Δήμος Μυκόνου: Κανείς εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στην ύπαιθρο στο νησί μας"

Σαντορίνη και Μύκονος. Οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί της Ελλάδας βρέθηκαν στο επίκεντρο δημοσιευμάτων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς… Ο λόγος; Το γεγονός ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που ενημερώθηκαν για τον φετινό τους προορισμό την τελευταία στιγμή βρέθηκαν να …κοιμούνται σε παραλίες ή στους δρόμους των δύο νησιών καθότι δεν βρήκαν καταλύματα ή τα σπίτια που προσφέρονται είναι σε υψηλές τιμές… Όπως ήταν λογικό είχαμε και αντιδράσεις από τη πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Τόσο στη Σαντορίνη, όσο και στη Μύκονο. Συσκέψεις επί συσκέψεων και προσπάθεια για λύση. Έστω και μεταβατική… Παράλληλα όμως είχαμε και επίσημη αντίδραση για τα δημοσιεύματα… Ο Δήμος Μυκόνου διά του Δημάρχου κου Κωνσταντίνου Κουκά προχώρησε σε δήλωση διάψευσης, μιλώντας ουσιαστικά για "διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού".

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου! Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων.

Πρώτα από όλα, πρέπει να ξεκαθαρίσω ότι εμείς επενδύουμε στην παιδεία καθώς τη θεωρούμε ως το ισχυρότερο εφόδιο για τη νέα γενιά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, αντιμετωπίζουμε και το σύνολο των εκπαιδευτικών με τον δέοντα σεβασμό.

Η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους.

Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών – συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά – σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου.

Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!»

Πηγή: Δήμος Μυκόνου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News