τα αυξήσει ακόμα περισσότερο για το καλό του τόπου μας.
Βελτιώσαμε την εικόνα του νησιού μας με αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας μας. Δώσαμε έμφαση στα συνέδρια και στις αθλητικές εκδηλώσεις και αυξήσαμε τις πολιτιστικές . 
Ανέβηκαν τα ποσοστά των επισκεπτών-τουριστών με αποτέλεσμα την αύξηση των δρομολογίων των καραβιών και την αύξηση των καταλυμάτων. Οι ακτοπλόοι συνετέλεσαν τα μέγιστα σε αυτή τη προσπάθεια με τα καταπληκτικά πλοία, συμβατικά και ταχύπλοα. 

Στη μάχη με την καθημερινότητα δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα ιδιαίτερα της ύδρευσης και της αποχέτευσης. Κρατήσαμε το νησί καθαρό από τα απορρίμματα στο μέτρο του δυνατού καταβάλλοντας τεράστια καθημερινή προσπάθεια. Η σκληρή όμως μάχη με την καθημερινότητα μας φρέναρε την προσπάθεια. Η υποστελέχωση, η έλλειψη μέσων και βασικότερα η έλλειψη υποδομών δεν μας επέτρεψε να πράξουμε αυτό που όλοι περίμεναν από εμάς. 
Στη προσπάθειά μας αυτή και στη συνεχή μας ενασχόληση, κάναμε λάθη και παραλείψεις. Η μάχη με την σκληρή καθημερινότητα πολλές φορές αποδείχτηκε άνιση. Για το λόγο αυτό δουλέψαμε με ότι μέσο είχαμε, σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε, προκειμένου να δώσουμε στην επόμενη θητεία περισσότερα όπλα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.
Θα στηρίξουμε την νέα δημοτική αρχή και τον εκλεγέντα Δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη, ώστε να ολοκληρωθεί ότι έχει δρομολογηθεί και να γίνουν ακόμα περισσότερα, με μόνο σκοπό το κοινό όφελος για το νησί μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στον Δήμο, τους αιρετούς και τους υπαλλήλους, που εργάστηκαν με ζήλο και ανιδιοτέλεια προκειμένου να πετύχουμε στόχους. Τους φίλους μου, που στάθηκαν δίπλα μου όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και με παρότρυναν ή με στήριξαν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης όλους τους δημότες που με κάθε τρόπο στήριξαν τις προσπάθειές μας αφουγκραζόμενοι τον αγώνα μας.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια και με στήριζε καθημερινά στην δύσκολη αυτή πορεία.
Η θητεία μου ως Δημάρχου   Άνδρου αποτέλεσε για μένα υπέρτατη τιμή και από τη νέα μου θέση θα κάνω ότι είναι δυνατό μαζί με τους συνεργάτες μου για να ανέβει η Άνδρος ακόμα πιο ψηλά.

Σας ευχαριστώ!!!”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χατζηδάκης: Nομοθετική παρέμβαση για μείωση 50% στις χρεώσεις των τραπεζών στα POS

H μείωση αφορά σε ποσά έως 10 ευρώ - Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδας, δήλωσε ο Κωστής Χατζηδάκης

Fast Ferries: Τροποποιήσεις δρομολογίων “Θεολόγου Π” και “Αικατερίνη Π” ελέω καιρού

Διαμόρφωση των δρομολογίων του "Θεολόγος Π" και του "Αικατερίνη Π" το διήμερο 23 και 24 Απριλίου , λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών

Blue Star Chios: Αναχώρηση από Ρόδο στις 2 το μεσημέρι για Κυκλάδες – Πειραιά

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το Blue Star Chios θα αναχωρήσει από Ρόδο για την επιστροφή στον Πειραιά στις 2 το μεσημέρι

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Επίσκεψη στην Αμοργό, ανέβηκε στην Χοζοβιώτισσα (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στην Αμοργό - Η παρουσία του απέναντι σε φορείς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η επίσκεψη στην Παναγία Χοζοβιώτισσα (video)

Νάξος – Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών: Μαθήματα κατασκευής σταυρών (βάγια)

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου μας καλεί σε μαθήματα κατασκευής σταυρών από βάγια

Aligenis Milos Meeting: Ερχεται η πρωταθλήτρια Lovisa Karlsson

H Σουηδέζα Lovisa Karlsson στο Aligenis Milos Meeting

Φασολάδα: Με τι …φασούλια φτιάχνεται το εθνικό μας φαγητό

Σκέψου να ’ταν πλημμυρισμένα τα μαγαζιά με ντόπια φασούλια και ντόπια ροβύθια και φακές. Σκέψου να τα μαγειρεύαμε με γνώση, σεβασμό και επίγνωση του μεγαλείου τους

Πάρος: Υπό απόλυτο έλεγχο η φωτιά, τι δηλώνει ο κος Μπιζάς

Η φωτιά είχε εκδηλωθεί περί τις 4:30 στην περιοχή Ελητας Πάρου σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά σε κατοικίες, ενώ στο νησί έπνεαν ισχυρότατοι άνεμοι που άγγιζαν σε ένταση τα 8 μποφόρ

Cosmote History: Προβάλλει τα “πράσινα” και “έξυπνα” νησιά στο Νότιο Αιγαίο, ανάμεσά τους και η Σύρος

Το COSMOTE HISTORY προβάλλει τα Πράσινα & Έξυπνα Νησιά του Ν. Αιγαίου - ποια είναι αυτά ...

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

CaptainBook: Σούπερ χρηματοδότηση 2 εκατ. ευρώ από επενδυτή

Η χρηματοδότηση των 2 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλει ουσιαστικά στην επέκταση των υπηρεσιών της και εκτός των αγορών όπου έχει ήδη παρουσία, όπως η αγορά των ΗΠΑ από όπου προέρχεται το 30% των εσόδων της

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia- Play Offs: Με σούπερ Χαρούνι, άλωσε τη Βούλα και βλέπει τελικό ανόδου

Εντυπωσιακός ο ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia κέρδισε τον Πρωτέα Βούλας (74-64) και το Σάββατο ετοιμάζεται για το παιχνίδι - τελικό... Αγωνία για τους τραυματίες παίκτες....