Δ. Καμμένος: Εκανε το σταυρό του, ψήφισε "Ναι" και διεγράφη

Με έναν ξεχωριστό τρόπο, ο Δημήτρης Καμμένος ψήφισε υπέρ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το Σκοπιανό.

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον πρώην βουλευτή των ΑΝΕΛ την ώρα της ψηφοφορίας, να σηκώνει το αριστερό του χέρι για να ψηφίσει, να κάνει τον σταυρό του και να ακουμπάει το δεξί του χέρι πάνω στην καρδιά.

Πλέον η κυβερνητική πλειοψηφία εντός του Κοινοβουλίου ανέρχεται στους 153 βουλευτές.

Σχολιάζοντας την στάστη του Δημήτρη Καμμένου, κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η εντεταλμένη από επιχειρηματικά συμφέροντα και προδιαγεγραμμένη αποχώρηση του Δημήτρη Καμμένου από την κυβερνητική πλειοψηφία, απλά επιβεβαιώνει ότι εξαντλήθηκαν και οι τελευταίες εφεδρείες της διαπλοκής».

Αιχμηρό ήταν και το σχόλιο του Προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου. «Ακριβοπληρωμένη η μεταγραφή… κουτσός ο παίχτης…», έγραψε χαρακτηριστικά στο σχόλιό του στο Twitter.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη θα επιφέρει και ανακατατάξεις στο προεδρίο του Κοινοβουλίου., καθώς ο κ. Καμμένος είχε εκλεγεί Η΄ Αντιπρόεδρος. 

Αποκάλυψη 

«Σήμερα αισθάνομαι ένας πραγματικά ανεξάρτητος Ελληνας» είπε ο Δημήτρης Καμμένος λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής προς την κυβέρνηση και την διαγραφή του από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καμμένος ανέφερε πως ουσιαστικά οι ΑΝΕΛ εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση να δώσει το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια και εξήγησε πως υπερψήφισε την πρόταση μομφής καθώς δεν ήθελε να ρίξει «ζαριά για την Μακεδονία» και ότι κανονικά σήμερα οι σημαίες θα έπρεπε να κυματίζουν μεσίστιες. 

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε πως όσοι τον κατηγορούν για διαπλοκή υπογράμμισε πως η μόνη μόνιμη διαπλοκή του είναι αυτή με τον Ελληνικό λαό.

Ο κ. Καμμένος υπογράμμισε πως συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής κατά του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και τελικώς δεν πέρασε ως πρόταση, καθώς ως ΑΝΕΛ δεν είχαν τον χρόνο να συγκεντρωθούν 50 υπογραφές για την τυπική υποβολή.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο σύμπραξης με τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Καμμένος σημείωσε πως δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με κανένα κόμμα, είναι στιγμές περισυλλογής και αυτό που προέχει είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραίτησής του από τη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής.

Με πληροφορία από την "Καθημερινή"