Δωδεκάνησα - Εκλογές: Ο Φλεβάρης θα διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου

Ρόδος - Εκλογές

Την κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές για να διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου ανακοίνωσε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου σε συνέντευξή Τύπου ο κ. Γιάννης Φλεβάρης. Όπως εξήγησε μεταξύ άλλων, ο ανεξάρτητος συνδυασμός του, ο οποίος ονομάζεται «Αγαπώ Ρόδο» περιλαμβάνει στελέχη που είναι εν ενεργεία αιρετοί ενώ έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του από ‘τοπικά λόμπι’ καθώς και από τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Γιάννη Ιατρίδη λέγοντας πως ουδεμία ανάμειξη έχει με την δική του απόφαση και απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες, να μετέχουν και να στηρίξουν την προσπάθεια.

Αναλυτικότερα, ο κ. Φλεβάρης, απευθυνόμενος στον ροδιακό λαό, είπε τα εξής:
«Ανακοινώνουμε σήμερα την απόφαση συγκρότησης, ισχυρού ανεξάρτητου συνδυασμού Η “Αγαπώ Ρόδο” θα διεκδικήσει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2023, την υποστήριξη και την ψήφο των πολιτών μας, για την αλλαγή στον Δήμο Ρόδου. Είναι σαφής και καθαρή η τοποθέτηση και η ενημέρωση αυτή, αφού βρισκόμαστε ήδη μπροστά στην αντίστροφη μέτρηση. Σε λίγες μέρες, ξεκινάει η διαδρομή προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η διαδρομή αυτή, πρέπει να προσφέρει στους δημότες και στους πολίτες, μια πλήρη ενημέρωση για τις παρατάξεις που συμμετέχουν, για τις αρχές των συνδυασμών, για το πρόγραμμα και για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν.

Η απόφασή μου αυτή, εδράζεται στην ίδια την προσωπική μου πορεία που έχει ταυτιστεί, στο σύνολό της με την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού. Γνωριζόμαστε καλά. Ήμουν και είμαι κοντά σας, έχοντας υπηρετήσει από πολλές θέσεις ευθύνης και έχοντας δοκιμαστεί, στην επίλυση σημαντικών θεμάτων, δίνοντας εξετάσεις, στις οποίες με τιμήσατε πάντα με την ψήφο σας και από καρδιάς, θέλω να ευχαριστήσω όλους, όσους κατά την διάρκεια της πορείας αυτής, με στήριξαν, με στηρίζουν και θα με στηρίξουν. Διετέλεσα διαδοχικά, αντιδήμαρχος, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου, επικεφαλής σε παράταξη αντιπολίτευσης ενός σημαντικού τομέα (πρόεδρος της ΕΠΖ στον Ενιαίο Δήμο και εκπρόσωπος της παράταξής μου) και στη συνέχεια, αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, με αρμοδιότητες στα Δωδεκάνησα και στις Κυκλάδες.
Γνωριζόμαστε καλά. Και είναι φυσικό επακόλουθο και μια λογική εξέλιξη, και πραγματικά συγκροτημένη, η επιλογή μου να συνεχίσω την διαδρομή αυτή, έχοντας την ηγεσία μιας μεγάλης αυτοδιοικητικής παράταξης κι ενός ισχυρού συνδυασμού.

Ο συνδυασμός αυτός, θα είναι ανεξάρτητος. Διότι, κατά το αρ.102 του Συντάγματος, αλλά και τις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, η αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα από τα θεμέλια της λειτουργίας της Πολιτείας και πρέπει να απαρτίζεται από ενεργούς πολίτες. Στόχος της παράταξης είναι να συνθέσουμε τον συνδυασμό από ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, νέους και μεγαλύτερης ηλικίας, επαγγελματίες, εργαζόμενους, αυτο-απασχολούμενους, και να αποτελέσουμε ένα μείγμα που θα μας οδηγήσει στη νίκη, στην μεγάλη πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές. Στόχος μας είναι να επικρατήσουμε, μέσα από έναν διάλογο με τους πολίτες, μέσα από μια διαδρομή με πολιτικό πολιτισμό, με ευπρέπεια και με ήθος.

Τα δυνατά μας όπλα θα είναι η φυσική παρουσία παντού. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα στους πολίτες και πιστεύω ότι ένα από τα μεγαλύτερα παράσημα της διαδρομής μου, είναι ότι ποτέ δεν αρνήθηκα, όποια θέση κι αν κατείχα, συνάντηση με τον οποιονδήποτε απλό πολίτη. Ο στόχος μας είναι ο ‘Ανοιχτός Δήμος’ – ‘Ανοιχτές Πόρτες’. Επαφή με τον δήμαρχο, με τους έχοντες την ευθύνη, να μετέχουμε στην καθημερινότητα, να περπατάμε στους δρόμους, να βλέπουμε τα προβλήματα.

