Εκλογές 2019 – Γ. Μαργαρίτης: «Μπροστά» σημαίνει για μας ελπίδα, ζωή, δράση και συνεργασία

«Μαζί τα καταφέραμε όλα. Μαζί θα καταφέρουμε και αυτά που έχουμε ήδη σχεδιάσει και προαναγγείλει. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αποδείξει πως ό,τι λες ότι θα κάνεις, το προσπαθείς και το πετυχαίνεις ακόμα και αν είναι πέρα από τις αρμοδιότητες σου. Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη σας είναι αυτά που θα μου δώσουν τη δύναμη για να πάμε τον τόπο μας ακόμα πιο #Μπροστά! Το «μπροστά»  σημαίνει για μας ελπίδα, ζωή, δράση και συνεργασία. Όλοι μαζί με κοινό στόχο το Νότιο Αιγαίο». Ποιος το αναφέρει; Ο Αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνιών και Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Μαργαρίτης, μερικές ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες… Η 26η Μαΐου είναι ιδιαίτερη σημαντική για το μέλλον της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο Γιάννης Μαργαρίτης για μία ακόμη χρονιά βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Χατζημάρκου και μέσα από ένα σύντομο κείμενο, μας δίνει τις δράσεις που έγιναν την πενταετία που ολοκληρώνεται όχι μόνο στη Νάξο αλλά στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου…  

Ας δούμε τι αναφέρει…

Φίλες, Φίλοι

όταν το 2014 ανέλαβα τα καθήκοντα μου ως Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων, ανέλαβα ταυτόχρονα με πλήρη συνείδηση και την ευθύνη να αγωνιστώ και να προσφέρω στον τόπο μου τα μέγιστα. Πέντε χρόνια πορείας έδειξαν ότι με στρατηγικό σχεδιασμό, αφοσίωση στους κοινούς στόχους και σκληρή δουλειά τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

H 26η Μαΐου είναι η ημέρα των εκλογών. Των εκλογών που θα σφραγίσουν τη συνέχιση της διαρκούς ανάπτυξης για τα νησιά μας. Αποδείξαμε ότι με Περιφερειάρχη τον Γιώργο Χατζημάρκο καταφέραμε όλα όσα σχεδιάσαμε. Έχουμε δείξει ότι εργαζόμαστε με σχέδιο και αποφασιστικότητα, ώστε να αφήσουμε στα νησιά μας πολύτιμη παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα.

Από τη θέση του Έπαρχου και Αντιπεριφερειάρχη δούλεψα ξέροντας ότι πολλές φορές πρέπει να προσπαθήσεις πέρα από τα όρια των αρμοδιοτήτων σου, να παλέψεις και να πετύχεις το καλύτερο για τα νησιά μας. 

Η υποψηφιότητά μου για δεύτερη φορά με τον Γιώργο Χατζημάρκο, είναι μια φυσική συνέχεια. Για πρώτη φορά έγινε ένα “πείραμα” στο Νότιο Αιγαίο. Ένα πολιτικό πείραμα ενός διαφορετικού τρόπου λειτουργίας , αντίληψης και αντιμετώπισης των προβλημάτων και των ζητημάτων των νησιών μας. Το πείραμα πέτυχε. Δεν κάναμε απλώς διαχείριση των προβλημάτων. Βάλαμε βάσεις για το μέλλον και το Νότιο Αιγαίο καταγράφει επί θητείας μας νίκες και κατακτήσεις. Εγώ και κάθε μέλος της παράταξής μας, δίνουμε προτεραιότητα στον άνθρωπο. Η καλυτέρευση της καθημερινότητας είναι πρωταρχικός στόχος. Και αυτό συνεπάγεται σωστή υγεία, παιδεία, εργασία, ασφάλεια, εξυπηρέτηση.

unnamed.jpg

Χρηματοδοτήσεις

Στα νησιά Νάξο, Αμοργό, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Δονούσα, χρηματοδοτήθηκαν έργα από τους Ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρεια μας και τους Εθνικούς και Ίδιους πόρους του προϋπολογισμού της Περιφέρειας μας.

Επιγραμματικά, μόνο, σας αναφέρω κάποια από αυτά.

- Βελτίωση Ασφάλειας σε μήκος 133 km του Επαρχιακού́ Οδικού́ Δικτυού Νάξου

- Ως μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών συνέβαλα σημαντικά στην αύξηση των δρομολογίων των πλοίων.

- Ολοκλήρωση του νέου λιμανιού́ στη Σχοινούσα και ένταξη στο πρόγραμμα χρηματοδότησης τα έργα βελτίωσης του λιμανιού στη Δονούσα

- Έγκριση Χρηματοδότησης για την ανάπλαση της πλατείας όρμου Αιγιάλης στην Αμοργό

και την κατασκευή δικτύου ύδρευσης στη περιοχή Αρκεσίνης στην Αμοργό.

