Είπε αυτό που ήθελαν να ακούσουν οι νησιώτες

Τώρα να τον πιστέψουμε; Προεκλογική περίοδος είναι, στη Ρόδο βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας οπότε δεν μπορούσε να πει και διαφορετικά: Δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι δεν θα καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου… Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι έχει βάλει την υπογραφή του στο mail που μιλάει για κατάργηση των μειωμένων φορολογικών συντελεστών στα νησιά του Αιγαίου. Αλλά είπαμε: προεκλογική περίοδος είναι, ψήφους ζητάει…

Οπως τόνισε μάλιστα «οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές αποτελούν τον ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών». Ειδικές αναφορές έκανε ο κ. Σαμαράς στο θέμα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι «τουρισμός και αβεβαιότητα δεν πάνε μαζί και ότι το οξυγόνο του τουρισμού είναι η σταθερότητα, η ασφάλεια και η αξιοπιστία». Πρόσθεσε δε πως ο τουρισμός ήταν αυτός που έβαλε πλάτη για την οικονομία της χώρας και τόνισε: «Πιστεύω στον ελληνικό τουρισμό, γιατί μπορεί να πάει την Ελλάδα πιο ψηλά». Δεν είπε τίποτα όμως όσον αφορά το θέμα της αύξησης των φορολογικών συντελεστών στον τουρισμό και δη στην στέγαση από το 6.5% στο 13%...

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε, επίσης, για την ολοκλήρωση του νομοθετικού πλαισίου που θα δώσει τη δυνατότητα στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να στηρίξουν τα νησιά με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και για την ουσιαστική ενίσχυση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας στα νησιά. Προανήγγειλε επίσης μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ, από φέτος, οι οποίες θα συνεχιστούν σταδιακά και τα επόμενα χρόνια, ενώ τα έσοδα από τον φόρο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εγγυήθηκε, επίσης, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.

Ο κ. Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις θέσεις του για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα καταφέρει να πάρει πρόσθετη βοήθεια χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια και με σύντομο ορίζοντα εξόφλησης. Άσκησε, επίσης, κριτική στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την προσπάθεια αναθεώρησης του Συντάγματος, για την οποία, όπως είπε, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απατηλή και στην πραγματική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι εμείς θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα που θα χρωστάει και θα παρακαλάει. Και όπως τόνισε «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: Θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στην κρίση, στον κρατισμό, στην απατηλή ανάπτυξη με τα ελλείμματα, ελλείμματα με δανεικά που κανένας δεν μπορεί να πληρώσει».

Να τον πιστέψουμε; Είπαμε… προεκλογική περίοδος είναι… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News