Εργαλείο μας, θα είναι ένα πρόγραμμα, φτιαγμένο βήμα – βήμα, μαζί με τον πολίτη. Η παράταξη έχει ένα χαρακτηριστικό: ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Είναι μια παράταξη που πιστεύει στην συλλογική ηγεσία, στη διαλεκτική λήψη των αποφάσεων, και όχι στην αρχή του ενός ανδρός ή σε ηγεμονικό μοντέλο διακυβέρνησης. Με δημοκρατικό τρόπο θα υποβάλουμε με επεξεργασία και κριτική το πρόγραμμά μας, το οποίο θα κινείται σε άξονες και θα ανακοινωθεί σε μεγάλη κεντρική εκδήλωση όταν ευδοκιμήσει ο υψηλός μας στόχος. Με τον συντελεστή δυσκολίας που γνωρίζουμε, και με τα ζητούμενα της ανθρωπογεωγραφίας να απαιτούν πάντα αποφάσεις και εθελοντισμό στους συμμετέχοντες».

Ο κ. Φλεβάρης, μίλησε και για ‘κενά’ που έχουν σημειωθεί με τις αλλαγές στο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ δήλωσε πως ήδη έχουν δημιουργηθεί ομάδες εργασίας στην παράταξή του, με οργανωτική επιτροπή και προχωρά στις διαδικασίες που θα είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας μέχρι την ώρα των τελικών ανακοινώσεων.

«Για την μεγάλη αυτή παράταξη υπάρχει ελεύθερο πεδίο. Δεν είναι ομάδες προσώπων. Είναι πολίτες που ζητούν αλλαγή, μια εναλλακτική πρόταση και μοντέλο εξουσίας. Υπάρχουν άτομα που διαφωνούν με τη νυν δημοτική αρχή και είναι ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Δεν μπορεί να υπάρχει μόνον μία πρόταση. Καλούμε όλους όσους αγαπούν την Ρόδο, το Αιγαίο, την πατρίδα μας, να συγκροτήσουν μαζί μας αυτό το συνδυασμό. Και το ανεξάρτητο σχήμα, μας δίνει την ευκαιρία να αποφύγουμε κομματικές παρωπίδες ή πολιτική κατεύθυνση. Είναι ένα κάλεσμα αληθινό και μεγάλο».

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΛΟΜΠΙ ΚΑΙ Γ. ΙΑΤΡΙΔΗ
Ωστόσο, έσπευσε να διαχωρίσει την θέση του από οποιαδήποτε σχέση με τον πρώην δήμαρχο Καλλιθέας κ. Γιάννη Ιατρίδη λέγοντας:
«Υπήρξαν αναφορές στον Τύπο για ‘τοπικό λόμπι’. Αυτό, δεν υπάρχει. Η Ρόδος είναι μία, ενιαία και αδιαίρετη. Σε όλη μου τη διαδρομή, υπηρέτησα υπερτοπικούς αυτοδιοικητικούς θεσμούς. Ποτέ δεν υπηρέτησα τοπικά λόμπι –και ήδη από την εποχή του πρώην Δήμου Καλλιθέας.

Επίσης, υπήρξαν αναφορές (για λόγους που εξυπηρετούν συμφέροντα) ότι αυτή η παράταξη, ταυτίζεται με τον κ. Γ. Ιατρίδη και τους συν αυτώ. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαμε συνεργάτες. Υπάρχει μια σχέση αλληλοεκτίμησης, όμως ουδεμία συμμετοχή ή σχέση υπάρχει στη διαμόρφωση του συνδυασμού».

Ο κ. Φλεβάρης, αναφέρθηκε ακόμη ότι έχει γίνει ήδη δέκτης επιθέσεων και μάλιστα με πολύ αήθη τρόπο –κάτι που το περιμένει και ο ίδιος.

Επιβεβαίωσε ακόμη ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής και θα είναι ολοκληρωμένη η παράταξη έγκαιρα.

Είπε ακόμη ότι «η παράταξη θα αντέξει και θα φτάσει έως την κάλπη, αφού υπάρχει σχέδιο…», ενώ ερωτηθείς εάν στον νέο συνδυασμό, συμμετέχουν εν ενεργεία αιρετοί, απάντησε ξεκάθαρα:

«Ναι, συμμετέχουν και μάλιστα εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι» και έδωσε ραντεβού στην κάλπη τον Οκτώβρη του 2023.

Με πληροφορίες από τη σελίδα Dimokratiki.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News