Δωδεκάνησα - Αγαθονήσι: Παρουσία Αλέξη Τσίπρα οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου

Που θα βρίσκεται σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να γιορτάσει την επέτειο της 25ης Μαρτίου; Η απάντηση; Μα στο ακριτικό Αγαθονήσι. Στο βορειότερο σημείο των Δωδεκανήσων. Σε ένα νησί μόλις 181 κατοίκων που συχνά γίνεται στόχος των Τούρκων μέσα από την περίφημη πολιτική των «γκρίζων ζωνών»…

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Αγαθονήσι λίγο μετά τις 11 το πρωί, η μετάβαση του οποίου θα γίνει με ελικόπτερο και στο πλευρό του θα βρίσκονται ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, ο  υπαρχηγός του ΓΕΕΘΑ, και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ελληνικής Αστυνομίας . Τον πρωθυπουργό θα υποδεχθούν ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Κόττορος οι αρχές του νησιού και ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης.

Με βάση το Τυπικό θα παρακολουθήσει την δοξολογία και την παρέλαση των οκτώ μαθητών του νησιού: έναν στα προνήπια, τέσσερις στο δημοτικό, ένα στο γυμνάσιο και δύο στο Λύκειο ενώ θα μιλήσει και με τους κατοίκους…

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού είναι ιδιαίτερης σημασίας γιατί, όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα patmos-times.gr, ο δήμαρχος κ. Βαγγέλης Κόττορος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που επισκέπτεται το νησί και αυτό το θεωρούν πολύ τιμητικό.

Χθες, πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας εθεάθη να χαλαρώνει, μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα και τα παιδιά τους, στην Αίγινα, μετά από πρόσκληση του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News