Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕγινε ή δεν έγινε η συνάντηση Μαργαρίτη - Αποστόλου;

Εγινε ή δεν έγινε η συνάντηση Μαργαρίτη – Αποστόλου;

|

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων βρέθηκε στην Αθήνα χθες και συνάντησε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Αποστόλου αλλά θα υπάρξει και νέα συνάντηση για τις 27 Δεκεμβρίου και πάλι στην Αθήνα – Τι αναφέρει ο Δήμαρχος στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε για το θέμα και την ηχηρή απουσία των υπολοίπων της αντιπροσωπείας 

Ξεκινάμε από τα απλά… Σαν μαθητές έξι ετών… Χθες Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση αντιπροσωπείας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κο Βαγγέλη Αποστόλου για ζητήματα που είχαν να κάνουν με τον πρωτογενή τομεά του νησιού και δη το ΚΕΓΕ στο Σαγκρί. Η συνάντηση έγινε στο γραφείο του Υπουργού αλλά το παρών έδωσε μόνο ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μαργαρίτης. Ουδείς άλλος. Ούτε τα μέλη της αντιπροσωπείας που είχαν οριστεί από τη Νάξο, ούτε όσοι βρίσκονταν στην Αθήνα ούτε βέβαια ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων κος Νίκος Μανιός που ενδεχομένως να ήταν ο άνθρωπος κλειδί για να γίνει αυτό το ραντεβού… Γιατί δεν πήγαν; Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση είχε αναβληθεί μερικές ώρες νωρίτερα και είχε οριστεί για τις 27 Δεκεμβρίου λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που υπήρχαν και του φόβου για απαγορευτικό απόπλου πλοίων από και προς τον Πειραιά.

Όμως, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κο Μαργαρίτη το ραντεβού έγινε κανονικά. Και ο κος Μαργαρίτης είχε φύγει ημέρες νωρίτερα ώστε να είναι συνεπής αφήνοντας τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό να προεδρεύσει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2017. Και η συνάντηση του Μαργαρίτη με τον Αποστόλου επιβεβαιώθηκε μέσω ενημέρωσης όπου μάλιστα η ανακοίνωση είναι σε ..υψηλούς τόνους αφού αφήνεται να εννοηθεί ότι η απουσία ήταν εσκεμμένη. Κι αυτό φαίνεται από την τελευταία πρόταση «απέδειξε το όψιμο ενδιαφέρον και τα πολιτικά τερτίπια κάποιων για το θέμα του ΚΕΓΕ. Όσοι δήθεν κόπτονταν για το καλό του τόπου έλαμψαν δια της απουσίας τους! Κάθε πρόφαση περί αδυναμίας μετάβασης στην Αθήνα είναι αστήρικτη, καθώς όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταν θα έπρεπε να παραστούν στη συνάντηση, εκτός και αν η απουσία τους ήταν εσκεμμένη!»

Όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση στη διάρκεια της συνάντησης «συζήτησε εκτενώς το θέμα του ΚΕΓΕ, καθώς και του Φράγματος Τσικαλαριού, για το οποίο μάλιστα ζήτησε να αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την επίβλεψη της κατασκευής του».

Και η απορία… Αφού τα συζήτησαν γιατί υπάρχει και νέα συνάντηση τις 27 Δεκεμβρίου; Και τι γίνεται με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος όσον αφορά τους όρους για την ανέγερση κτιρίου στον παραχωρηθέντα χώρο με σκοπό τη λειτουργία του ΚΕΓΕ; Όπως κι εάν έχει θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια…
Διαβάζουμε την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με θέμα «Συνάντηση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου» και αναφέρει τα εξής:

«Μετά τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Σαγκρί στις 31 Οκτωβρίου με θέμα το ΚΕΓΕ, αποφασίστηκε αντιπροσωπεία από τη Νάξο να επισκεφθεί τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την προώθηση του ζητήματος. Το ραντεβού ορίστηκε μέσω του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μανιού να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 16:30.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του ζητήματος και λόγω της προειδοποίησης για έντονα καιρικά φαινόμενα που δεν θα επέτρεπαν τον απόπλου των πλοίων, έκρινε ορθό να μην παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να μεταβεί στην Αθήνα και να παραβρεθεί στο προγραμματισμένο από τις 19 Δεκεμβρίου ραντεβού.  Αντίθετα, οι κοπτόμενοι για το καλό του τόπου δεν παραβρέθηκαν στο ραντεβού προφασιζόμενοι τις καιρικές συνθήκες, τη στιγμή όμως που ήταν ολοφάνερη η πιθανότητα απαγόρευσης τόσο των ακτοπλοϊκών αλλά και των αεροπορικών δρομολογίων.

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί το γεγονός ότι από την προγραμματισμένη συνάντηση απείχαν τόσο ο επικεφαλής της μειοψηφίας, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα μιας και απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο οποίος έκλεισε το ραντεβού. Παρ΄ όλα αυτά, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων συναντήθηκε με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς το θέμα του ΚΕΓΕ, καθώς και του Φράγματος Τσικαλαριού, για το οποίο μάλιστα ζήτησε να αναλάβει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου την επίβλεψη της κατασκευής του.

Η προγραμματισμένη αυτή συνάντηση απέδειξε το όψιμο ενδιαφέρον και τα πολιτικά τερτίπια κάποιων για το θέμα του ΚΕΓΕ. Όσοι δήθεν κόπτονταν για το καλό του τόπου έλαμψαν δια της απουσίας τους! Κάθε πρόφαση περί αδυναμίας μετάβασης στην Αθήνα είναι αστήρικτη, καθώς όσοι πραγματικά ενδιαφέρονταν θα έπρεπε να παραστούν στη συνάντηση, εκτός και αν η απουσία τους ήταν εσκεμμένη!»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

Νάξος: Αυτοκίνητο βρέθηκε σε χαντάκι

Σε χαντάκι στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Γαλανάδου βρέθηκε αυτοκίνητο

Μύκονος: “Καμπάνα” σε beach bar, ποιος ο λόγος;

Νέα «καμπάνα» σε beach bar για κατάληψη αιγιαλού - Βάσει της σύμβασης παραχώρησης θα έπρεπε να καταλαμβάνει μόλις 356 τ.μ.

Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου: Πρόσκληση για κατασκευή χελιδονοφωλιάς

Πότε και που ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου θα δημιουργήσει χελιδονοφωλιές

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες