Εκλογές 2019 - Κυκλάδες: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

Τα ψηφοδέλτια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου παρουσίασε σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως σε αυτές τις εκλογές θα κριθεί ποιος είναι πραγματικά δίπλα στο λαό και πόση δύναμη θα δώσουν οι ψηφοφόροι στο ΚΚΕ για να δυναμώσουν η λαϊκή αντίσταση, η αντεπίθεση η ελπίδα, η προοπτική της κοινωνικής ευημερίας.

Υποψήφιοι με το κόμμα θα είναι, όπως τόνισε, άνθρωποι από όλους τους χώρους της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, μέλη του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, αλλά και συνεργαζόμενοι, που παρά τις ιδιαίτερες απόψεις τους, είναι αποφασισμένοι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ για το καλό του λαού. Όπως ανέφερε, στα ψηφοδέλτια θα συμμετέχουν και πολίτες που στο παρελθόν ήταν είτε ανένταχτοι της Αριστεράς, είτε είχαν συμμετοχή σε άλλα κόμματα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΛΑΕ, άνθρωποι από το συνδικαλιστικό κίνημα, Αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, πανεπιστημιακοί και καθηγητές από την πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση, δημοσιογράφοι κ.α.

Κλείνοντας, ο κ. Κουτσούμπας έκανε αναφορά στη μεγάλη ανανέωση των ψηφοδελτίων του κόμματος, αφού για πρώτη φορά κατέρχονται ως υποψήφιοι το 58% των όσων θα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το 41% του συνόλου. Σε ότι αφορά τη φυσική ηλικία των ατόμων που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια, ο ΓΓ του ΚΚΕ  ανέφερε πως από 25 έως 39 χρονών είναι το 35,7%, των υποψηφίων, από 40 ως 49 το 20,4%, 50 ως 59 ετών το 26,7%, ενώ άνω των 60 είναι το 14,4% των υποψηφίων.

Οσο για τις Κυκλάδες; Μέσω της Κομματικής Οργάνωσης έγιναν γνωστά τα έξι πρόσωπα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο. Και είνα οι Νικόλας Καϊλής (Σϋρος), Φρατζέσκα Πρωτόπαπα (Τήνος), Κατερίνα Ρεμούνδου (Ανδρος), Μιχάλης Σοφικίτης (Νάξος), Μαρία Τσάτσα (Πάρος) και Ορέστης Χαραλαμπάκος (Σαντορίνη). Σε σχέση με το 2015 τα πρόσωπα που αποτελούσαν το ψηφοδέλτιο ήταν: Νικόλας Καΐλης (Σύρος), Βαγγέλης Σιγάλας (Σαντορίνη), Αναστάσιος Γκίκας (Πάρος), Φωτεινή Παγούνη (Νάξος), Φρατζέσκα Πρωτόπαπα (Τήνος) και Θεόδωρος Χρυσολωράς (Σέριφος)…  Αρα έχουμε τέσσερα νέα πρόσωπα…

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

Η Κομματική οργάνωση Κυκλάδων του ΚΚΕ ανακοινώνει τους υποψήφιους βουλευτές του ΚΚΕ στις Κυκλάδες. Πρόκειται για αγωνιστές οι οποίοι ήταν μπροστά σε όλους τους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, στο μαζικό λαϊκό κίνημα, στα σωματεία και στους συλλόγους που ανήκει ο καθένας τους.

ΚΑΪΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ:

Γεννήθηκε το 1984. Είναι αριστούχος απόφοιτος του ΤΕΙ Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος Δράμας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ. Είναι μέλος της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας από το 2009, με δημοσιεύσεις σε ξένα και ελληνικά περιοδικά. Εργάζεται με σύμβαση ορισμένου χρόνου στη Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων. Είναι μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και εκλεγμένος με την παράταξη της ΔΑΣ στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων. Ήταν επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στις δημοτικές εκλογές του 2014 και 2019 οπότε και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Υπήρξε υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ στις εκλογές του Γενάρη και του Σεπτέμβρη του 2015.

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΦΡΑΤΖΕΣΚΑ:

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι 33 χρονών. Αδιόριστη εκπαιδευτικός. Πτυχιούχος της σχολής Θετικών Επιστημών του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Συμμετείχε ενεργά στο φοιτητικό κίνημα. Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση  Νοτίου Αιγαίου στις περιφερειακές εκλογές το 2014 και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Τήνου με τη Λαϊκή Συσπείρωση στις δημοτικές εκλογές το 2019. Υπήρξε υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων του ΚΚΕ στις εκλογές του 2015.

KΑΤΕΡΙΝΑ ΡΕΜΟΥΝΔΟΥ:

Γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Είναι μητέρα μια ενήλικης κόρης. Από το 2006 ζει στην Άνδρο και διατηρεί το εστιατόριο «Του Ζοζέφ» στον Πιτροφό της Άνδρου, όπου εργάζεται ως μαγείρισσα. Παράλληλα παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής μαγειρικής με βάση την ελληνική λαογραφία και τα ελληνικά έθιμα. Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου στις περιφερειακές εκλογές το 2014 και το 2019.

ΣΟΦΙΚΙΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ:

Γεννήθηκε στη Νάξο και κατοικεί στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων και σταδιοδρόμησε ως αξιωματικός Πεζικού. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις των ΕΔ και αποστρατεύτηκε, με αίτησή του, με το βαθμό του Ταξίαρχου, ενώ υπηρετούσε ως Διευθυντής Στρατονομίας του ΓΕΣ. Είναι ιδρυτικό μέλος της Κίνησης για τη Εθνική Άμυνα, υπήρξε πολλά χρόνια πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηλιούπολης και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Ηλιούπολη. Επιπλέον, ο Μιχάλης Σοφικίτης ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ στις Ευροεκλογές του 2019.

ΤΣΑΤΣΑ ΜΑΡΙΑ:

Είναι 34 χρονών. Απόφοιτος του τμήματος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ. Μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής της ΟΓΕ. Τα 2 τελευταία χρόνια δουλεύει ως αυτοαπασχολούμενη στο τουριστικό κλάδο στο νησί της Πάρου, τόπος καταγωγής της μητέρας της.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ:

Είναι 29 ετών. Απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κρήτης. Εργάζεται ως  ιδιωτικός υπάλληλος. Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σαντορίνη. Είναι μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας στις δημοτικές εκλογές το 2014 και το 2019.