Εκλογές 2019 – «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»: Χατζημάρκος, Λεονταρίτης «υποδέχονται» Συνοδινού

Είναι από τα πρόσωπα που σε κερδίζουν απλά με ένα χαμόγελο. Δυναμική, γεμάτη ενέργεια και πάθος, παρά το νεαρό της ηλικίας της (σ.σ. δεν αναφέρονται ποτέ αριθμοί όταν μιλάμε για γυναίκες), η Ιωάννα Συνοδινού έχει καταφέρει να μεταφέρει την Αμοργό σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχοντας άτυπο ρόλο πρέσβειρας του νησιού… Μέσα από πολιτιστικές (γαστρονομία), αθλητικές (αγώνες δρόμου όπως το Amorgos trail challenge) αλλά και οικονομικές (τουρισμός)… Τώρα; Θα αναλάβει και πολιτικό ρόλο. Όχι ότι της είναι άγνωστη αυτή η πλευρά καθότι πριν από μία ντουζίνα χρόνια (το 2007 -10) διετέλεσε πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αιγιάλης… Τώρα είναι μέλος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμοργού και πριν από μερικές ημέρες, είτε το «ναι» στην πρόταση που της έγινε από τον Γιώργο Χατζημάρκο ώστε να συστρατευτεί μαζί του ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, με τη παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. 

Με δεδομένο ότι η Ιωάννα Συνοδινού έχει ως μοναδικό στόχο να φτάνει και να διατηρείτε στην κορυφή, η επιλογή της ήταν μονόδρομος… Πως όμως υποδέχτηκε ο Γιώργος Χατζημάρκος αλλά και ο Έπαρχος Νάξου και Αμοργού Γιάννης Μαργαρίτης αλλά και καλοί φίλοι της, την ένταξή της στο ψηφοδέλτιο του περιφεριάρχη "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο" ενόψει των Περιφερειακών Εκλογών του Μαϊου; 

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος στην προσωπική του ιστοσελίδα ανέφερε «Καλωσόρισες Ιωάννα Συνοδινού, σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.  Η Αμοργός ξέρει την αγάπη σου και αναγνωρίζει την δουλειά που κάνεις για την ανάδειξη της πατρίδας σου.  Τα νησιά μας, βγαίνουν μπροστά, κερδίζουν επισκέπτες και φίλους, ευκαιρίες για τους κατοίκους τους και άνθρωποι με την δική σου ενέργεια μας γεμίζουν αισιοδοξία» και στην απάντηση της Συνοδινού «Το απέραντο γαλάζιο ας ενώσει όλα τα νησιά μας… Τώρα η θάλασσα μας φέρνει πιο κοντά, δεν μας χωρίζει τπτ!!! Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη» για να υπάρξει η ανταπάντηση «η εμπιστοσύνη είναι αμοιβαία. Συνέχισε τον ωραίο αγώνα που δίνεις ... η αλήθεια και η σκληρή δουλειά πάντα επιβραβεύονται».

Από κοντά και ο Αντιπεριφεριεάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, ο οποίος σημειώνει "Ιωάννα, καλωσόρισες. Η αγάπη σου για τα κοινά, το πάθος σου και η επιμονή στη διεκδίκηση, οι οργανωτικές σου ικανότητες, αποτελουν τα καλυτερα εχέγγυα για την παρουσία σου στην Αυτοδιοίκηση. Η Αμοργός και οι μικρές Κυκλάδες, "βρηκαν" στο πρόσωπο σου αξία εκπρόσωπο. Καλή επιτυχία. Η παρουσία σου μας τιμά",αλλά και ο Επαρχος Νάξου, Μικρών Κυκλάδων και Αμοργού (και αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας, Ακτοπλοίας, Μεταφορών), Γιάννης Μαργαρίτης, δεν πάει ..πίσω και θα γράψει στην δική του ιστοσελίδα «Νέοι άνθρωποι με σπουδαίες δυνατότητες, με ήθος και αξίες και πάνω από όλα αγάπη για τον τόπο τους και θέληση να προσφέρουν ανιδιοτελώς σε αυτόν. Καλή επιτυχία Ιωάννα Συνοδινού! Καλώς ήρθες στον στίβο της πολιτικής!»

Η ίδια πάντως τονίζει «  Δεν θα μπω ποτέ στη λογική του «τι δεν έγινε»! Κοιτάω μπροστά και αφήνω πίσω την ανικανότητα και τον αρνητισμό. Ξέρω τι μπορώ να κάνω ,όπως γνωρίζω επίσης ότι εδώ, τα πράγματα είναι όπως ακριβώς φαίνονται… ΞΕΚΑΘΑΡΑ ! Είμαι έτοιμη να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι και να αντιμετωπίσω το «δεν γίνεται». Είμαι βέβαιη πως αυτή θα είναι …. η δική μας Νίκη!» Κάτι που αρέσει σε φίλους, όπως ο γνωστός chef Αλέξανδρος Παπανδρέου, ο οποίος σχολιάζοντας την κίνησή της αναφέρει «Να ξέρεις ότι μέχρι τώρα έκανες 5άρι 10άρι και ημιμαραθώνιο. Τώρα αρχίζει ο πραγματικός Μαραθώνιος και σου εύχομαι καλή επιτυχία. Να οραματιστείς, να διεκδικήσεις, να στοχεύσεις και να πετύχεις το καλύτερο όχι μόνο για την Αμοργό αλλά για όλη την περιφέρεια. Θα σε παρακαλέσω να είσαι ουσιαστική, παρεμβατική και αποτελεσματική όπου μπορείς για το μέλλον της νέας γενιάς. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις!!!!»

Υπάρχει βέβαια και κάποιος που δεν… χάρηκε πολύ. Ο λόγος για τον γνωστό Κυκλαδίτη γευσιγνώστη, Δημήτρη Ρουσουνέλο που ανέφερε «Εγώ δεν συμφωνώ, αλλά σου έχω εμπιστοσύνη γιατί έχω διαβλέψει ακεραιότητα χαρακτήρα και πάθος για τα νησιά μας. Καλή επιτυχία, από καρδιάς! Και μη χαραμίσεις ποτέ τα χιλιόμετρα που έχεις τρέξει στη ζωή σου για τίποτα λιγότερο από αυτά που μας έχεις συνηθίσει». Αλλά και αρκετοί ακόμη που την πειράζουν για το γεγονός οτι έχει ένα πολύ γεμάτο πρόγραμμα αναφέροντας "εεε έχεις που έχεις άδειο χρόνο, να ασχοληθείς και με κάτι νέο"... 

Και η Ιωάννα σε όλα αυτά (η ιστοσελίδα της είναι γεμάτη από ευχές για τη νέα της προσπάθεια) απαντά με χαμόγελο αλλά και … απειλή «έως τις 28 Φεβρουαρίου μπορείτε να μεταφέρετε τα δικαιώματά σας στο Δήμο Αμοργού. Μετά; …»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News