Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - ΚΚΕ: και ο Μικρούτσικος μας λέει " Μην...

Εκλογές 2019 – ΚΚΕ: και ο Μικρούτσικος μας λέει ” Μην πουλήσετε τα όνειρά σας”

|

Το μήνυμα του μουσικονυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου στην κεντρική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα – Ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος ξεκινώντας είπε ότι το προσυπογράφει και συμφωνεί με κάθε του λέξη ήταν αυτός που το μετέφερε (video) .

“Μην πουλήσετε τα όνειρά σας, αγωνιστείτε μαζί μας για να δυσκολέψουμε σε αυτή τη φάση αυτούς που, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, θα μεγαλώσουν την ανισότητα και σε αυτούς που ενώ δίνουν ένα δηλητηριασμένο φαγητό για 4 χρόνια κάθε φορά, στο τέλος μπορεί να του πετάξουν κι ένα ξεροκόμματο, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους 1,1 ευρώ την ήμερα, δηλαδή 1 δισ. συνολικά, έχοντας όμως το ίδιο το σύστημα αρπάξει τα προηγούμενα χρόνια 86. Αρα μας λέει ότι σε 86 χρόνια θα ρεφάρουμε παιδιά και άρα άλλες 4 γενιές να ζήσουν στην πλήρη ανέχεια και αναξιοπρέπεια. Σ’ αυτούς απευθύνομαι. Σ’ εκείνους που πονάνε για αυτό που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και είναι αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα είτε θα τον ξαναψηφίσουν ως κοψοχέρηδες, με τη λανθασμένη σκέψη «μην έρθει η δεξιά». Η δεξιά ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία, οι πολιτικές της ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία. Ας το δούνε με το χέρι στην καρδιά και πέρα από αγκυλώσεις του παρελθόντος και με τις όποιες διαφορές τους, ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κόσμου; Ποιος λέει ότι μόνο με τον αγώνα και όχι με το χέρι απλωμένο θα μπορέσεις να καλυτερέψεις τη ζωή σου; Αυτό δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να μην πιστέψει ότι είναι το ΚΚΕ”. Ποιος το λέει αυτό; Μα ποιος άλλος από τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΚΚΕ, στην τιμητική 12η θέση, Θάνο Μικρούτσικο…

Που τα είπε; Στην Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα, όπου έστειλε χαιρετιστήριο μήνυμα και το οποίο διάβασε ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης (δείτε το σχετικό βίντεο), ο οποίος ξεκινώντας είπε ότι το προσυπογράφει και συμφωνεί με κάθε του λέξη. Ο χαιρετισμός του Θάνου Μικρούτσικου έχει ως εξής:

«Σύντροφοι, συντρόφισσες

Βαδίζουμε μαζί στον ίδιο δρόμο. Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να μιλήσω για το Κόμμα. Κόμμα αρχών για 100 χρόνια. Δεν είναι καθόλου λίγο. Κόμμα που υπερασπίζεται από την αρχή μέχρι σήμερα, ανεξαρτήτως των λαθών του, τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και του χειμαζόμενου ελληνικού λαού. Κόμμα θυσιών, κόμμα που έδωσε χιλιάδες αγωνιστές σε εξορίες, σε εκτελεστικά αποσπάσματα. Το πιο ιστορικό Κόμμα της Ελλάδας και το μοναδικό Κόμμα, όπως αποδεικνύεται από τα πράγματα, που παλεύει για τους πολλούς στην Ελλάδα.

Το περιβάλλον σήμερα – όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως- είναι ο πιο βάρβαρος καπιταλισμός. 1.000 άτομα στον πλανήτη, μετά από 9 χρόνια της πολύ μεγάλης κρίσης, έχουν όσα χρήματα έχουν 4,5 δισεκατομμύρια. Τι άλλο να πεις για την τερατώδη ανισότητα; Κάποιοι να πεθαίνουν από την πείνα, τα παιδιά στην Αφρική να μην έχουν νερό να πιουν και 1.000 άτομα να έχουν όσα χρήματα έχουν 4,5 δισεκατομμύρια. Το ΚΚΕ ούτε πρέπει, ούτε θέλει να συμβιβαστεί με αυτό το σύστημα. Πρέπει να το δείξει στον κόσμο και το δείχνει ότι σ’ αυτό το σύστημα δεν μπορεί να αλλάξει η ζωή των ανθρώπων, το έχει άλλωστε αποδείξει η ιστορία. Αρα, πρέπει να δείξει προς τα πού είναι ο δρόμος, ποια κοινωνία πρέπει να οικοδομηθεί στο μέλλον για να μπορέσει να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Και ταυτόχρονα να πει στον κόσμο -και το λέει- ότι μόνο εάν παλέψουμε μπορεί κάπως να καλυτερέψουμε τη θέση μας εδώ και τώρα. Αρα, το ΚΚΕ έχει δύο ουσιαστικούς λόγους: Ο ένας να δείξει πού πρέπει να πάμε στο μέλλον κι ο άλλος τι πρέπει να κάνουμε για το παρόν. Γι’ αυτό και διαφωνώ καθέτως με όσους λένε ότι το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για το παρόν. Είναι ίσως το μόνο που ενδιαφέρεται με το σωστό τρόπο για το παρόν, γιατί ταυτόχρονα λέει και κυρίως στους νέους ότι μόνο με τον αγώνα σου μπορεί ν’ αλλάξεις τα πράγματα και τώρα να καλυτερέψεις τη ζωή, αλλά πρόσεξε όχι με την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να την αλλάξεις, θα την αλλάξεις αν οικοδομήσουμε μαζί ένα άλλο μέλλον.

