Εκλογές 2019 - Ανδρος: Δήμαρχος ο Δημήτρης Λοτσάρης για 82 ψήφους (!!!)

Αλλαγή σελίδα στον Δήμο Άνδρου…  Ο Δημήτρης Λοτσάρης, ο Έπαρχος του νησιού, ήταν ο μεγάλος νικητής με αντίπαλο τον νυν Δήμαρχο, Θεοδόση Σουσούδη με τη διαφορά μάλιστα να είναι μόλις 82 ψήφοι … Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα Andriakipress.gr «ο κ. Λοτσάρης έλαβε 2. 497 ψήφους, έναντι 2.415 του απερχομένου Δημάρχου, Θεοδόση Σουσούδη. Αξίζει να σημειωθεί η διαφορά στην συμμετοχή του Α’ με τον Β΄ γύρο των εκλογικών αναμετρήσεων που έφτασε στις 1097 ψήφους λιγότερες από την πρώτη Κυριακή. Την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 6009 και την δεύτερη Κυριακή 4912. Η αποχή στον Α΄ Γύρο ήταν 34,17% και στον Β΄ Γύρο 46,19%».

Ο κος Λοτσάρης είναι 41 ετών, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ενώ η πρώτη του επαφή με τα κοινά ήταν το 2006… Από το 2010 είναι Περιφερειακός σύμβουλος, το 2014 με τον κο Χατζημάρκο εκλέχτηκε Έπαρχος Άνδρου και επιστρέφει στον πρώτο βαθμό Αυτοδιοίκησης ως Δήμαρχος… Το οξύμωρο της υπόθεσης;, από την 1η Σεπτεμβρίου θα πάρει τη θέση του ο Δημήτρης Λάσκαρης που αναδείχτηκε Έπαρχος Άνδρου, προερχόμενος από την παράταξη Σουσούδη, με αρκετή πάντως παραφιλολογία γύρω από το θέμα αυτό…

Λοτσάρης "Δεσμεύομαι ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των Ανδριωτών" 

Ο κος Λοτσάρης όταν έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα, προχώρησε σε δήλωση που αναφέρει: «Ως νέος δήμαρχος Άνδρου ευχαριστώ όλους τους ανδριώτες που με τη συμμετοχή τους τίμησαν την δημοκρατική εκλογική διαδικασία και στους δύο γύρους. Ευχαριστώ όλους τους πολίτες της Άνδρου για την ωριμότητα που επέδειξαν ψηφίζοντας το ξεπέρασμα των αδιέξοδων διχασμών του παρελθόντος που οδήγησαν το νησί μας σε μεγάλες δυσκολίες, τις οποίες καλούμαστε να ξεπεράσουμε από εδώ και εμπρός.

Δεσμεύομαι θα είμαι δήμαρχος όλων των ανδριωτών πέρα από διαχωρισμούς σε περιοχές και παρατάξεις. Θα διοικήσω χωρίς έπαρση και αλαζονεία. Πρώτο μέλημα μου μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων από τον πρωτοδικείο θα καλέσω τους 21 δημοτικούς συμβούλους σε συζήτηση για την εύρεση κοινού τόπου για τα μεγάλα προβλήματα της Άνδρου με βάση και τις προγραμματικές δηλώσεις όλων για το καλό του νησιού.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου που τους για ένα μεγάλο διάστημα έδωσαν ότι καλύτερο είχε ο καθένας γι’ αυτή την μεγάλη εκλογική νίκη που γυρίζει μια σελίδα για την Άνδρο. Όλοι μαζί για την Άνδρο"

Φωτογραφία: enandro.gr