Εκλογές 2019 - Κυκλάδες: Ψηφοδέλτιο Νέας Δημοκρατίας με Πρίνια και Καφούρο

Αργησαν λίγο ... Αλλά είναι πλέον πραγματικότητα. Αναφερόμαστε στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από λίγο και όπως αναφέρουν αυτοί που γνωρίζουν είναι ότι έχουμε ριζική ανανέωση κάτι που είχε υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης... Και γίνεται πράξη με τη σημερινή ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της, οι οποίοι θα διεκδικήσουν μια θέση στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.  Έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα που δεν έχουν ποτέ στο παρελθόν εμπλακεί στην κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ελλήνων σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή. Και αυτό γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο.

Έχει δε ιδιαίτερη σημασία ότι 43 υποψήφιοι προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών. Δηλαδή την καινοτόμο πρωτοβουλία που υλοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, απευθύνοντας δημόσια πρόσκληση πολιτικής συμπόρευσης σε πρόσωπα που δεν είχαν ποτέ στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική.  Η ανανέωση γίνεται πράξη και ηλικιακά. 139 από τους υποψηφίους είναι κάτω των 45 ετών. Μάλιστα 67 εξ αυτών ανήκουν στην γενιά των 30άρηδων, ενώ 12 έχουν γεννηθεί στην δεκαετία του ’90, δηλαδή δεν έχουν κλείσει καν τα 30 τους χρόνια. Ο μέσος όρος ηλικίας όλων των υποψηφίων είναι τα 49 έτη, ενώ η ΝΔ είναι το πρώτο κόμμα που απολύτως συνειδητά ξεπέρασε ακόμη και το υποχρεωτικό όριο ποσόστωσης των φύλων, καθώς το 43% των υποψηφίων είναι γυναίκες. Σε ορισμένες μάλιστα περιφέρειες είναι η πρώτη φορά που υπάρχει απόλυτη ισορροπία (50%-50%) στους υποψήφιους ανάμεσα στα δύο φύλα. 

Ποιοι είναι στις Κυκλάδες; Εδώ όλοι θα πουν ότι γνώριζαν τα ονόματα. Ομως, έχουμε ουσιαστικά μία συμβιβαστική πολιτική για να είναι "όλοι" χαρούμενοι. Ετσι λοιπόν μετά τον Γιάννη Βρούτση και τον Φίλιππο Φόρτωμα που ήταν γνωστοί εδώ και καιρό έχουμε δύο ...παλιούς και δύο νέους. Ο Φόρτωμας, είχε ανακοινωθεί από τα τέλη Ιανουαρίου και ήταν ο μόνος επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για έξι περίπου μήνες... Ο Βρούτσης, τομεάρχης σε θέματα Οικονομίας και νυν βουλευτής Κυκλάδων, ουσιαστικά δεν είχε ποτέ ανάγκη ανακοίνωσης και έμειναν οι τέσσερις θέσεις Μετά από αρκετό καιρό όπου ουκ ολίγα ονόματα είδαν το φως της δημοσιότητας έχουμε σήμερα τους εκλεκτούς. Οι .. παλιοί δεν είναι άλλοι από τους Γιώργο Βακόνδιο και Κατερίνα Μονογιού που έχουν πάρει μέρος και σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις και έχουν σηκώσει το βάρος της αντιπολίτευσης. 

Ως νέα πρόσωπα, έχουμε την Δέσποινα Πρίνια, που έρχεται από τη Σύρο και έχει ως βιογραφικό της παρουσία σε θέματα παραγωγικής ανάπτυξης καθότι καθηγήτρια σε ΑΕΙ και υπεύθυνη Πολιτιστικού Επιχειρείν της Γραμματείας Παραγωγικών Φορέων Νέας Δημοκρατίας... Ενώ ο Μάρκος Καφούρος έρχεται από τη Σαντορίνη και έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης.. Οπότε; Επιλογές για όλους τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας και καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος των Κυκλάδων με τέσσερις εκ των έξι να προέρχονται από τις Βόρειες Κυκλάδες...