- Ιατροτεχνικός Εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Νάξου στα ιατρεία Αμοργού, Κουφονησίου, Ηρακλειάς, Σχοινούσας και Δονούσας

- Ενίσχυση του στόλου του ΕΚΑΒ με σύγχρονα μέσα, προμήθεια 2 νέων ασθενοφόρων σε Κουφονήσια και Ηρακλειά

- Νέο σύγχρονο Περιφερειακό Ιατρείο στο Κουφονήσι

- Τηλεϊατρική στα ιατρεία Κουφονησίου, Ηρακλειάς, Σχοινούσας και Δονούσας

- Χρηματοδότηση για την κατασκευή και τη συντήρηση σε 10 γήπεδα των νησιών μας σε Χώρα Νάξου, Χαλκί, Απείρανθο, Μονή, Άγιος Αρσένιος, Κουφονήσια, Αμοργό.

- 43 δράσεις αθλητισμού – Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ιστιοπλοΐα, Ανάβαση, Τρέξιμο,Taekwondo.

- 42 δράσεις πολιτισμού και Φεστιβάλ σε Νάξο, Κουφονήσι, Ηρακλειά, Σχοινούσα και Δονούσα

* Θέατρο, Μουσική, Συναυλίες, Κινηματογράφος, Συνέδρια, Χορός 

- Εξασφαλίσαμε τη συμμετοχή των νησιών μας σε όλες τις εθνικές & διεθνείς εκθέσεις

- Ταξιδέψαμε τα προϊόντα των νησιών μας στις μεγαλύτερες Εκθέσεις σε Ελλάδα & εξωτερικό για πρώτη φορά

21765131_1384190208369585_8403905178207130833_n.jpg

Ανοίξαμε νέες αγορές για τους τοπικούς παραγωγούς για πρώτη φορά

- Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια πανελλαδικά και στην ιστορία του θεσμού, που δημιούργησε Ειδικό Πρόγραμμα Συντήρησης Σχολικών Μονάδων των νησιών μας, όλων των βαθμίδων, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας αλλά σε αυτές των Δήμων.

Εγκρίθηκαν χρηματοδοτήσεις για έργα και βελτιώσεις των σχολικών μονάδων σε όλα τα νησιά μας. Ενδεικτικά:

- 2ο Δημοτικό Σχολείο Χώρας Νάξου, 1ο Γυμνάσιο Χώρας Νάξου, Bρεφονηπιακός σταθμός Φιλωτίου, Νηπιαγωγείο Αγίου Αρσενίου, Δημοτικό́ Σχολείο Γλινάδου, Δημοτικό́ Σχολείο Τριπόδων, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό́ Σχολείο Αμοργού.

Προμήθεια εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας σε 49 σχολεία των νησιών μας.

Το μήνυμα 

Μαζί τα καταφέραμε όλα. Μαζί θα καταφέρουμε και αυτά που έχουμε ήδη σχεδιάσει και προαναγγείλει. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις αποδείξει πως ό,τι λες ότι θα κάνεις, το προσπαθείς και το πετυχαίνεις ακόμα και αν είναι πέρα από τις αρμοδιότητες σου.

Καλώ τους πολίτες της Νάξου, της Αμοργού και των Μικρών Κυκλάδων να συνεχίσουμε μαζί μπροστά! 5 χρόνια τονίζω πως το όραμα μας για το Νότιο Αιγαίο απορρέει, όχι από τη φαντασία μας, αλλά από τα μάτια των παιδιών μας που αξίζουν ένα καλύτερο αύριο.

Η εμπιστοσύνη και η υποστήριξη σας είναι αυτά που θα μου δώσουν τη δύναμη για να πάμε τον τόπο μας ακόμα πιο #Μπροστά!

Το «μπροστά»  σημαίνει για μας ελπίδα, ζωή, δράση και συνεργασία. Όλοι μαζί με κοινό στόχο το Νότιο Αιγαίο.

Σας Ευχαριστώ

Μαργαρίτης Ιωάννης - ("Μπαρμπούνης")

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου τον Γιώργο Χατζημάρκο.

53783980_2016145041840762_5543398810161512448_n.jpg

Ποιος είναι ο Γιάννης Μαργαρίτης

- Γεννήθηκα το 1980. Κατάγομαι από τη Νάξο, όπου ζω μόνιμα και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, από πολύ μικρή ηλικία, στον τομέα του τουρισμού.

- Είμαι παντρεμένος με τη Μαρία Πολυκρέτη και έχω δύο παιδιά.

- Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. Υπεύθυνος Μεταφορών, Ακτοπλοΐας, Επικοινωνιών και Κρουαζιέρας.

- Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων.

- Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (εκπρόσωπος των Κυκλάδων).

- Μέλος του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών