Δονούσα - Χρ. Σιγάλας: "Πήραμε το ασθενοφόρο, φουλάρουμε για νέο κτήριο ιατρείου"

Δώδεκα (12) ασθενοφόρα μικρού όγκου,  κατάλληλα να επιχειρούν στα μικρά νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενισχύοντας το στόλο του ΕΚΑΒ που διαδραματίζει κομβικό και κρίσιμο ρόλο στην υγειονομική θωράκιση των νησιωτών, παραδόθηκαν χθες Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, στους δημάρχους  των αντίστοιχων δώδεκα νησιών, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. 

Η προμήθεια των ασθενοφόρων – 38 στο σύνολό τους - χρηματοδοτήθηκε με ευρωπαϊκούς πόρους του περιφερειακού  Επιχειρησιακού Προγράμματος "Νότιο Αιγαίο 2014 - 2020" στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.  Τα ασθενοφόρα παρέδωσαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης , ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ  Πειραιώς και Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός.

Τα 12 ασθενοφόρα μικρού όγκου,  κατάλληλα να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, διατέθηκαν σε Λειψούς, Μεγίστη, Αμοργό, Κίμωλο, Κύθνο, Φολέγανδρο, Αντίπαρο, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Σχοινούσα, και Κουφονήσι.

Από τη Δονούσα, στην τελετή παράδοσης .. παραλαβής ήταν ο Χρήστος Σιγάλας, ο πρόεδρος της Κοιντότητας, ο οποίος χαρούμενος γυρίζει στο νησί των Μικρών Κυκλάδων με ένα νέο ασθενοφόρο αλλά και με όνειρο μεγάλο. Ποιο; Μα να κατασκευαστεί άμεσα ένα νέο κτήριο για να στεγαστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού καθότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε όροφο ενός παλιού κτηρίου.... Και σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες κυρίως των ηλικιωμένων που πρέπει να ανέβουν σκαλιά...

Ας δούμε όμως τι αναφέρει ο κος Σιγάλας μέσα από τη προσωπική του σελίδα στα social media... 

"Ένα καινούργιο εύχρηστο ασθενοφόρο θα έχει από αύριο (σ.σ. σήμερα) η Δονούσα. Είχα την τιμή να το παραλάβω ο ίδιος σήμερα σε ειδική λιτή εκδήλωση στην 2η  Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Αιγαίου (2η Υ.ΠΕ.) στου Ρέντη.

Συγκεκριμένα τα νέα ασθενοφόρα είναι μικρότερα σε μέγεθος ώστε να είναι πιο ευέλικτα μιας και προορίζονται να κινηθούν σε μικρούς δρόμους.

Τα ασθενοφόρα παρέδωσε και ευχαριστούμε θερμά, ο διοικητής της 2ης Υ.ΠΕ. Χρήστος Ροιλός,  ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  ο οποίος ήταν ο κινητήριος μοχλός και  οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Βρούτσης, Μονογυιού, Φόρτωμας.

Επόμενο βήμα ένα καινούργιο ιατρείο που να πληροί όλες τις υγειονομικές και ανθρώπινες προϋποθέσεις γιατί έχουμε όλοι δικαίωμα στην υγεία και στην περίθαλψη όπου και αν είμαστε πόσο μάλιστα σε μικρά και δυσπρόσιτα μέρη . Είμαστε αισιόδοξοι και με την πολύτιμη βοήθεια όλων των ανωτέρων που προαναφέρθηκα θα τα καταφέρουμε.

Τέλος να ευχαριστήσω για πολλοστή φορά την Βlue Star Ferries για την δωρεά μεταφορά  του ασθενοφόρου που σε κάθε μας αίτημα είναι δίπλα μας.

Καλορίζικο και αχρείαστο να είναι".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News