Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Ανάφη: Νέος συνδυασμός "Ανάφη, ένα βήμα μπροστά"

Εκλογές 2019 – Ανάφη: Νέος συνδυασμός “Ανάφη, ένα βήμα μπροστά”

|

Ανακοινώθηκε νέος δημοτικός συνδυασμός (“Ανάφη, Ενα βήμα μπροστά”) για τον Δήμο Ανάφης με υποψήφιο Δήμαρχο, τον Ιωάννη Πατηνιώτη – Τι αναφέρει στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού

Η διεκδίκηση των δήμων στις εκλογές της 26ης Μαϊου θα είναι σκληρή… Και στην πανέμορφη Ανάφη, που δυστυχώς ταλαιπωρήθηκε τον περασμένο μήνα από … ναυτικό αποκλεισμό λόγω μη ύπαρξης πλοίων για την κάλυψη των δρομολογίων, έχουμε μία νέα δημοτική παράταξη που ζητάει την ψήφο των πολιτών. Ακούει στο όνομα “Ανάφη, Ενα βήμα μπροστά” και επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος είναι ο Ιωάννης Πατηνιώτης.  Και όπως αναφέρει ανάμεσα στα άλλα στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού ” Προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος των Απανταχού Αναφαίων χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικές υποχρεώσεις προς τους έχοντες αξιώματα στο Δήμο.  Υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι νέοι να επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργούν οικογένειες, έτσι ώστε στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού η Ανάφη να έχει επιτέλους ανοδική τάση!” 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης που φέρει την υπογραφή του Ιωάννη Πατηνιώτη, αναφέρει: ” 

“Αξιότιμοι Αναφαίοι όντας μια αυθόρμητη μα απολύτως αναγκαία πολιτική δράση νέων ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα, αλλά και τις προσδοκίες για το αύριο του νησιού μας, με όραμα και ιδέες που θα συμβάλλουν προς το καλύτερο του τόπου μας ώστε το νησί μας η Ανάφη να έχει παρόν και μέλλον.

Πιστεύαμε αν μη τι άλλο ότι αυτή μας η προσπάθεια θα είχε αντίκρισμα χωρίς δεύτερες σκέψεις και πισωγυρίσματα. Το χρονικό του καλέσματος προς τους ανθρώπους που επί πολλά έτη κρατάνε το τιμόνι και την αποκλειστικότητα της αγάπης του νησιού μας Απέτυχε! Αποτύχαμε γιατί πιστέψαμε ότι είναι εφικτό να συνεννοηθούμε, πως όλοι θέλουμε να βάλουμε πάνω απ’ όλα το κοινό καλό, το καλό του τόπου μας και σε αυτή την προσπάθεια όλοι έχουν θέση και οι νέοι και οι παλαιότεροι ο καθένας με έναν ρόλο εξίσου σημαντικό και σεβαστό.

Είμαστε όμως πεισματάρηδες και δεν τα παρατάμε, αυτό το κάλεσμα δεν σταματά και θα συνεχιστεί μέχρι να εισακουστεί, έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε γιατί αν δεν το κάνουμε το αύριο θα είναι θαμπό και τα όνειρα θα ξεθωριάσουν, εξ ‘άλλου οι βασιλιάδες υπάρχουν μόνο στα παραμύθια! 

Ανακοινώνουμε σήμερα τον Συνδυασμό «Ανάφη ένα βήμα μπροστά» με επικεφαλή τον Ιωάννη Πατηνιώτη. Ζητάμε από όλους σας να μας εμπιστευτείτε για να πάμε το νησί ένα βήμα μπροστά.

• Ένα βήμα μπροστά για να μην νιώθουμε αποκομμένοι σε θέματα ακτοπλοΐας, υγείας, παιδείας.

• Ένα βήμα μπροστά σε θέματα προστασία του περιβάλλοντος μέσω της διατήρησης των αλιευτικών αποθεμάτων, της ορθολογικής χρήσης των υδάτινων πόρων και ανάδειξης της περιβαλλοντολογικής μοναδικότητας του νησιού μέσω του τουρισμού.

• Ένα βήμα μπροστά με στοχευμένες κινήσεις στον τουρισμό μέσω διαμόρφωσης μιας τουριστικής ταυτότητας που θα αναδεικνύει τις ομορφιές του τόπου μας και θα βοηθήσει στην περιβόητη επιμήκυνση της τουριστικής επισκεψιμότητας.

• Ένα βήμα μπροστά στον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τον τουρισμό ως μια επιπρόσθετη εμπειρία στην ολοκλήρωση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος.

• Ένα βήμα μπροστά στην συνεργασία Δήμου και ιδιωτών με πρωτοβουλίες που θα προωθούν το όφελος για τους κατοίκους και την τοπική οικονομία. Δεσμευόμαστε ότι θα εργαστούμε στο να καταφέρουμε βήμα βήμα να πετύχουμε τους στόχους και τις προσδοκίες που θέτουμε αφήνοντας πίσω ιδεολογικούς προσανατολισμούς ή προσωπικές σχέσεις. Στα θέματα διοίκησης είναι ξεκάθαρο ότι θα γίνει προσπάθεια εκσυγχρονισμού και αξιοκρατικής αντιμετώπισης των προκλήσεων με γνώμονα την καλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων. Σε σημαντικά θέματα για το νησί θα αξιοποιούμε το νόμο Κλεισθένη περί τοπικού δημοψηφίσματος ενώ οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα γίνονται σεβαστές και θα υλοποιούνται ανεξάρτητα από τα προσωπικά οφέλη του καθενός. 

