Διπλό …χτύπημα από Ρήγα

Ο Παναγιώτης Ρήγας επέστρεψε δυναμικά και μάλιστα εις διπλούν. Με αφορμή την δήλωση του Παναγιώτη Καμμένου περί ΦΠΑ έδωσε συνέντευξη στο Aeagen Voice 107.5 παράλληλα δε εξέδωσε δελτίο Τύπου με έναν αρκετά …. Επιθετικό χαρακτήρα που θα αναλύσουμε σε λίγο…  Ξεκίνημα με την εμφάνισή του στην εκπομπή “Al-iberti News” με τη Πόπη Αλιμπέρτη του Aegean Voice 107.5 χαρακτηρίζοντας ως «Πύρρειος νίκη» την συμφωνία που επετεύχθη στο χθεσινό Eurogroup, αφού τέλειωσε μεν (προς το παρόν) η διαπραγμάτευση, αλλά με σημαντικές απώλειες για την τσέπη μας. «Όταν φτάνεις να διαπραγματεύεσαι με την πλάτη στον τοίχο, είναι αναμενόμενο να μην υπάρχει άλλος τρόπος» και πρόσθεσε «σε μια οικονομία που έχει “αφυδατωθεί”, ο μοναδικός τρόπος είναι να αυξηθεί η πίτα, δηλαδή να αρχίσει δειλά-δειλά η ανάπτυξη στην χώρα. Αλλιώς, θα συνεχίσουμε να τρώμε τις σάρκες μας».

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει μια ανερμάτιστη πολιτική που δεν μας βγάζει από την κρίση, αφού λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υφεσιακού και αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα που πλήττουν το εισόδημα των Ελλήνων. Ειδικότερα δε, για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ υποστήριξε ότι έγινε μεγάλη ζημιά στον νησιωτικό χώρο με την απώλεια ενός κεκτημένου που «υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτευε» όσο ήταν αντιπολίτευση.  «Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε αυτό το θέατρο του παραλόγου. Το δούλεμα έχει ξεπεράσει κάθε όριο και έχουν την αυθάδεια, το θράσος και την κυνικότητα να λένε ότι όλα αυτά τα ψήφισαν με πόνο ψυχής» τόνισε ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων που εκτίμησε ότι σε λίγο θα αρχίσει να φουντώνει το κίνημα του ευρωσκεπτικισμού στη χώρα μας, ως επιλογή οργής και αγανάκτησης.

 «Θέλω να είμαι ενεργός πολίτης»

Τέλος, για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Ρήγας συμφώνησε με τις (αναγκαίες) προσπάθειες που γίνονται για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδίου και πάω στις αξίες και τις αρχές του Δημοκρατικού Χώρου, καθώς «το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να έχει μέλλον». Μπορεί ο κύκλος της συμμετοχής του στα κοινά να έκλεισε, ωστόσο ο κ. Ρήγας υποστήριξε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα αξίωμα ή έναν θεσμικό ρόλο προκειμένου να παραμένεις ενεργός πολίτης. «Θέλω να εκφράζω την άποψη μου χωρίς περιορισμούς. Τώρα δεν υπάρχει ανάγκη να μασήσω τα λόγια μου και αυτό θα κάνω» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Παραθέτουμε δε και το δελτίο Τύπου που εξέδωσε με τίτλο «"Άγριο «δούλεμα» του Καμμένου στους νησιώτες» και εκεί σημειώνει «Μια παράσταση άγριου και πρωτοφανούς «δουλέματος» παίχτηκε στην σκηνή του θεάτρου «Απόλλων» στην Ερμούπολη της Σύρου. Πρωταγωνιστής ο πρωταθλητής της πολιτικής κυβίστησης (κοινώς κωλοτούμπας) και κατά συρροή αναξιόπιστος Πάνος Καμμένος, συνέταιρος του Αλέξη Τσίπρα στην Κυβέρνηση της συμφοράς. Ο κ. Καμμένος που με την ψήφο του αυξήθηκε ο συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά από το 16% στο 24%, σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και κυνισμού, χαρακτήρισε την ίδια του την απόφαση «εγκληματική και αντισυνταγματική»!!!

Όμως, όπως για το ταγκό, έτσι και για το «δούλεμα» χρειάζονται δύο. Αυτός που «δουλεύει» και αυτός που ανέχεται το «δούλεμα». Και ο κ. Καμμένος βρήκε στη Σύρο, στο πρόσωπο του Δημάρχου της, έναν ανεκτικό και συγκαταβατικό αποδέκτη του «δουλέματος». Με εντελώς υποτονικό τρόπο, προφανώς για να μην κακοκαρδίσει τον κ. Καμμένο αντιπαρήλθε το θέμα της καταστροφικής, για τα νησιά μας, αύξησης του ΦΠΑ.

Για τον κ. Δήμαρχο προείχαν οι πανηγυρισμοί για την υπογραφή του «Πρωτοκόλλου Συναντίληψης και Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης».  Άλλο ένα πολιτικάντικο εφέ του κ. Καμμένου, άλλη μια δέσμευση χωρίς αντίκρισμα, άλλη μια ανέξοδη εξαγγελία. Άλλωστε δεν υπάρχει πανελλαδικά, ούτε μια υπόσχεση που να έδωσε ο κος Καμμένος και να την τήρησε.

Και καλά ο κ. Καμμένος, αμετροεπής και αναξιόπιστος ήταν πάντα, αλλά ο κος Δήμαρχος της Σύρου πως  δέχεται να τον δουλεύουν και μέσω αυτού να δουλεύουν και τον Συριανό λαό; Αντί να ζητήσει την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παραχώρηση του στρατοπέδου που βρισκόταν στο τελικό στάδιο από το 2014, αντί να προβάλει και να αξιοποιήσει την σοβαρή δουλειά που είχε γίνει από το Δήμο σχετικά με την τοπική πολεοδόμηση, αποδέχτηκε να συνυπογράψει τις πομφόλυγες του κ. Καμμένου, για μια ανάπτυξη με στολή παραλλαγής.

Γρήγορα θα διαπιστώσει ο κ. Δήμαρχος, όπως το έχουν διαπιστώσει και οι εργαζόμενοι του Νεωρίου, αλλά και οι υπόλοιποι Έλληνες, ότι δεν μπορείς να παίρνεις στα σοβαρά τον κ. Καμμένο, ούτε βεβαίως την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί. Και τότε θα αποδειχτεί ότι η 24η Μαΐου 2016 δεν ήταν «μέρα ορόσημο για την Σύρο» όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, αλλά μέρα άγριου εμπαιγμού της Σύρου και των Συριανών", καταλήγει ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ».

Με πληροφορίες από το naxostimes.gr