Αποψη - Αν. Γάκης: Ο τουρισμός στις Κυκλάδες των ανθρώπων

Αντώνης Γάκης

"... Ο ποιοτικός τουρισμός στα νησιά μας δεν είναι οι ξαπλώστρες πάνω στο κύμα αλλά το γαλάζιο κύμα στις αναμνήσεις των λουομένων σε κάποιες από τις ατέλειωτες ακρογιαλιές μας. Μπορούμε να συνεχίσουμε με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου την παράδοση των προγόνων μας που χάραξαν στην Ελληνική Φιλοξενία ένα παγκόσμιο μοναδικό αποτύπωμα... "

.Αυτό αναφέρει ανάμεσα στα άλλα σε δημόσια τοποθέτησή του, ο Αντώνης Γάκης - Δρ. Περιβάλλοντος, Μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ - με σημείο αναφοράς τον τουρισμό στις Κυκλάδες.. Και ξέρετε το μεγάλο ερώτημα πάντα είναι τι ακριβώς θέλουμε από τον τουρισμό... Ισως η τοποθέτηση του κου Γάκη να είναι μία απάντηση...

"Ο Τουρισμός δεν είναι μια απρόσωπη έννοια, δεν είναι μόνο ούτε κυρίως οι αριθμοί των επισκεπτών, τα έσοδα και οι πληρότητες.

Ο Τουρισμός είναι οι άνθρωποι πίσω και πάνω από όλα.

Το ζεστό χαμόγελο που καλωσορίζει τον φιλοξενούμενο, η προθυμία να επεξηγήσεις και να παρουσιάσεις τα μοναδικά και κρυφά μονοπάτια και αξιοθέατα που καταλήγουν σε ένα ξωκλήσι ή σε ένα πετρόχτιστο Καστέλι.

Είναι το χτύπημα στην πλάτη, το κέρασμα του παραδοσιακού εδέσματος συνοδείας ενός ποτηριού κρασιού του τοπικού αμπελώνα.

Δεν είναι τα πολύχρωμα φώτα στις μαρκίζες αλλά τα πάλαμπρα άστρα του ουρανού.

Ο ποιοτικός τουρισμός στα νησιά μας δεν είναι οι ξαπλώστρες πάνω στο κύμα αλλά το γαλάζιο κύμα στις αναμνήσεις των λουομένων σε κάποιες από τις ατέλειωτες ακρογιαλιές μας.

Μπορούμε να συνεχίσουμε με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου την παράδοση των προγόνων μας που χάραξαν στην Ελληνική Φιλοξενία ένα παγκόσμιο μοναδικό αποτύπωμα.

Παρέα με το γαϊδουράκι, την γάτα που λιάζεται δίπλα στο τραπεζάκι με την ψάθινη καρέκλα μπορεί να συνυπάρξει η ευημερία και η παράδοση.

Δεν θα μας κάνει πιο πλούσιους το αλόγιστο μπετόν παντού αλλά η απεραντοσύνη της Φύσης.

Όσο λιγότερο επεμβαίνουμε σε αυτήν τόσο πιο βιώσιμος θα είναι ο τουριστικός προορισμός που αποτελεί όμως και το σπίτι μας όλες τις εποχές του χρόνου.

Μακριά λοιπόν από την λογική των αριθμών θα αποκτήσουμε το πραγματικό κέρδος".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News