Εκλογές 2019 - "Λαϊκή Συσπείρωση": Τί είδε ο Ντουνιαδάκης στη Σύρο;

Τη Σύρο επισκέπτεται έως και την Πέμπτη 14 Μάρτη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υποναύαρχος ε.α. Γιάννης Ντουνιαδάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της περιοδείας του πρόκειται να επισκεφθεί μια σειρά από εργασιακούς χώρους και θα έχει συναντήσεις με φορείς και υπηρεσίες του νησιού.

Την Τρίτη 12 Μάρτη ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής στο Δήμο Σύρου - Ερμούπολης Νικόλα Καΐλη, τον συνεργαζόμενο στο Δήμο Παύλο Χρυσαφίδη και κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», περιόδευσε στην Πυροσβεστική, στην Αστυνομία και στην υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νοτίου Αιγαίου. Στην Πυροσβεστική το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με τον περιφερειακό διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νοτίου Αιγαίου, αρχιπύραρχο Σπυρίδωνα Πέτρου, με τον οποίο συζητήθηκε τόσο το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία σε σχέση με το κτιριακό, αλλά και ζητήματα όπως η υποστελέχωση της υπηρεσίας τόσο στη Σύρο όσο και στα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας, οι δυσκολίες που ανακύπτουν λόγω της νησιωτικότητας καθώς και ζητήματα ετοιμότητας ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου (κατάσταση οχημάτων, επάρκεια των κλιμακίων στα νησιά κ.α.).

Ο Γ. Ντουνιαδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ με εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και με Ερωτήσεις στη Βουλή, ώστε να αναδείξει το ζήτημα της πυροπροστασίας στη χώρα, τις ελλείψεις που υπάρχουν στην αντιπυρική προστασία λόγω έλλειψης προσωπικού και της υποχρηματοδότησης. Ξεκαθάρισε πως η ευθύνη για τη φύλαξη και πυρόσβεση ανήκει στο κράτος, που πρέπει να τις τηρεί, και δεν μπορεί να μετατίθεται σε διάφορες εθελοντικές ομάδες, είναι μέρος της ευθύνης αυτής της κυβέρνησης, της Περιφέρειας και των Δήμων.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επισκέφθηκε την αστυνομική διεύθυνση Κυκλάδων όπου είχε συναντήσεις με τον νέο γενικό αστυνομικό διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχο Ι. Κανακουσάκη και με τον νέο αστυνομικό διευθυντή Κυκλάδων, κ. Γεώργιο Βαμβουκά. Επίσης, είχε συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κυκλάδων και της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ.κ. Δαμιανό Ιωάννη και Βασιλάκη Πέτρο. Κατά τις συναντήσεις αυτές θίχτηκε, όπως και στην Πυροσβεστική, το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης κ.ά. που δυσκολεύουν το έργο της υπηρεσίας στην προστασία του πολίτη. Από την πλευρά της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναδείχθηκε ότι οι αστυνομικοί προέρχονται σε μεγάλο βαθμό από λαϊκές οικογένειες, ότι τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με τα συμφέροντα των οικογενειών τους, του ελληνικού λαού για αυτό και θα πρέπει να βρίσκονται δίπλα του στους λαϊκούς αγώνες και όχι απέναντί του.

Τελευταίος σταθμός της πρώτης μέρας της περιοδείας του Γ. Ντουνιαδάκη ήταν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νοτίου Αιγαίου. Συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και εργαζόμενους καθώς και τον κ. Πολυχρονάκη Πολύκαρπο, ασκούντα καθήκοντα Συντονιστή Α. Δ. Αιγαίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναπτύχθηκαν η πλειοψηφία των ζητημάτων που αφορούν την υπηρεσία, όπως η υποστελέχωση, τα ανύπαρκτα οργανογράμματα, η πιθανότητα κατάργησης της υπηρεσίας, η νησιωτικότητα, η μεταφορά σε ιδιώτες μιας σειράς υπηρεσιών κ.ά. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια αναφέρθηκε στην εικόνα εγκατάλειψης σε όλα τα επίπεδα, που παρατηρεί επισκεπτόμενος χώρους εργασίας και υπηρεσίες στα νησιά της Περιφέρειας, όπως στην Υγεία, στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους νησιώτες, στην υποστελέχωση, στις μεταφορές κ.α.