Διήμερη (24-25/05) επίσκεψη Σαντορινιού στη Νάξο

Από την προσεχή Τετάρτη ουσιαστικά μπαίνουμε σε ρυθμούς ακτοπλοΐας. Ο λόγος; Μα πολύ απλά την Πέμπτη και Παρασκευή η Νάξος μετατρέπεται στο επίκεντρο των εκδηλώσεων με βάση την ετήσια πλέον συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στη Νάξο. Όπως είναι γνωστό, μία ημέρα νωρίτερα, τη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η ημερίδα με θέμα τις αλλαγές κυρίως στις άγονες γραμμές και τις προοπτικές που υπάρχουν και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εκδήλωση που μετά από τέσσερα χρόνια επιστρέψει στο Δημαρχιακό Μέγαρο αφήνοντας στην άκρη την καταπληκτική αλλά δύσκολη όπως αποδεικνύεται στη μετακίνησή της Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο της Πόλης… Έτσι λοιπόν, τόσο το συνέδριο για την Ακτοπλοΐα όπου θα δώσει το παρών ο Υφυπουργός όσο και η συνεδρίαση του ΣΑΣ θα πραγματοποιηθούν σε Δημαρχιακό Μέγαρο… Η συνεδρίαση στο «Ιακ. Καμπανέλης» και το Συμβούλιο του ΣΑΣ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου…

Όσο για τον κο Σαντορινιό; Την Τετάρτη θα πεταχτεί στα Κουφονήσια για τέσσερις ώρες, το ίδιο βράδυ θα έχει ομιλία στο «Ιακ. Καμπανέλλης» με θέμα «τον σχεδιασμό και την εφαρμογή  πολιτικών  για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας» και την Πέμπτη θα δώσει κανονικά το παρών στην ημερίδα όπου προφανώς θα αναλύσει και τις σκέψεις της Κυβέρνησης για τις άγονες γραμμές και τον τρόπο που θα κινηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους σχεδιάζοντας την επόμενη ημέρα στην Ακτοπλοΐα. Και βέβαια, θα έχει σειρά συναντήσεων με τους αιρετούς του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και κυρίως με τον κο Σέργη, πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου καθότι έρχεται και το Master Plan

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου που εστάλη από την Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει..

«Το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη  24-25 Μαΐου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός,  θα βρίσκεται στη Νάξο με την ευκαιρία της  ημερίδας για την ακτοπλοΐα που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ).

Το μεσημέρι της Τετάρτης θα πραγματοποιήσει τετράωρη επίσκεψη στο Κουφονήσι (12:00- 16:00). 

Στις 8:00 μμ το βράδυ της Τετάρτης, στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος  Καμπανέλλης», στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώνει η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, με θέμα “τον σχεδιασμό και την εφαρμογή  πολιτικών  για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών μας”,  ο Νεκτάριος Σαντορινιός θα συζητήσει με φορείς και πολίτες της Νάξου και του Αιγαίου ζητήματα που απασχολούν τις νησιωτικές κοινωνίες.

Την Πέμπτη θα συμμετέχει στην ημερίδα για την ακτοπλοΐα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενώ θα έχει και συναντήσεις με το δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου και άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες του Αιγαίου.

Τον  υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό θα συνοδεύουν  στελέχη του υπουργείου και οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός και Ν. Συρμαλένιος.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων»