Εκλογές 2019 - ΚΙΝΑΛ: Ανακοινώθηκε το Επικρατείας με άρωμα Αιγαίου

Με την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας και με βασικό σλόγκαν "η λογική επιστρέφει", χθες Σάββατο 22 Ιουνίου, το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) ολοκλήρωσε το «παζλ» των υποψηφίων του ενόψει της αναμέτρησης των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. 

Οπως είχε ήδη γίνει γνωστό από τις αρχές του μήνα, στην πρώτη θέση τοποθετείται ο Γιώργος Καμίνης, εξέλιξη η οποία είχε προκαλέσει και τη ρήξη με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Δεδομένη ήταν και η επιλογή του - προερχόμενου από τη ΔΗΜΑΡ και ηγετικού στελέχους της πρόσφατα συσταθείσας «Ανανεωτικής Αριστεράς» - Θεόδωρου Μαργαρίτη για τη δεύτερη θέση. Πρόκειται για δύο κινήσεις με τις οποίες η Χαρ. Τρικούπη εκτιμάται ότι σηματοδοτεί την «προοδευτική διεύρυνση» την οποία έχει εξαγγείλει μετά τις ευρωεκλογές. 

Η τοποθέτηση του εκπροσώπου Τύπου, Πάυλου Χρηστίδη στην τρίτη θέση ήταν επίσης γνωστή από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής πριν από περίπου δέκα ημέρες, όταν και την είχε ανακοινώσει η Φώφη Γεννηματά. Τόσο η εν λόγω επιλογή, όσο και αυτή του γραμματέα της Κ.Ε., Μανώλη Χριστοδουλάκη στην τελευταία θέση, σηματοδοτούν τη συμμετοχή της «νέας γενιάς» στο Επικρατείας. Αμφότεροι αποτελούν δύο από τους πλέον στενούς συνεργάτες της κ. Γεννηματά, ενώ είχαν καταλάβει και τις δύο πρώτες θέσεις στις εκλογές για την ανάδειξη της Κ.Ε. στο έκτακτο Συνέδριο του περασμένου Μαρτίου. 

Από εκεί και πέρα, αξιοσημείωτη είναι και η - συμβολική - τοποθέτηση του Παύλου Γερουλάνου στην 11η (προτελευταία) θέση. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, είχε γνωστοποιήσει ότι ο ίδιος είχε ζητήσει να επιλεγεί σε μη εκλόγιμη θέση, καθώς, όπως είχε αναφέρει, ήθελε να τηρήσει τη δέσμευσή του να παραμείνει προσηλωμένος στον Δήμο της Αθήνας. Λίγο πιο ψηλά συναντάμε τον Μανώλη Γλυνό, τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (υποστηρίχτηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη με τον κο Χατζημάρκο) και στην τελευταία θέση είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος από το 2018 είναι Γραμματέας της Κ.Π.Ε. του Κινήματος Αλλαγής και ο νεότερος Γραμματέας Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Ευρώπη καθώς και ο νεότερος Γραμματέας κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η σύνθεση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής:

1. Γιώργος Καμίνης
2. Θεόδωρος Μαργαρίτης
3. Παύλος Χρηστίδης
4. Κωνσταντίνος Μποτόπουλος
5. Χρύσα Αράπογλου
6. Κατερίνα Μπατζελή
7. Μανώλης Γλυνός
8. Ανδριάνα Αλεβίζου
9. Έφη Στεφοπούλου
10. Μαρία Καλλιδοπούλου
11. Παύλος Γερουλάνος
12. Μανώλης Χριστοδουλάκης