Καλούμε όλους τους Αναφαίους να κρίνουν με την ψήφο τους, τις προγραμματικές μας θέσεις, με βάση το καλό του νησιού μας και αξιολογώντας τες μακριά από προσωπικά συμφέροντα και συμπάθειες.

Να διαβαστούν οι θέσεις μας μέσο διαδικτύου https://anafienavimabrosta.wordpress.com, αλλά και να έρθετε να μας ακούσετε στις εκδηλώσεις μας που θα γίνουν σε Ανάφη και Αθήνα. Δεν θα ανεχτούμε προσωπικές επιθέσεις και διαστρεβλώσεις σχετικά με την προσπάθεια μας, δεν θα χωρίσουμε το νησί σε στρατόπεδα και θα αποφύγουμε εκλογικές αντιπαραθέσεις σε καφενεία και δρόμους, αυτά γίνονταν παλιά και δεν πρέπει να επαναληφθούν.

Προτείνουμε ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα λειτουργεί προς όφελος των Απανταχού Αναφαίων χωρίς ανταλλάγματα και προσωπικές υποχρεώσεις προς τους έχοντες αξιώματα στο Δήμο. 

Κλείνοντας υποσχόμαστε ότι θα παλέψουμε ώστε οι κάτοικοι να αισθάνονται ασφαλείς και οι νέοι να επιλέγουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και να δημιουργούν οικογένειες, έτσι ώστε στην επόμενη απογραφή του πληθυσμού η Ανάφη να έχει επιτέλους ανοδική τάση! 

 Επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ”ΑΝΑΦΗ,ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ”

ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ”


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Ολυμπιακή φλόγα: Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης στη Νάξο

Λόγω καιρικών συνθηκών αλλάζει η ώρα άφιξης της Ολυμπιακής φλόγας στις Κυκλάδες - Μία ώρα νωρίτερα η τελετή, πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα στη Νάξο

Tourism Awards: Βραβείο για τις καινοτόμες εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης του NAXOS AR

Η MOPTIL συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό μέσω της τεχνολογίας και διακρίθηκε με δυο βραβεία για εμπειρίες ψηφιακής περιήγησης σε αρχαιολογικούς χώρους: Gold στην κατηγορία Digital Innovation - Καινοτόμο Concept για την εφαρμογή NAXOS AR και Silver στην κατηγορία Travel Services - Applications για την εφαρμογή DIGIPAST.

“Καλάθι του Νονού”: Ξεκινάει στις 22 Απριλίου, τι περιλαμβάνει

Το "Καλάθι του Νονού" είναι πραγματικότητα - Ποια προϊόντα περιλαμβάνει και πότε έρχεται το "Καλάθι του Πάσχα"

National Geographic για Σίφνο: Ο κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός

Ως το καλύτερο νησί της Ελλάδας για γαστρονομικές απολαύσεις και παραδοσιακά πανηγύρια προβάλλεται η Σίφνος και στον κατάλογο που δημοσίευσε το ισπανικό Conde Nast Traveler

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Golden Star Ferries: Το “Andros Queen” πιάνει φέτος και Πάρο

GOLDEN NEWS: ΝΕΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΠΑΡΟ ΜΕ ΤΟ ANDROS QUEEN!

Ευρώπη: Νησιά των Κυκλάδων μεταξύ των επτά πιο απειλούμενων μνημείων και τόπων

Κυκλάδες: μεταξύ των 7 πιο απειλούμενων μνημείων & τόπων στην Ευρώπη

Πάει… Τούμπα ο (φανατικός Παναθηναϊκός)! Ανδρουλάκης

Τι θα κάνει στη Θεσσαλονίκη ο Νίκος Ανδρουλάκης;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ολυμπιακή Φλόγα: Στη Σαντορίνη ταξιδεύει ο Γιώργος Λεονταρίτης

"Στη Σαντορίνη ο Γιώργος Λεονταρίτης για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας"

Princess Cruises: Ακύρωση επισκέψεων του “Sun Princess” στη Σαντορίνη

Το Sun Princess ακύρωσε τα δρομολόγια στη Σαντορίνη λόγω συνωστισμού κρουαζιερόπλοιων - Επιλέγει Χανιά

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

Φόρτωμας σε Πιερρακάκη: “Να είναι πανέτοιμα τα σχολεία των Κυκλάδων τη νέα χρονιά”

Συνάντηση εργασίας Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη

Attica Group: Απέκτησε τρία ξενοδοχεία στις Κυκλάδες, εξετάζει κι άλλες εξαγορές ακινήτων

Τρίτο ξενοδοχείο στις Κυκλάδες απέκτησε η Attica Group - Εξετάζει περαιτέρω εξαγορές μονάδων σε νησιά που εξυπηρετεί με τον στόλο της

Cycladic Identity – Ιος: Ολοκληρώθηκε το πρώτο πρόγραμμa με τίτλο “Το βλέμμα της Νεότητας στις Κυκλάδες”

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε την Κυριακή 31 Μαρτίου στους κατοίκους του νησιού

Αμοργός: Το νησί που… κόβει την ανάσα!!

Εκεί γυρίστηκε η ταινία του 1988 «Le Grand Bleu» (The Big Blue) με τον Jean Reno. Η ταινία έγινε μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες της Γαλλίας.

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...

Κυκλάδες: Πως διαμορφώνεται ο δικαστικός χάρτης, ποια ειρηνοδικεία καταργούνται

Ολες οι προτεινόμενες αλλαγές μέσω του Δικαστικού Χάρτη που είναι σε διαβούλευση για τις Κυκλάδες - Οι οργανικές θέσεις και τα ειρηνοδικεία που καταργούνται...

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στους Μπαξέδες και το Πορί