Ανοιχτή πρόσκληση και ...διακομιδή

Το νέο αεροδρόμιο της Πάρου είναι πλέον στη διάθεση των κατοίκων του νησιού. Ανεξάρτητα ποιος το εγκαινίασε ή ποιος πάτησε πρώτος το …κόκκινο χαλί. Σημασία έχει ότι λειτουργεί και κυρίως αυτό που πρέπει να κατανοήσουν όλοι είναι η χρησιμότητά του. Κι αυτό φάνηκε σήμερα όταν προσγειώθηκε (σ.σ. φωτογραφία) το πρώτο C – 130 στον διάδρομο του νέου αεροδρομίου για να πραγματοποιήσει αεροδιακομιδή ασθενούς που είχε ανάγκη μεταφοράς στην Αθήνα. Κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο…

Από εκεί και πέρα, είχαμε σήμερα το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Πάρου όπου περιγράφει τι έγινε χθες Δευτέρα 26 Ιουλίου με την άφιξη του πρώτου αεροπλάνου, κατονομάζει τους επίσημους που έδωσαν το παρών και καταλήγει με τη δήλωση του Δημάρχου κου Κωβαίου «Σήμερα είναι μια ιστορική μέρα για την Πάρο. Ένα έργο πνοής, για το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν δουλέψει πολλοί, έγινε πραγματικότητα χάρη στη συμβολή του ελληνικού δημοσίου, της εταιρίας Olympic Air, της Α.Μ..ΚΕ. για την δημιουργία των προσωρινών εγκαταστάσεων νέου αεροδρομίου Πάρου και φυσικά του παριανού λαού. Καλή μας αρχή και καλοτάξιδο το καινούργιο μας αεροδρόμιο!».

Ανοιχτή πρόσκληση

Όπως είναι γνωστό την Παρασκευή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια από τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα κι αυτός είναι ο λόγος που οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μανιός, Συρμαλένιος, Σιγάλας) προχώρησαν σε ανοιχτή πρόσκληση προς τον λαό της Πάρου και της Αντιπάρου για συμμετοχή τους στην εκδήλωση της Παρασκευής… Τι αναφέρουν; « Αγαπητοί φίλοι/φίλες, συμπατριώτες, Την Παρασκευή 29/7/2016 εγκαινιάζεται στην Πάρο το νέο αεροδρόμιο με συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Το αεροδρόμιο αυτό αποτελεί μεγάλη κατάκτηση του Παριανού και Αντιπαριώτικου λαού, που χρόνια τώρα πάλεψε για να γίνει πράξη ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής. Οφείλουμε ταυτόχρονα να εξάρουμε και τη στάση της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά, που συνέβαλε αποφασιστικά στο ξεκίνημα αλλά και στην ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου.

Σε αντίθεση με τη σημασία και τον πανηγυρικό χαρακτήρα που πρέπει να έχει το ξεκίνημα του νέου αεροδρομίου, δυστυχώς κάποιοι στο όνομα μιας τυφλής αντιπολιτευτικής γραμμής, προσπάθησαν να το μετατρέψουν σε στενή κομματική φιέστα, οργανώνοντας χθες Δευτέρα 25/7 αντιεγκαίνια με πρωταγωνιστές τον βουλευτή κ. Βρούτση και συνδιοργανωτή τον δήμαρχο και την τοπική οργάνωση της ΝΔ.

Η προσπάθεια αυτή βεβαίως έπεσε στο κενό. Όχι γιατί ιδιοκτήτης του έργου είναι η σημερινή κυβέρνηση, αλλά απλούστατα γιατί ο λαός και η κοινωνία των οποίων κτήμα είναι το νέο αεροδρόμιο, καταλαβαίνει ότι για την Πάρο και την Αντίπαρο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η έλευση του πρωθυπουργού και τα εγκαίνια με συμμετοχή του, για ένα τόσο σημαντικό έργο που ολοκληρώθηκε επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης.

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της Πάρου και της Αντιπάρου πέρα από κομματικά σύνορα, να συμμετάσχουν μαζί μας σ´ αυτή τη μεγάλη γιορτή που σηματοδοτεί μια μεγάλη τομή στην αναπτυξιακή τροχιά όχι μόνο των δύο νησιών αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής».

Με πληροφορίες και φωτογραφία από το Parospress.blogspot.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News