Εκλογές 2019 - Ανάφη: Νέος συνδυασμός "Ανάφη, ένα βήμα μπροστά"

Η διεκδίκηση των δήμων στις εκλογές της 26ης Μαϊου θα είναι σκληρή... Και στην πανέμορφη Ανάφη, που δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε τον περασμένο μήνα από ... ναυτικό αποκλεισμό λόγω μη ύπαρξης πλοίων για την κάλυψη των δρομολογίων, έχουμε μία νέα δημοτική παράταξη που ζητάει την ψήφο των πολιτών. Ακούει στο όνομα "Ανάφη, Ενα βήμα μπροστά" και επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Ιωάννης Πατηνιώτης.  Και όπως αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού " Προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος των Απανταχού Αναφαίων χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικές υποχρεώσεις προς τους έχοντες αξιώματα στο Δήμο.  Υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι νέοι να επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργούν οικογένειες, έτσι ώστε στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού η Ανάφη να έχει επιτέλους ανοδική τάση!" 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Πατηνιώτη, αναφέρει: " 

"Αξιότιμοι Αναφαίοι όντας μια αυθόρμητη μα απολύτως αναγκαία πολιτική δράση νέων ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, αλλά και τις προσδοκίες για το αύριο του νησιού μας, με όραμα και ιδέες που θα συμβάλλουν προς το καλύτερο του τόπου μας ώστε το νησί μας η Ανάφη να έχει παρόν και μέλλον.

Πιστεύαμε αν μη τι άλλο ότι αυτή μας η προσπάθεια θα είχε αντίκρισμα χωρίς δεύτερες σκέψεις και πισωγυρίσματα. Το χρονικό του καλέσματος προς τους ανθρώπους που επί πολλά έτη κρατάνε το τιμόνι και την αποκλειστικότητα της αγάπης του νησιού μας Απέτυχε! Αποτύχαμε γιατί πιστέψαμε ότι είναι εφικτό να συνεννοηθούμε, πως όλοι θέλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα το κοινό καλό, το καλό του τόπου μας και σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουν θέση και οι νέοι και οι παλαιότεροι ο καθένας με έναν ρόλο εξίσου σημαντικό και σεβαστό.

Είμαστε όμως πεισματάρηδες και δεν τα παρατάμε, αυτό το κάλεσμα δεν σταματά και θα συνεχιστεί μέχρι να εισακουστεί, έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε γιατί αν δεν το κάνουμε το αύριο θα είναι θαμπό και τα όνειρα θα ξεθωριάσουν, εξ ‘άλλου οι βασιλιάδες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! 

Ανακοινώνουμε σήμερα τον Συνδυασμό «Ανάφη ένα βήμα μπροστά» με επικεφαλή τον Ιωάννη Πατηνιώτη. Ζητάμε από όλους σας να μας εμπιστευτείτε για να πάμε το νησί ένα βήμα μπροστά.

• Ένα βήμα μπροστά για να μην νιώθουμε αποκομμένοι σε θέματα ακτοπλοΐας, υγείας, παιδείας.

• Ένα βήμα μπροστά σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διατήρησης των αλιευτικών αποθεμάτων, της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων και ανάδειξης της περιβαλλοντολογικής μοναδικότητας του νησιού μέσω του τουρισμού.

• Ένα βήμα μπροστά με στοχευμένες κινήσεις στον τουρισμό μέσω διαμόρφωσης μιας τουριστικής ταυτότητας που θα αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας και θα βοηθήσει στην περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

• Ένα βήμα μπροστά στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τον τουρισμό ως μια επιπρόσθετη εμπειρία στην ολοκλήρωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

• Ένα βήμα μπροστά στην συνεργασία Δήμου και ιδιωτών με πρωτοβουλίες που θα προωθούν το όφελος για τους κατοίκους και την τοπική οικονομία. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε στο να καταφέρουμε βήμα βήμα να πετύχουμε τους στόχους και τις προσδοκίες που θέτουμε αφήνοντας πίσω ιδεολογικούς προσανατολισμούς ή προσωπικές σχέσεις. Στα θέματα διοίκησης είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αξιοκρατικής αντιμετώπισης των προκλήσεων με γνώμονα την καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων. Σε σημαντικά θέματα για το νησί θα αξιοποιούμε το νόμο Κλεισθένη περί τοπικού δημοψηφίσματος ενώ οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται σεβαστές και θα υλοποιούνται ανεξάρτητα από τα προσωπικά οφέλη του καθενός. 

Καλούμε όλους τους Αναφαίους να κρίνουν με την ψήφο τους, τις προγραμματικές μας θέσεις, με βάση το καλό του νησιού μας και αξιολογώντας τες μακριά από προσωπικά συμφέροντα και συμπάθειες.

Να διαβαστούν οι θέσεις μας μέσο διαδικτύου https://anafienavimabrosta.wordpress.com, αλλά και να έρθετε να μας ακούσετε στις εκδηλώσεις μας που θα γίνουν σε Ανάφη και Αθήνα. Δεν θα ανεχτούμε προσωπικές επιθέσεις και διαστρεβλώσεις σχετικά με την προσπάθεια μας, δεν θα χωρίσουμε το νησί σε στρατόπεδα και θα αποφύγουμε εκλογικές αντιπαραθέσεις σε καφενεία και δρόμους, αυτά γίνονταν παλιά και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος των Απανταχού Αναφαίων χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικές υποχρεώσεις προς τους έχοντες αξιώματα στο Δήμο. 

Κλείνοντας υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι νέοι να επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργούν οικογένειες, έτσι ώστε στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού η Ανάφη να έχει επιτέλους ανοδική τάση! 

 Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ''ΑΝΑΦΗ,ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ''

ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"