Απέκτησε προεδρείο η ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο. Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου, αλλά η έκπληξη δεν είναι άλλη από την αναβάθμιση του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού, ο οποίος εξελέγη στη θέση του Αντιπροέδρου…  Οι εκλογές έγιναν στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου, η οποία έγινε στην Αθήνα και το παρών έδωσαν οι 20 από τους 21 συμβούλους (ανάμεσά τους και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης) και βέβαια είχαμε τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ

Πρόεδρο και αντιπρόεδρο βρήκαμε, ενώ στη θέση του γραμματέα εξελέγη ο αντιδήμαρχος Ρόδου Γιώργος Πόκκια. Στην Εκτελεστική Επιτροπή, που είναι πενταμελής, εξελέγησαν ως μέλη ο δήμαρχος Μυκόνου Κώστας Κούκας και ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης. Παράλληλα, έγινε η συμφωνία ώστε η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΕΔ να πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου στη Σύρο, όπου και θα αναλάβει κι επίσημα καθήκοντα ως πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Δωδεκανήσου της ΠΕΔ, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος και ο δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Μαραγκός πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος Κυκλάδων.

Και όπως δήλωσε ο νέος πλέον πρόεδρος της ΠΕΔ κ. Φώτης Χατηδιάκος «Στόχος μας η ομογενοποίηση του χώρου και η χάραξη νησιωτικής πολιτικής, που θα διεκδικεί από την κεντρική εξουσία τη διευθέτηση και επίλυση χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν τους κατοίκους των νησιών, από τα θέματα υγείας και συγκοινωνίας, μέχρι την ανάδειξη και των πλέον απομακρυσμένων και μικρών νησιών ως τουριστικών προορισμών, που θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τις νησιωτικές κοινωνίες»

Πηγή: dimokratiki.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News