Εκλογές 2019 - "Λαϊκή Συσπείρωση": Ντουνιαδάκης και Κορρές άνοιξαν τα χαρτιά τους

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (07/02)  στη γεμάτη από κόσμο, αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η εκδήλωση της Κομμαατικής Οργάνωσης Νάξου του ΚΚΕ με θέμα «Η εκλογική αναμέτρηση για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση και η ανάγκη ισχυροποίησης του ΚΚΕ».  Μία εκδήλωση που είχε και ως βασικό στόχο να γνωρίσουν οι παρευρισκόμενοι τον Γιάννη Ντουνιαδάκη - υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου - και τον Γιάννη Κορρέ - υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Το ευχάριστο είναι ότι η αίθουσα ήταν γεμάτη (ανάμεσά τους ο πρόεδρος του Σκαδού κος Πάσουλας, της Κορωνίδας κος Κορρές, αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "Πολίτες για τα Νησιά μας", Αντώνης Βασαλάκης) ενώ τον συντονισμό είχε η πρώην επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και δημοτικός Σϋμβουλος Ευδοκία Ψαρρά. Οι εκδηλώσεις έρχονται ως συνέχεια της δράσης για ενημέρωση για τους υποψηφίους Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και νησιών στις Κυκλάδες με προηγούμενους σταθμούς Σύρο, Τήνο, Σαντορίνη ενώ επόμενος σταθμός ήταν η Πάρος, το βράδυ της Παρασκευής...  

Την εκδήλωση άνοιξε η Ευδοκία Ψαρρά Γραμματέας της Τομεακής Οργάνωσης Κυκλάδων του ΚΚΕ, η οποία στην ομιλία της ανέδειξε τον γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα  που θα έχουν αυτές οι εκλογές, καθώς και τις αντιπαραθέσεις εφ’ όλης της ύλης, επισημαίνοντας πως στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης στη χώρα σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός  της ίδιας της ΕΕ, αλλά και τον ανταγωνισμό και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Οπως επισήμανε χαρακτηριστικά "Το κόμμα μας πολύ νωρίς επισήμανε ότι αυτές οι εκλογές θα έχουν γενικευμένο πολιτικό χαρακτήρα και αντιπαραθέσεις εφ’ όλης της ύλης. Στο κέντρο της αντιπαράθεσης θα βρεθούν τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, όπως είναι η πορεία της καπιταλιστικής οικονομίας και ανάπτυξης στη χώρα σε συνδυασμό με τις αντιπαραθέσεις εντός  της ίδιας της ΕΕ, αλλά και τον ανταγωνισμό και άλλων ιμπεριαλιστικών κέντρων. Θα οξύνεται η κούφια αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης  ΣΥΡ και ΝΔ , στη διαπάλη τους είναι για το ποιος θα αποσπάσει περισσότερα εύσημα από το κεφάλαιο και τις αγορές, από τους διάφορους παράγοντες των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και  θα επιλεγεί ως το καλύτερο πολιτικό προσωπικό τους. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής Ο ΣΥΡΙΖΑ απολαμβάνει τη στήριξη του κεφαλαίου. Πού θα βρουν καλύτερο; Μέσα σε 4 χρόνια κατάφερε να υλοποιήσει όλα όσα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο καθένας μόνος του ή από κοινού, δεν τόλμησαν ή δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν σε δεκαετίες".

Και βέβαια στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει κανείς τους υποψηφιούς του Κομμουνιστικού Κόμματος, η κα Ψαρρά ανέφερε "γιατί το Κόμμα μας μπορεί να είναι δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης, συσπείρωσης για να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία. Μπορούμε να πάμε μπροστά, μπορούμε να κάνουμε πολλά, μόνο με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, με ένα πολύ πιο ισχυρό εργατικό - λαϊκό κίνημα, με μια δυνατή αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή συμμαχία. Να μεγαλώσουμε τα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία συμφωνεί και επαυξάνει η ΝΔ. Να πληθύνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σύγχρονων δικαιωμάτων της νεολαίας και των εργαζομένων. Να νιώσουν πραγματικά αδύναμοι: Κυβερνήσεις και κόμματα, που κάνοντας πράξη τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, τσακίζουν τα όνειρα και τη ζωή μας. Να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ -ΗΠΑ - ΕΕ, να δυναμώσει η εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις αιτίες τους. Να βάλουμε μπροστά, σε πρώτο πλάνο, τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Γιατί το ΚΚΕ δεν έχει δεσμεύσεις όπως όλοι οι άλλοι, στην ΕΕ, στις ΗΠΑ, στον ΣΕΒ, στο ΝΑΤΟ.Ούτε κάνει συμφωνίες κάτω από το τραπέζι"

Ακολούθησαν οι ομιλίες του υποψήφιου δήμαρχου και νυν δημοτικού σύμβουλου  με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Γιάννη Κορρέ και του Υποψήφιου περιφερειάρχη με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Ντουνιαδάκη, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο νέο νομοσχέδιο της τοπικής διοίκησης «Κλεισθένης Ι», καθώς και σε όλα τα καυτά θέματα που θα απασχολήσουν τόσο το Δήμο όσο και την Περιφέρεια, αναδεικνύοντας παράλληλα τις θέσεις και τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ για όλα αυτά. Και κατέληξε ο κος Κορρές λέγοντας " Σε αυτό τον δρόμο σας καλούμε να συμπορευτούμε, μέσα από τη δημιουργία ενός γενικότερου μετώπου αντίστασης και αντεπίθεσης. Στη μάχη που δίνουμε για την ανασύνταξη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, τη συγκρότηση της κοινωνικής συμμαχίας, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, με προοπτική να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία που κουμάντο θα κάνουν αυτοί που παράγουν τον πλούτο, ο ίδιος ο λαός.

Δική μας δέσμευση είναι ότι θα στηρίξουμε, θα προβάλουμε τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας, εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, στην πάλη ενάντια στις πολιτικές που μας εξαθλιώνουν και σε όσους τις προωθούν και τις στηρίζουν σε όλα τα επίπεδα. Σας καλούμε λοιπόν να βάλλουμε ψηλά τον πήχη, να μην κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω από όσα δικαιούμαστε, άλλωστε η επιλογή του μικρότερου κακού έχει  αποδειχθεί πως οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο. Η μόνη λύση είναι η ενίσχυση του ΚΚΕ παντού και στις βουλευτικές εκλογές όποτε  αυτές κι αν γίνουν και στις ευρωεκλογές, αλλά και στο δήμο και την περιφέρεια με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Απευθύνουμε κάλεσμα αγωνιστικής συσπείρωσης σε όσους αντιλαμβάνονται ότι η πρωτοπόρα αγωνιστική στάση των κομμουνιστών σε δήμους και περιφέρειες είναι η μοναδική, πραγματική ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση. Σε όλους εκείνους που δε συμβιβάζονται με τη ζωή που ζούμε και που έχουν τη διάθεση να παλέψουν για να την αλλάξουμε".

Επισυνάπτονται οι ομιλίες της Ευδοκίας Ψαρρά και του Γιάννη Κορρέ στο τέλος του άρθρου... 

Συνημμένα Αρχεία: 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News