Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔεν πήγα να δείρω τον Λαγό

Δεν πήγα να δείρω τον Λαγό

|

Ο Κυκλαδίτης Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα προερχόμενος από τη Νάξο. Νίκος Μανιός εξηγεί τη στάση του στο καβγά ΚΚΕ – Χρυσής Αυγής

“Εγώ δε θα έφευγα από τη Βουλή, η θητεία και η παιδεία μου στην Αριστερά είναι, ότι με τον φασισμό, όταν έρχεσαι σε αντιπαράθεση, δε φεύγεις, κάθεσαι εκεί και διεκδικείς με νόμιμους τρόπους, υπάρχουν κανόνες στη Βουλή, με τους οποίους επιβάλλεται η τάξη».

Αυτό δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή “Ανοιχτά μικρόφωνα”, στο “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9” ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός, αναφερόμενος στο επεισόδιο, που έγινε χθες στη Βουλή με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

“Εγώ δε μπήκα στην αίθουσα, για να δείρω τον Λαγό, που είναι μία ‘ντουλάπα’ 150 κιλά, εγώ μπήκα, για να του πω να μη φωνάζει, διότι δεν τον φοβόμαστε, ή να φύγει έξω, αν δεν μπορεί να ελέγξει τα νεύρα του”, είπε ο κ.Μανιός, ο οποίος αναρωτήθηκε “αν κάθε φορά, που γίνεται κριτική στην Χρυσή Αυγή, αυτοί θα φωνάζουν και εμείς θα φεύγουμε, κάθε φορά που φωνάζει και βρίζει ο Λαγός, θα βγαίνουμε εμείς έξω και θα παίζει το θέατρο, ότι επιβάλλεται στη Βουλή και θα δείχνει στο λαό ότι καθαρίζει και ξεβρωμίζει τους κακούς βουλευτές;”

“Αυτή είναι μια στάση, που κατά τη γνώμη μου πρέπει να έχει η Αριστερά”, είπε ο κ.Μανιός, επικαλούμενος την άποψη που “είναι διατυπωμένη από φιλοσόφους και μαρξιστές, ότι ο καπιταλισμός στις κρίσεις έχει δυο όπλα, τον φασισμό και τον πόλεμο”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές “έβαλε φρένο και κράτησε την Χρυσή Αυγή σε αυτά τα ποσοστά”, τα οποία διευκρίνισε ότι δε θεωρεί “χαμηλά”.

Ο κ.Μανιός, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής διευκρίνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί μόνος του να βάλει φρένο στην κρίση, αλλά θα το βάλει μαζί με τις κοινωνικές δυνάμεις, που θα τον στηρίξουν στα δύσκολα, που περνάμε τώρα και ψηφίζουμε σήμερα.

“Ο λαός άκουσε σε όλους τους τόνους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το χειρότερο μνημόνιο. αλλά έδωσε μια ακόμη ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κοινωνικό έργο, που αν δεν το κάνει, θα χάσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ελληνική κοινωνία”, είπε ο κ.Μανιός και προσδιόρισε ότι τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας, θα φανούν σε “έξι μήνες”.

Τι είχε γίνει τη Παρασκευή; Ολα ξεκίνησαν όταν ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός διαδέχθηκε στο βήμα τον Θανάση Παφίλη και κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα οικονομικά του.  Κάποια στιγμή προς το μέρος του χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού πλησίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός διαμαρτυρόμενος έντονα και έφτασε κοντά του σε απόσταση αναπνοής, ενώ ψυχραιμότεροι έμπαιναν ανάμεσά τους.  Ο 58χρονος Μανιός, με τις μακρές φυλακίσεις και βασανισμούς επί χούντας, γνωστός για τις τοποθετήσεις βομβών στα πρώτα χρόνια της δικτατορίας, έφυγε από τη θέση και πλησίασε έξαλλος τον Γιάννη Λαγό. 
Ο Νίκος Μανιός αντέδρασε σχεδόν αντανακλαστικά στην επίθεση και τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών κατά των βουλευτών του ΚΚΕ.  Η Σοφία Βούλτεψη έσπευσε να τον εμποδίσει και μπήκε ανάμεσά τους, αφού ο ασυμμάζευτος βουλευτής της Χρυσής Αυγής βρισκόταν εκτός εαυτού.   Όλα αυτά έγιναν την ώρα της διακοπής της συνεδρίασης από τον προεδρεύοντα αντιπρόεδρο της Βουλής, Γιώργο Βαρεμένο. 
Πιο πριν ο Γιάννης Λαγός είχε αναφερθεί στο σκάνδαλο της Ζιμενς και στο λεγόμενο «βρώμικο ’89».  Απαντώντας ο Νίκος Καραθανασόπουλος του υπενθύμισε ότι η γερμανική εταιρεία χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ. Ο Λαγός που προφανώς είχε προετοιμαστεί για την ένταση κάλεσε το ΚΚΕ να απαντήσουν σε ποια εξωχώρια εταιρία έχουν πωλήσει τον τηλεοπτικό σταθμό «902».  Οι βουλευτές του ΚΚΕ αντέδρασαν αμέσως και επιχείρησαν να φύγουν από την αίθουσα της Ολομέλειας. Τότε ο Λαγός φωνάζοντας και καταγγέλλοντας έφυγε από το βήμα των ομιλητών της Ολομέλειας και κινήθηκε προς το μέρος των βουλευτών του ΚΚΕ χωρίς ωστόσο να τους πλησιάσει. 
«Αφήστε να φύγουν τα τσιράκια του συστήματος. Φύγετε όλοι. Όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή να φεύγετε. Δεν φοβηθήκαμε τους μασκοφόρους, τους κουκουλοφόρους του συστήματος που μας έβαλαν φυλακή , δεν θα φοβηθούμε και εσάς», σημείωσε ο Λαγός επιστρέφοντας στο βήμα.  Αποχωρώντας οι βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν «φονιάδες!» και μαχαιρογάλτες!». Στην διαμάχη ενεπλάκη ο Πάνος Σκουρλέτης, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στα υπουργικά έδρανα.
«Προστασία πουλάτε!», ακούστηκε να λέει, κάνοντας να φύγει. «Σκουρλέτη στο καλό… στα τέσσερα» του φώναζαν. Ο κ. Σκουρλέτης γυρνώντας πίσω αντέδρασε λεγοντας: «Στο καλό δεν θα λέτε εδώ μέσα. Να πάτε αλλού να πουλήσετε προστασία». Ο Ηλίας Κασιδιάρης πλησιάζοντας τον Πάνο Σκουρλέτη φώναζε: «Με στείλατε φυλακή και μιλάτε και για δικαιώματα…».

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν