Διπλά "εγκαίνια" για το αεροδρόμιο της Πάρου ?

Έχουμε τελικά έναν μοναδικό τρόπο εδώ στην Ελλάδα να μπερδεύουμε τα πράγματα… Για την Πάρο, η σημερινή ημέρα (25/07) είναι ιστορική από τη στιγμή που ανοίγει τις πύλες του το νέο αεροδρόμιο. Ένα αεροδρόμιο για το οποίο από το 1995 έως σήμερα δούλεψαν όλοι οι φορείς του νησιού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να έχει το πρώτο λόγο. Αλλά το αστείο της ιστορίας είναι ότι θα εγκαινιαστεί δύο φορές. Όχι δεν είναι αστείο. Είναι η Ελληνική πραγματικότητα. Διαβάζουμε στην ιστοσελίδα fileleutheros.net ότι « Τη Δευτέρα 25/7 έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου έχουμε τα πρώτα εγκαίνια με την παρουσία του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τοπικών παραγόντων της Ν.Δ., αλλά χωρίς αγιασμό (για να τηρούνται τα προσχήματα) και την προσεχή Παρασκευή 29 του μηνός τα δεύτερα εγκαίνια με την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Μεταφορών και των βουλευτών του Σύριζα, με αγιασμό, πιθανόν από τον Μητροπολίτη μας. Η γελοιοποίηση της Πάρου σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς να το αξίζει.

Αφού ήταν γνωστή η άφιξη του πρωθυπουργού στο νησί μας, γιατί έπρεπε να προηγηθούν τα πρώτα εγκαίνια;

Κι αν ο κόσμος που θα επισκεφθεί το αεροδρόμιο τη Δευτέρα βρει την είσοδο κλειστή, αφού το αεροδρόμιο είναι κρατικό και ο υπάλληλος της Πολιτικής αεροπορίας, επειδή θα έχει σχετικές εντολές δεν θα επιτρέψει την είσοδο, ο Δήμαρχος θα παραβιάσει την είσοδο για να βάλει τον κόσμο μέσα; Θα έχουμε εγκαίνια επεισοδιακά; Ή η εκδήλωση με τον απαραίτητο μπουφέ θα πραγματοποιηθεί έξω από την περίφραξη;

Κι αν επιτραπεί η είσοδος του κόσμου στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου, τότε τι νόημα θα έχει η εγκαινίαση του έργου από τον πρωθυπουργό, αφού θα απουσιάζει ο κόσμος; Κανείς δεν θα έχει τη διάθεση να δει το ίδιο έργο 2 φορές. Αυτό που δεν έχει γίνει κατανοητό, από όσους οδηγούν ένα τόσο σημαντικό έργο στα διπλά εγκαίνια, είναι ότι η Πάρος έχει ακόμη σοβαρές εκκρεμότητες που αφορούν στην ολοκλήρωση του έργου.

Πρόκειται για την επέκταση του διαδρόμου στα 2.000 μέτρα, ώστε να δεχόμαστε πτήσεις από το εξωτερικό, όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός, για την ολοκλήρωση των κτηριακών εγκαταστάσεων, αλλά και για την επιστροφή της έκτασης του παλαιού αεροδρομίου στο Δήμο.

Αυτά, που αποτελούν αιτήματα του συνόλου των κατοίκων του νησιού, είναι στην κρίση της κυβέρνησης να τα υλοποιήσει και είναι γνωστές οι οικονομικές και γραφειοκρατικές δυσκολίες που υπάρχουν και ισχυρές οι προσχηματικές αρνήσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που μπορεί και οφείλει να πράξει , αν υπάρξει κυβερνητική αδιαφορία, είναι να ασκήσει κριτική. Τίποτε άλλο.

Όσοι σχεδίασαν τα αυριανά «εγκαίνια», προφανώς έβαλαν πάνω από το νησί μας φιλοδοξίες ή κομματικές σκοπιμότητες και αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο. Για άλλη μια φορά πάμε να βγάλουμε τα μάτια μας μόνοι μας. Κρίμα!»

Και ο Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ

Όμως, ενδιαφέρον έχει και η εμφάνιση του τοπικού …ΣΥΡΙΖΑ μετά από έναν χρόνο απουσίας. Με σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες Κυριακή, επιτίθεται στην Νέα Δημοκρατία και στον Δήμαρχο Πάρου κο Κωβαίο για την προσπάθεια που κάνει να κλέψει τη .. παράσταση από τον Πρωθυπουργό κο Τσίπρα που έρχεται την Παρασκευή στην Πάρο για να εγκαινιάσει το νέο αεροδρόμιο. Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Από πότε η Αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί να εγκαινιάσει Δημόσια έργα;»

«Αύριο δευτέρα 25 Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία σε στενή συνεργασία με το Δήμαρχο και χωρίς θεσμική ιδιότητα, αποφάσισαν να εγκαινιάσουν ένα δημόσιο έργο.

Αναφερόμαστε στο νέο Αεροδρόμιο της Πάρου, που αγωνίστηκε επί 20 χρόνια σύσσωμος ο παριανός λαός μαζί με τους φορείς του και την τοπική αυτοδιοίκηση για την υλοποίηση του.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι η προσπάθεια του δημάρχου και της Νέας Δημοκρατίας να οικειοποιηθούν ένα δημόσιο έργο προχωρώντας στην αυριανή εκδήλωση, που διχάζει κομματικοποιώντας την τοπική μας κοινωνία.

Η αυριανή μέρα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρεί κατ ουσίαν να εγκαινιάσει ένα έργο που είχε σχεδόν μηδενική συμμετοχή .

Τα εγκαίνια του νέου αεροδρόμιου θα γίνουν την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 12 το μεσημέρι με τη παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας Αλέξη Τσίπρα.  

Αξίζει να τονιστεί ότι για πρώτη φορά πρωθυπουργός της χώρας επισκέπτεται το νησί μας, για να εγκαινιάσει ένα σημαντικό έργο υποδομής, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ».

Με πληροφορίες από τον fileleutheros.net - Στη φωτογραφία η τελευταία απογείωση επιβατικού αεροσκάφους χθες το απόγευμα από το παλιό αεροδρόμιο της Πάρου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News