Εκλογές 2019 - Κυκλάδες: Φόρτωμας, ο πρώτος της ΝΔ στο ψηφοδέλτιο

Άργησε λίγο αλλά έδωσε τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές του 2019, η ηγεσία της ΝΔ. Πρόκειται για στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ. Συγκεκριμένα «πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Πειραιώς. Παράλληλα η ΝΔ σήμερα ανακοινώνει και τις περιφέρειες στις οποίες θα πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της πρώην Β΄ Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας, αλλά και εκείνοι που προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

«Την ώρα που η κυβέρνηση-κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών» αναφέρει η ΝΔ. Τέλος αύριο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης, σημειώνει η Πειραιώς, είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη.

Κυκλάδες – Φόρτωμας

Και βέβαια αρχίζει η παράθεση ονομάτων καθότι μιλάμε για 43 πρόσωπα και έχουμε ανάμεσά τους και τον πρώτο Κυκλαδίτη υποψήφιο βουλευτή. Και αναφερόμαστε στον εκ Τήνου προερχόμενο Φίλιππο Φόρτωμα. Από εκεί και πέρα τι θα γίνει στις Κυκλάδες; Όλα είναι ανοιχτά. Είναι δεδομένο ότι ο Γιάννης Βρούτσης θα είναι εκ νέου υποψήφιος καθότι εν ενεργεία βουλευτής, όμως όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Να θυμίσουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές εκτός του Γιάννη Βρούτση, στο ψηφοδέλτιο ήταν και οι Γιώργος Βακόνδιος (Σύρος), Κατερίνα Μονογυιού (Μύκονος), Μπάμπης Δαρζέντας (Σαντορίνη), Γιώργος Χριστόπουλος (με καταγωγή από τη Τήνο, πρώην Δήμαρχος Ραφήνας) και η Μαρία Μπουκουβάλα (Άνδρος) αλλά είχαμε και την Βιργινία Μπαϊμπά (Τήνος) … Τι αλλαγές θα δούμε τώρα; Δεν είναι λίγοι που μιλάνε για σαρωτικές αλλαγές με νέα πρόσωπα, αλλά και κάποιοι άλλοι που μιλάνε για πιο συντηρητική πολιτική. Το παιχνίδι πάντως θα παιχτεί με τις γυναίκες του ψηφοδελτίου αλλά και στη Σαντορίνη (Νότιες Κυκλάδες) όπου οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν ικανοποιούν τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι. Και δεν αποκλείεται να δούμε μία πιο ...ενισχημένη παρουσία από τις Κεντρικές Κυκλάδες, κοινώς την Παροναξία.... Οπότε; Υπομονή ακόμη μερικές ημέρες. Αλλωστε, τον γαϊδαρο τον φάγαμε.  

Τα βαριά χαρτιά

Από εκεί και πέρα, Στην Ευρωβουλή, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ενώ στην Ευρωβουλή μετακινείται ακόμα η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και η Κατερίνα Μάρκου που προσχώρησε στην ΝΔ από το Ποτάμι. Στον Βόρειο τομέα τα βαριά ονόματα της ΝΔ είναι ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Γιώργος Κουμουτσάκος, αλλά και η Νίκη Κεραμέως. Σε αυτούς προστίθενται ο Σάκης Ιωαννίδης, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και ο Νίκος Ρωμανός αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος.   Στον Νότιο τομέα τα δυνατά χαρτιά είναι ο Νίκος Δένδιας, η Σοφία Βούλτεψη και η Αννα Καραμανλή, στους οποίους προστίθεται και ο Χάρης Θεοχάρης πρόσφατα μετακινηθείς από το Ποτάμι αλλά και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα είναι υποψήφιος και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Στον Δυτικό τομέα τα κλασσικά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς επίσης και ο Αθανάσιος Μπούρας. Στην Ανατολική Αττική θα πολιτευθούν οι Μάκης Βορίδης, Γιώργος Βλάχος και Γεωργία Μαρτίνου καθώς επίσης και ο Βασίλης Οικονόμου. Στην Α Αθηνών κατεβαίνει υποψήφιος ο καθηγητής Αγγελος Συρίγος και ο Θόδωρος Φορτσάκης, ενώ στην Θεσσαλονίκη ανακοινώθηκε ο Δημήτρης Σταμάτης. Στην Αχαΐα θα πολιτευθεί ο Ιάσωνας Φωτήλας, στην Ηλεία ο Γιώργος Κοντογιάννης, στην Καβάλα ο Μακάριος Λαζαρίδης και ο Σπήλιος Λιβανός στην Αιτωλοακαρνανία. 

Αναλυτικά η λίστα με τους πρώτους υποψήφιους

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News