ΔΗΜΑΡ: "Ναι" στη Συμφωνία των Πρεσπών

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς και, σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής προς την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών με ποσοστό 70% (11 μέλη ψήφισαν ναι και 5 ψήφισαν κατά).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη, τόσο στην Εκτελεστική Γραμματεία όσο και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις, ενώ στις συζητήσεις που προηγήθηκαν στήριζαν την πρόταση της «αποχής» για την κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή, ώστε να αποφευχθεί η ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής.

Ποια η πρώτη αντίδραση από το ΚΙΝΑΛ; «Αν ο Θεοχαρόπουλος είναι υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, θα αντικατασταθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον Σκανδαλίδη», σχολίασε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος.  Και πλέον περιμένουμε κια την αντίδραση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Υπενθυμίζεται δε ότι σε πρόσφατη συνέντευξή της, η κ. Γεννηματά είχε δηλώσει ότι θεωρεί αδιανόητο να βάζουν κάποια στελέχη τις προσωπικές τους απόψεις πάνω από το συμφέρον της χώρας.

Ανάλογη αντίδραση είχαμε και από τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος, Παύλο Χρηστίδη και το γραμματέα Επικοινωνίας, Σταμάτη Μαλέλη, οι οποίοι είχαν εκφράσει την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει τέτοια ανάγκη και δεν πιέζεται κανένας για τη στάση που θα τηρήσει. 

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ /// Φωτογραφία: Αρχείο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News