Εκλογές 2019 - Μ. Χατζηπέτρος: "Πιστεύω στον Χατζηανδρέου για την αλλαγή στο Δήμο μας"

«Συντάχθηκα εξ αρχής με τον Λεονάρδο Χατζηανδρέου, διότι πίστευα και πιστεύω ότι με την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία που έχει διανύσει στα αυτοδιοικητικά, (τρεις τετραετίες Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Αττικής), με την προσωπικότητα και την ωριμότητα που διαθέτει, μπορεί να συσπειρώσει τις ευρύτερες δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις, τους πλέον αξιόλογους συμπολίτες μας, προκειμένου να έλθει η Αλλαγή στο Δήμο μας». Με τα λόγια αυτά, ο εκπαιδευτικός, ο λυκειάρχης του Γενικού Λυκείου Νάξου, Ματθαίος Χατζηπέτρος, εξηγεί την … πρώτη φορά. Την απόφασή του να συνταχθεί με τον κο Χατζηανδρέου στη δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» και να παλέψει, ώστε να γίνει η αλλαγή στον ένοικο του Δημαρχειακού Μεγάρου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…

Και όπως μας τονίζει «Μια αλλαγή που ευελπιστώ να σημάνει την απαρχή για να καλλιεργηθεί ένα άλλο ύφος και ήθος στις σχέσεις της Δημοτικής Αρχής με τους Δημότες - Πολίτες, στο πλαίσιο της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αμεροληψίας, της ισονομίας και της δίκαιης επίλυσης των όποιων προβλημάτων, προς όφελος του συνόλου των κατοίκων των νησιών μας και που θα δρομολογήσει την ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με σοβαρά και μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας.  Προσωπικά για πρώτη φορά διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου, γιατί αισθάνθηκα ότι εκ των έσω μπορώ να αγωνιστώ καλύτερα για να γίνουν πράξη οι στόχοι και τα οράματα που έχουμε θέσει».

Και ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι στόχοι και τα οράματα… Ο τομέας δηλαδή που ο κος Χατζηπέτρος, ευελπιστεί ότι μπορεί να βοηθήσει με τη παρουσία και την εμπειρία του…

«Στην ενίσχυση της συνεργασίας του Δήμου με όλους τους φορείς της Εκπαίδευσης

# Στη διεκδίκηση δημιουργίας Εσπερινών Λυκείων στο νησί μας (Εσπερινό ΓΕΛ με έδρα τη  Χώρα Νάξου και Εσπερινό ΕΠΑΛ με έδρα το Φιλώτι)

# Στην κατασκευή νέου σχολικού κτηρίου, με όλες τις σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές και χώρους άθλησης των μαθητών (γήπεδα καλαθοσφαίρισης  και  πετοσφαίρισης), που θα συμβάλλει στην  ανακούφιση και αναδιανομή των χώρων στέγασης του ΓΕΛ Νάξου, του 2ου Γυμνασίου Νάξου, του ΕΕΕΕΚ Νάξου και άλλων εκπαιδευτικών δομών, που τώρα ασφυκτιούν μέσα σε ακατάλληλες  κτηριακές εγκαταστάσεις.

# Στην προσπάθεια δημιουργίας Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) στη Νάξο, γιατί αφενός βρίσκεται σε κομβικό σημείο και θα εξυπηρετεί όλα τα γύρω νησιά και αφετέρου το νησί έχει πλούσιο περιβαλλοντικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον. Η επίτευξη του παραπάνω στόχου θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην περιβαλλοντική, πολιτιστική, εκπαιδευτική, τουριστική και οικονομική ανάπτυξη του Δήμου μας.

# Στην επιδότηση ενοικίου από το Δήμο σε όλους τους εκπαιδευτικούς (κυρίως τους αναπληρωτές) που δεν κατάγονται από τα νησιά του  Δήμου μας  και έχουν σοβαρό πρόβλημα διαμονής και επιβίωσης.

# Στην αναδημιουργία και επαναλειτουργία Δημοτικών Βιβλιοθηκών και δημιουργία κινητής δανειστικής βιβλιοθήκης  με τη  συνεργασία όλων των υπαρχόντων της Χώρας, των χωριών και των άλλων νησιών του Δήμου.

# Τέλος, διεκδικώ να συμβάλλω στην προβολή και ενίσχυση της ιδιαίτερης πολιτιστικής-λαϊκής και θρησκευτικής  μας κληρονομιάς, τις οποίες θεωρώ ασπίδες προστασίας από την όποια τουριστική και όχι μόνο διάβρωση και αναπόσπαστο στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας, καθώς και πολύτιμες παρακαταθήκες για την εξέλιξη και την μελλοντική πορεία των νησιών μας και γενικότερα του τόπου μας». 

Ποιος είναι ο Ματθαίος Χατζηπέτρος

«Γεννήθηκα (το 1958) και μεγάλωσα στην Απείρανθο της Νάξου. Τέλειωσα το Δημοτικό Σχολείο στο χωριό μου και κατόπιν  το εξατάξιο Γυμνάσιο της Τραγαίας. Εισήχθηκα με τη διαδικασία των τότε πανελλαδικών εξετάσεων, πρώτα στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Τμήμα Λογιστικής) του ΚΑΤΕΕ (Τ.Ε.Ι.) Πειραιά και ύστερα στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Θεολογίας), από τις οποίες αποφοίτησα, παίρνοντας κατά σειρά τα Πτυχία μου. Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Αξιωματικός και στη συνέχεια διορίστηκα στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγητής Θεολόγος, όπου και υπηρετώ έως σήμερα.

Μέσα από αξιολογικές διαδικασίες επανειλημμένων  κρίσεων, τοποθετήθηκα Γυμνασιάρχης στο Γυμνάσιο Βίβλου Νάξου (2007-2017) και Λυκειάρχης στο Γενικό Λύκειο Νάξου (2017-2020). Ασχολούμαι με τα κοινά από τα φοιτητικά μου χρόνια, έχοντας διατελέσει κατά περιόδους μέλος των Δ.Σ. του Συλλόγου Κυκλαδιτών Φοιτητών (Αντιπρόεδρος), του Απεραθίτικου Συλλόγου της Αθήνας κ. ά. συμμετέχοντας ενεργά όλη μου τη ζωή , στα κοινωνικοπολιτικά δρώμενα του τόπου μας,  με συνέπεια μεν αλλά και μετριοπάθεια δε, μέσα στον δημοκρατικό-προοδευτικό-αριστερό χώρο.

Είμαι έγγαμος με την Κατερίνα Πολυκρέτη (Τεχνολόγο Μηχανολόγο Μηχανικό) και πατέρας δύο αγοριών, του Γιάννη, που είναι τελειόφοιτος φοιτητής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ψυχολόγος) και του Βασίλη, που είναι φοιτητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών)».

# Ο Ματθαίος Χατζηπέτρος είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων (Κεντρικό ψηφοδέλτιο-Εκλογική Περιφέρεια Νάξου) Της παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε», με υποψήφιο Δήμαρχο το Λεονάρδο Χατζηανδρέου.