Εκλογές 2019 - Λητώ Γουρζή: "Εμπιστεύομαι τον Γλυνό, επίκεντρο ο μόνιμος κάτοικος"

“Όταν ρώτησα για το Μανώλη Γλυνό η απάντηση που πήρα ήταν : είναι ένας έντιμος άνθρωπος, εμπιστεύσου τον. Κι αποφάσισα να συνεισφέρω όπως μπορώ σε αυτήν του την προσπάθεια. Όταν δεν είσαι ευχαριστημένος από αυτά που συμβαίνουν (και κυρίως αυτά που δε συμβαίνουν) γύρω σου παίρνεις θέση!”

Αυτό δηλώνει, η Λητώ Γουρζή, η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».. Μία συμμετοχή που ανακοινώθηκε στις 17 Απριλίου, με τον επικεφαλής Μανόλη Γλυνό να αναφέρει ανάμεσα στα άλλα «Οι γνώσεις και η εμπειρία της, μας φέρνουν πιο κοντά στον στόχο μας, να μετατρέψουμε όλοι μαζί την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών, με δραστηριότητα και τις τέσσερις εποχές του χρόνου».

Δραστήρια πολίτης με ενεργό συμμετοχή στα κοινά, με γνώσεις για τις ανάγκες τους τόπου της και ιδέες για την μετάβαση των νησιών μας στην νέα εποχή, αποδέχτηκε την πρόταση που της έγινε και όπως τονίζει η Λητώ Γουρζή « Οι θέσεις του συνδυασμού ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ επαναφέρουν στο επίκεντρο το μόνιμο  κάτοικο. Ασφαλώς και πρέπει το τουριστικό μας προϊόν να προωθείται συνεχώς! Αν δεν είμαστε όμως εμείς ευχαριστημένοι από την καθημερινότητά μας δε θα συνεχίσουν  να μας προτιμούν οι επισκέπτες και σίγουρα δε θα διευρυνθεί η τουριστική σεζόν. Άλλωστε ο τουρισμός στην Ευρώπη αναπτύσσεται στους προορισμούς στους οποίους οι μόνιμοι κάτοικοι είναι ευχαριστημένοι και υπερήφανοι από τον τρόπο ζωής στον τόπο τους. Και σε αυτό τον τομέα έχουν να γίνουν πολλά πράγματα ακόμα!»

Και τονίζει μιλώντας στην ιστοσελίδα naxospress.gr σχετικά με το τι σημαίνει «πολιτική» για την ίδια…  «Η σημερινή περιφερειακή αρχή έχει θέσει τους δήμους σε έναν άτυπο αγώνα δρόμου ώστε να «ωριμάζουν» οι μελέτες των έργων τους προκειμένου να χρηματοδοτηθούν. Η θέση μου είναι πως αυτό δε συνιστά πολιτική. Δεν μπορείς σαν Περιφέρεια απλώς να παρακολουθείς να εντείνεται η ανισότητα μεταξύ των δήμων που έχουν αποκτήσει τεχνογνωσία και οι υπόλοιποι να μένουν με τα προβλήματά τους. Εφόσον είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώνουμε πως έχουμε μείνει πίσω στα έργα χρειάζεται και πολιτική βούληση προκειμένου να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο μερίδιο στις χρηματοδοτήσεις, προσέξτε όμως, με έργα που έχουν πιθανότητες να υλοποιηθούν και να υποστηριχθούν.

Ενώ για τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να πολιτευτεί η νέα περιφερειακή αρχή, αυτή του Μανώλη Γλυνού, θέτοντας τον εαυτό της στη διάθεσή του, αναφέρει «Δυστυχώς τα νησιά μας υστερούν από άποψη οργάνωσης σε θεσμικό επίπεδο. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα έργων που υλοποιήθηκαν από τους ΟΤΑ και αντιμετωπίζουν ζητήματα νομιμότητας, δρόμοι ορφανοί ή ανύπαρκτοι για το κράτος, λιμάνια που δεν υπάρχουν στους χάρτες, υποδομές μη αδειοδοτημένες… Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να αγγίξεις τίποτα. Χρειάζεται λοιπόν πρώτα ένα νοικοκύρεμα ώστε να μπορέσεις να φτιάξεις ένα πλάνο για επεμβάσεις. Αλλιώς θα εξακολουθεί να συμβαίνει ό,τι και σήμερα, να μπαίνουν δηλαδή χρήματα σε κωδικούς για μελέτες και έργα που δεν ξεκινούν καν. Γνωρίζω ότι αυτή η προσπάθεια θα απαιτήσει πολλή προσωπική εργασία και είμαι προετοιμασμένη γι' αυτό».

Ποια είναι η Λητώ Γουρζή

«Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο και αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών. Κατά τα σχολικά της χρόνια συμμετείχε σε μαθητικούς θεατρικούς αγώνες, μαθητικούς και συλλογικούς αγώνες στίβου και έζησε σαν αθλήτρια τα πρώτα χρόνια του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Νάξου.

Σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Επέλεξε σε πολλά από τα αντικείμενά της να εργαστεί πάνω στη Νάξο, οπότε και η αγάπη της για το νησί μετεξελίχθηκε σε γνώση και εμπειρία. Από το 2003 έως σήμερα ζει και εργάζεται στη Νάξο διατηρώντας το τεχνικό γραφείο που ιδρύθηκε το 1969 από τους γονείς της, την αρχιτέκτονα Ελευθερία Γεωργιάδου και τον πολιτικό μηχανικό Κώστα Γουρζή.

Εξελέγη στην Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στη θητεία 2010 - 2013 και το 2013 εξελέγη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μηχανικών Νάξου. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων με την παράταξη «Πολίτες για τα νησιά μας».

Το 2016 απέκτησαν με τον αρχιτέκτονα Στέλιο Μαρινάκη, έναν γιο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News