Να παλέψουμε όλοι μαζί για μια άλλη κοινωνία

Εχουν απόλυτο δίκιο όσοι λένε ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι όμως το λένε; Αυτοί που έχουν επιλέξει αυτό το σύστημα. Αυτοί που δεν σκέφτονται όλους τους άλλους του πολλούς. Αυτοί που σκέφτονται μόνο το προσωπικό τους συμφέρον. Σ’ αυτούς δεν έχω να αναφερθώ, δεν έχω να πω τίποτα. Αναφέρομαι όμως σε όλους τους άλλους, που με μερικούς απ’ αυτούς κάναμε κοινά όνειρα για μια άλλη κοινωνία, για μια κοινωνία όπου τα παιδιά όλου του κόσμου θα γεννιούνται στην ίδια γραμμή, θα έχουν την ίδια γραμμή εκκίνησης, σε αυτούς λοιπόν λέω: Αυτό το σύστημα θέλουμε; Ενα σύστημα στο οποίο η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει ως ο δεύτερος πόλος; Το λένε καθαρά κεντροαριστερά – κεντροδεξιά του καπιταλιστικού συστήματος.

Σε αυτούς, λοιπόν, απευθυνόμενος λέω: Μην πουλήσετε τα όνειρά σας, αγωνιστείτε μαζί μας για να δυσκολέψουμε σε αυτή τη φάση αυτούς που, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, θα μεγαλώσουν την ανισότητα και σε αυτούς που ενώ δίνουν ένα δηλητηριασμένο φαγητό για 4 χρόνια κάθε φορά, στο τέλος μπορεί να του πετάξουν κι ένα ξεροκόμματο, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ πέταξε στους χαμηλοσυνταξιούχους 1,1 ευρώ την ήμερα, δηλαδή 1 δισ. συνολικά, έχοντας όμως το ίδιο το σύστημα αρπάξει τα προηγούμενα χρόνια 86. Αρα μας λέει ότι σε 86 χρόνια θα ρεφάρουμε παιδιά και άρα άλλες 4 γενιές να ζήσουν στην πλήρη ανέχεια και αναξιοπρέπεια. Σ’ αυτούς απευθύνομαι.

Σ’ εκείνους που πονάνε για αυτό που η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και είναι αρκετοί από αυτούς που ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα είτε θα τον ξαναψηφίσουν ως κοψοχέρηδες, με τη λανθασμένη σκέψη «μην έρθει η δεξιά». Η δεξιά ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία, οι πολιτικές της ήταν τόσα χρόνια στην εξουσία. Ας το δούνε με το χέρι στην καρδιά και πέρα από αγκυλώσεις του παρελθόντος και με τις όποιες διαφορές τους, ποιος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του κόσμου; Ποιος λέει ότι μόνο με τον αγώνα και όχι με το χέρι απλωμένο θα μπορέσεις να καλυτερέψεις τη ζωή σου; Αυτό δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος να μην πιστέψει ότι είναι το ΚΚΕ.

ΚΚΕ η δύναμή σου την επόμενη μέρα. Ενα σωστό σύνθημα, γιατί ακριβώς αντανακλά ότι το ΚΚΕ παλεύει και για το τώρα. Το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να μπορέσεις να παλέψεις από καλύτερες θέσεις ώστε να αλλάξουν οι συνθήκες στις οποίες ζεις.

Ενα ολόκληρο σύστημα προσπαθεί το σύστημα να πείσει, με τα τεράστια μέσα που διαθέτει, ότι «τα πράγματα παιδιά δεν αλλάζουν κι αφού δεν συμφωνείτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πηγαίνετε στη ΝΔ», αυτό λέει το σύστημα. Τα πράγματα όμως αλλάζουν. Τα πράγματα δε μένουν αμετακίνητα. Αλλάζουν και θα αλλάξουν μακροπρόθεσμα ούτως ή άλλως. Δύο δρόμοι λοιπόν φαίνονται: ‘Η το χάος και η καταστροφή του πλανήτη, ή η άλλη κοινωνία. Είναι εμφανές εκ των πραγμάτων πως ο καπιταλισμός είναι και θα βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Απευθύνομαι λοιπόν σε όσους είναι πραγματικά αριστεροί, σε όσους θέλουν όπως το ΚΚΕ, αλλά και τόσοι πολλοί αγωνιστές, μια άλλη κοινωνία, όχι αυτόν το βάρβαρο καπιταλισμό. Πρέπει να παλέψουμε μαζί, πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για εκείνη την κοινωνία όπου ο ψαράς θα γράφει ποιήματα κι ο ποιητής θα ψαρεύει».

  • Παρακάτω επισυνάπτεται ο χαιρετισμός του Θ. Μικρούτσικου σε μορφή PDF

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν