Εκλογές 2019 - Δ. Βασαλάκης: "Ουδέν Ψευδέστερον" αυτό που λέει ο κος Μανιός

Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, το έχετε παρατηρήσει ε; Οι υποψήφιοι δήμαρχοι εμφανίζονται πλέον σε εκδηλώσεις, ενώ συχνά πυκνά δίνουν και συνεντεύξεις ή σχολιάζουν τα δρώμενα στα ΜΜΕ ή στα social media. Και βέβαια οι ερωτήσεις είναι διαδοχικές που τις περισσότερες φορές αφορούν και τις εσωτερικές διεργασίες ενός κόμματος ή μίας δημοτικής παράταξης…

Και στην επικαιρότητα εδώ και μερικές ημέρες είναι το εάν ο Βασίλης Βρούτσης – υποψήφιος Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» - ζήτησε ή όχι, την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσω των διεργασιών της Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ Νάξου…

Ο μίτος της συζήτησης αρχίζει να ξετυλίγεται στα τέλη Νοεμβρίου, όταν ο Βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός σε συνέντευξη που είχε δώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Aegean Voice 107.5” και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» της Δανάης Μαύρου, είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητα Λεονάρδου Χατζηανδρέου, χωρίς ο ίδιος ο Χατζηανδρέου να έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία ακόμη. Είχε επισημοποιηθεί δηλαδή η υποψηφιότητα από βουλευτή και όχι από τον ίδιο τον υποψήφιο.

Από τότε πέρασε αρκετός καιρός και την περασμένη εβδομάδα, την επόμενη της παρουσίασης της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» ο Δημήτρης Βασαλάκης (υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος) μιλώντας στον ίδιο σταθμό και εκπομπή είχε αναφέρει ότι «δεν ακολουθεί την κομματική γραμμή, γιατί θεωρεί λάθος και πολύ προσωπικές τις αποφάσεις που ελήφθησαν συγκεκριμένα από το βουλευτή Νίκο Μανιό, ο οποίος είχε το θράσος -για πρώτη φορά στα χρονικά- να ανακοινώσει τον υποψήφιο δήμαρχο που θα κατέλθει στις εκλογές". Μάλιστα, είχε μιλήσει για «ύβρις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από πού ως πού ένας βουλευτής ανακοινώνει έναν υποψήφιο, όταν ακόμη δεν το έχει ανακοινώσει ούτε ο ίδιος!»…

Και ο κος Μανιός, πάντα στην ίδια εκπομπή και μία ημέρα αργότερα, θα απαντήσει, λέγοντας ανάμεσα στα άλλα ότι την στήριξη την είχαν ζητήσει από την Οργάνωση και όχι το βουλευτή, τόσο ο κος Βρούτσης όσο και ο κος Χατζηανδρέου και η ολομέλεια αποφάσισε να στηρίξει τον κ. Χατζηανδρέου και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος απλά ανακοίνωσε ποιον από τους δυο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ…. . Εριξε δε λάδι στη "κόντρα" τονίζοντας  ότι ο κ. Βασαλάκης ήθελε να κάνει προσωπική επίθεση, αλλά εάν είναι να την κάνει, ας την κάνει με επιχειρήματα και όχι με ψέματα….

Σήμερα, ήρθε η απάντηση. Από τον Δημήτρη Βασαλάκη, ο οποίος με ανακοίνωσή του βάζει τα πράγματα στη θέση τους… Μιλάει αρχικά για σκόπιμη διαστρέβλωση των λεγόμενων του και χαρακτηρίζει ως "χοντροκομμένο ψέμα" τα όσα δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Μανιός για το ότι δηλαδή τέθηκε σε ψηφοφορία για στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ το όνομα του Βασίλη Βρούτση και επικαλείται τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δημήτρη Βασαλάκη αναφέρει:

«Σε συνέντευξή μου σε ραδιοφωνική εκπομπή είχα κατακρίνει ως πρωτόγνωρη και ως «ύβριν» προς την αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης την ενέργεια του βουλευτή κ. Μανιού του ΣΥΡΙΖΑ να ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ την στήριξη της υποψηφιότητας του κ. Λ. Χατζηανδρέου (χωρίς καν ο ίδιος ο υποψήφιος να έχει μέχρι τότε τοποθετηθεί δημόσια).

Την επόμενη μέρα και στην ίδια εκπομπή, ο βουλευτής απάντησε αποκαλώντας με ψεύτη και διαστρεβλώνοντας σκοπίμως τα λεγόμενά μου αφού ισχυρίστηκε ότι εκείνος δεν ΑΝΑΚΗΡΥΞΕ υποψήφιο επιβεβαιώνοντας, φυσικά, ότι τον ανακοίνωσε.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι κατά την Γενική Συνέλευση της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, στην οποία ο ίδιος έλαβε μέρος και ψήφισε, ετέθη στην ψηφοφορία και το όνομα του ανεξάρτητου υποψηφίου Βασίλη Βρούτση.

ΟΥΔΕΝ ΨΕΥΔΕΣΤΕΡΟΝ

Το ότι είναι χοντροκομμένο ψέμα μπορεί να επιβεβαιωθεί από τα πρακτικά (γραπτά και ΗΧΗΤΙΚΑ), από τους 36 ψηφίσαντες, αλλά και από την προεδρεύουσα τη συνέλευση κ. Θέκλα Κίζη-Χατζηανδρέου.

Η υποστήριξη της υποψηφιότητας του εκλεκτού του βουλευτή κ. Μανιού με τέτοιες μεθόδους, αποτελεί σοβαρό πλήγμα όχι μόνο στην αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά αποτελεί και βάναυση προσβολή του βουλευτικού αξιώματος.

Κρίμα.

Δημήτρης Βασαλάκης

ΜΕΛΟΣ ΟΜ ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΗ ΒΡΟΥΤΣΗ»