Δυναμική παρέμβαση

Σήμερα, Κυριακή 5 Ιουνίου 2016, στις 11 το πρωί η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου πραγματοποίησε παρέμβαση έξω από το δημαρχείο στο οποίο γινόταν εκδήλωση παρουσίασης του ραδιοφώνου Κόκκινο για την αγορά του τοπικού ραδιοσταθμού Μεσόγειος Σταρ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας Πετρόπουλος. Σύντροφοι και συντρόφισσες από τη Συνέλευση καθώς και αλληλέγυοι/ες σταθήκαμε με πανώ στην είσοδο της εκδήλωσης, μοιράσαμε το κείμενο που ακολουθεί και φωνάξαμε συνθήματα με κεντρικό: «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι η αναρχία και ο κομμουνισμός»

Ακολουθεί το φυλλάδιο που μοίρασαν τα μέλη της Συνέλευσης έξω από το Δημαρχείο και το οποίο έχει τίτλο " Ταξικοί και Κοινωνικοί Αγώνες ενάντια στη φτώχεια και τον Ολοκληρωτισμό" 

" Δεν τρέφαμε ποτέ αυταπάτες για το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στα πολιτικά πράγματα της χώρας σαν ένα κόμμα που προσέβλεπε στην κατάκτηση της κυβέρνησης.

Στη σημερινή του μάλιστα μετάλλαξη, πρόκειται για ένα κόμμα που προσπαθεί να γαντζωθεί στη εξουσία φορώντας την προβιά της σοσιαλδημοκρατίας χωρίς να διαφοροποιείται από τις άγριες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των προηγούμενων σχηματισμών που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια.

Πρόκειται για ένα κόμμα το οποίο, τουλάχιστον σε επίπεδο ηγεσίας, οικειοποιήθηκε, χειραγώγησε ή/και καπέλωσε την πρόσφατη ιστορία αντίστασης που αναπτύχθηκε με σκοπό να αναρριχηθεί στην εξουσία. Κακοποίησε την ιδέα της αριστεράς και αμαύρωσε το ηθικό της προφίλ προβάλλοντας σαν μοναδικό αντεπιχείρημα τον κυνισμό του «ρεαλισμού». Δηλαδή, τι; Ότι δεν γινόταν αλλιώς, ότι η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για τόσο μεγάλες θυσίες, ότι θα μας έπνιγαν οι βαρώνοι του χρηματοπιστωτικού συστήματος και οι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί…

Μήπως, όμως, αγνοούν σκόπιμα ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει κάνει πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια, ενώ οι μεγαλοεπιχειρήσεις και οι τράπεζες κερδοσκοπούν; Έχουν αναρωτηθεί όλοι αυτοί οι κυβερνώντες, πρώην και νυν, ότι οι πολιτικές που επιβάλουν καταστρέφουν τη ζωή εκατομμυρίων συνανθρώπων μας, ότι δημιουργούν συνθήκες φτώχειας, εξαθλίωσης, ασφυξίας και αδιεξόδων για πραγματικούς ανθρώπους και όχι για νούμερα στις στατιστικές; Έχουν ποτέ συμμεριστεί την αγωνία, την απελπισία και την απόγνωσή τους; Φυσικά, όχι, εξάλλου δεν είναι δική τους δουλειά.

Η πολιτική εξουσία έχει γίνει σε όλη την Ευρώπη κυνική, βίαιη και ολοκληρωτική. Γι’ αυτό άλλωστε τα ακροδεξιά μορφώματα κάνουν πάρτυ. Θα κυριαρχήσει η βαρβαρότητα ή η ανθρωπιά; Το μίσος ή η αλληλεγγύη; Η αξιοπρέπεια και η αντίσταση ή ο συμβιβασμός και η υποταγή;

Στο χέρι μας είναι…

Στο Βέλγιο και στη Γαλλία αντιστέκονται. Και στα δικά μας».

Δελτίο Τύπου Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Νάξου