Το δακτυλίδι στην Φτακλάκη;

Η τελευταία συνεδρίαση του καλοκαιριού σε επίπεδο Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έκρυβε αντιπαραθέσεις αλλά έβγαλε και μία μεγάλη είδηση: η Λίτσα Φτακλάκη δεν αποκλείεται να είναι η διάδοχος του Γιάννη Μαχαιρίδη στη διεκδίκηση της προεδρικής καρέκλας την επόμενη εκλογική αναμέτρηση για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Η «είδηση» ήρθε μέσα από σχόλιο του Γιώργου Χατζημάρκου – νυν περιφερειάρχη – όταν η Περιφερειακή Σύμβουλος κα Φτακλάκη ανέλαβε την εισήγηση από την πλευρά της αντιπολίτευσης του θέματος «Έγκριση «Στρατηγικού Σχεδίου» - Η Ενότητα Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» και με τον κο Χατζημάρκο να σχολιάζει για …δακτυλίδι.

Από εκεί και πέρα, η κόντρα Χατζημάρκου – Μαχαιρίδη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της συνεδρίασης που έγινε το βράδυ της Παρασκευής (26/08) στην Αστυπάλαια. Κατά τη διάρκεια του επίμαχου θέματος ( έγκριση του στρατηγικού σχεδίου και την ενότητα του επιχειρησιακού προγράμματος της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου) όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ροδιακή» «ανέβηκαν οι τόνοι και ξεκίνησε αντιπαράθεση ανάμεσα στον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο και τον τέως περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε αρκετές φορές αναφορά από τον κ. Μαχαιρίδη στα χρήματα που άφησε στα ταμεία της περιφέρειας ως περιφερειάρχης ο οποίος επεσήμανε ότι σπαταλούνται χωρίς να υλοποιούνται αναπτυξιακά έργα, κάτι που ενόχλησε τον κ. Χατζημάρκο, ο οποίος τόνισε ότι και ο ίδιος ως πρόεδρος του επιμελητηρίου άφησε χρήματα στα ταμεία του και μάλιστα περισσότερα από όσα παρέλαβε αλλά δεν το επαναλαμβάνει συνεχώς.

Ανέβηκαν τόνοι

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Μαχαιρίδης δήλωσε επίσης πως ενώ ο περιφερειάρχης προεκλογικά είχε πει ότι θα τεθεί τέρμα στις προγραμματικές συμβάσεις που συνήθιζε η προηγούμενη περιφερειακή αρχή να υπογράφει, τελικά κάνει το αντίθετο, ξεπερνώντας ακόμα και την ίδια.

Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες οξεία αντιπαράθεση υπήρξε ανάμεσά τους και για το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και για το θέμα της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, κατά την οποία Χατζημάρκος και Μαχαιρίδης αντάλλαξαν πυρά.

Πάντως κατά την έντονη συζήτηση ανάμεσα στον περιφερειάρχη και στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, ο τελευταίος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι όλα τα μεγάλα έργα στα νησιά έχουν τη σφραγίδα της δικής του θητείας, λέγοντας χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στον κ. Χατζημάρκο «μην έχεις άγχος για την επόμενη θητεία γιατί εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα» κάτι που εκλήφθηκε ως έμμεση δήλωση παραίτησης από τη διεκδίκηση της περιφέρειας.

Σε ότι αφορά τα θέματα της συνεδρίασης εγκρίθηκαν όλα σχεδόν ομόφωνα, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα της Αστυπάλαιας και της Πάτμου, κατά τη συζήτηση των οποίων παραβρέθηκαν και οι δήμαρχοί τους κ.κ. Κονταράτος και Στόικος αντίστοιχα.

Μάλιστα σε ότι αφορά την Πάτμο αναδείχτηκε ιδιαίτερα το θέμα του υδατοδρομίου και την υδροδότηση με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη να επισημαίνει ότι η περιφέρεια θα στηρίξει το νησί στα προβλήματά του