Εκλογές 2019 - Κορωνίδα: Το "ευχαριστώ" της "Αναγέννησης Κορωνίδας"

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ολοκληρωθεί όσον αφορά την μάχη για τον Δημαρχειακό θώκο στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες. Δημήτρης Λιανός ("Ενωμένοι Μπορούμε") και Λεονάρδος Χατζηανδρέου ("Μαζί Αλλάζουμε") θα μονομαχήσουν την επόμενη Κυριακή (02/06) έχοντας βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις.... Στην Κορωνίδα Νάξου, ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου ήταν πρώτος με σχεδόν 100 ψήφους (199 - 98) με την αποχή πάντως να παίζει το ρόλο της (στο 46,9%)..

sssssssss.jpg

Πρόεδρος Αλιμπέρτης 

Περισσότερο ενδιαφέρον όμως είχε η μάχη σε ... τοπικό επίπεδο, για το ποια από τις δύο παρατάξεις θα κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κορωνίδος. Από τη μία είχαμε το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο "Αναγέννηση Κορωνίδος" κι από την άλλη, το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης"... Ποιος επικράτησε;  Το ψηφοδέλτιο της «Αναγέννησης Κορωνίδας» έλαβε 313 ψήφους, έναντι 92 της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Και με βάση τον εκλογικό Νόμο (χωριά άνω των 300 κατοίκων έχουν 5μελες συμβούλιο) τα τέσσερα από τα πέντε μέλη, προέρχονται από την «Αναγέννηση Κορωνίδας». Ποιοι είναι αυτοί; Ο Αντώνης Αλιμπέρτης, πρόεδρος της Κωμιακής από το 1979 έως το 1998, επανέρχεται ύστερα από είκοσι χρόνια, με 153 ψήφους και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας. Ακολουθούν οι: Αντώνης Χωριανόπουλος (115 ψήφους), Κωνσταντίνος Σουσούνης (93 ψήφοι), Ιωάννης Γ. Βιτζηλαίος (60 ψήφοι) και μένει να ανακοινωθεί και το όνομα του πρώτου σε ψήφους από την «Λαϊκή Συσπείρωση»… Τα υπόλοιπα μέλη της «Αναγέννησης Κορωνίδας» που ψηφίστηκαν είναι: Σταμάτης Ανδρής (56 ψήφοι), Μαρία Κεραμιώτη (24 ψήφοι), Μαρία Ανδρή (18 ψήφοι) και Αικατερίνη Μουστάκα (15 ψήφοι)

Αναγέννηση... Ευχαριστώ 

Μάλιστα, σήμερα είχαμε και την ευχαριστήρια ανακοίνωση από την «Αναγέννηση Κορωνίδας» που αναφέρει ανάμεσα στα άλλα «Δεν θα σας διαψεύσουμε, δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που μας παρέχει ο Νόμος, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τόπο μας. Και να είστε σίγουροι, ότι θα καταφέρουμε πολλά!»

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Οι εκλογές τελείωσαν……

Ο λαός της Κωμιακής, του Απόλλωνα και των γύρω οικισμών αποφάσισε. Αποφάσισε την αναγέννηση του τόπου, επέλεξε ‘’Αναγέννηση Κορωνίδας’’, το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιό μας. Μια επιλογή ευρεία και μεγάλη όσο και η ευθύνη μας, από δω και μπρος…

Ευχαριστούμε όλους, γι’ αυτήν τη στήριξη και την εμπιστοσύνη!

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί το όραμά μας για την αναγέννηση του τόπου, έγινε και δικό σας όραμα. Δεν θα σας διαψεύσουμε, δεν θα σας απογοητεύσουμε. Θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, με όλα τα μέσα που μας παρέχει ο Νόμος, να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στον τόπο μας. Και να είστε σίγουροι, ότι θα καταφέρουμε πολλά!

Η όποια προσπάθεια για κάτι καλό, πάντοτε ανταμείβεται! Και σ’ αυτήν την προσπάθεια θα είμαστε όλοι μαζί, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αξιώματα, με μοναδικό σκοπό και στόχο το καλό του τόπου, το καλό όλων».

Ευχαριστώ τον giorgos Komiaki για φωτογραφία και πληροφορίες