Εκλογές 2019 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Στο πλευρό Χατζημάρκου, η Αφροδίτη Δελλαπόρτα (Μύκονος)

Την υποψηφιότητα της Αφροδίτης Δελλαπόρτα από τη Μύκονο, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, καλωσορίζει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.  Μάλιστα, ο κος Χατζημάρκος αναφέρει για την έλευση της κας Δελλαπόρτα, στο ψηφοδέλτιό του λέγοντας " Καλωσόρισες Αφροδίτη Δελλαπόρτα, σ' ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.  Η Μύκονος, γνωρίζει τον δυναμισμό σου, την δημιουργικότητα σου και το πάθος με οποίο ασχολείσαι με όσα αγαπάς.  Καλωσόρισες Αφροδίτη, σε μια ομάδα που σεβάστηκε την Μύκονο και την υπηρέτησε όχι με βάση τα στερεότυπα γύρω απο το όνομα της αλλά με βάση τις ανάγκες της, την δυναμική και την προοπτική της.  Προχωράμε με σχέδιο, αγάπη και αφοσίωση στα νησιά. Ανοίξαμε νέους δρόμους για την οικονομία τους, αναδείξαμε τα πλεονεκτήματα τους, κτίσαμε σε γερές βάσεις το Αύριο που αξίζουμε και κοιτάμε στο μέλλον με την αισιοδοξία που φέρνει μόνο η δουλειά μας".

Στη δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Μυκόνου, αναφέρει τα εξής:

“Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησης με την παρουσίαση και προώθηση των ελληνικών νησιών και της Μυκόνου στις διεθνείς αγορές για τον τουρισμό, τόσο μέσα από θεματικές εκδηλώσεις όσο και μέσα από τις σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές, αποφάσισα να συστρατευτώ στο πλευρό του Περιφερειάρχη μας, κ. Γιώργου Χατζημάρκου.

Καθώς ποτέ δεν υπήρξα σοβαροφανής ή τυπολάτρης, η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του Γιώργου Χατζημάρκου με κέρδισαν από την αρχή. Με την προσωπικότητα του ανέδειξε το «διαφορετικό» και το «αυθεντικό» – και από την πρώτη στιγμή τον θαύμασα και τον πίστεψα. Το απρόσμενα ευχάριστο είναι ότι πέντε χρόνια μετά ως Περιφερειάρχης συνεχίζει και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά – εκείνα που θα πάνε τα νησιά μας Ακόμα πιο Μπροστά

Για εμένα, δεν υπάρχει κανείς επαγγελματίας πολιτικός που μπορεί να συγκριθεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο – έναν άνθρωπο που συμμετέχει στα κοινά μόνο από αγάπη για προσφορά. Έτσι και εγώ επέλεξα να ασχοληθώ με τα κοινά από την αγάπη μου για τον τόπο που μεγαλώνω το παιδί μου και από την αγάπη μου για την Μύκονο, την τόσο διαφορετική από την υπόλοιπη Ελλάδα – τον υπόλοιπο κόσμο!

Πραγματικά, νιώθω την παράταξη του Γιώργου Χατζημαρκου οικογένεια και τον ίδιο την κεφαλή της.

Σε ευχαριστώ Περιφερειάρχη μας για την εμπιστοσύνη και εύχομαι οι ωραίοι αγώνες που δίνεις και οι μελλοντικοί αγώνες που θα δώσουμε μαζί να φέρνουν μόνο και πάντα επιτυχίες στα #likenoother νησιά μας!”

Είναι μεγάλη η τιμή να έχω το προνόμιο να σε αποκαλώ φίλο μου και τώρα συναγωνιστή!”.

Βιογραφικό

Η Αφροδίτη Δελλαπόρτα γεννήθηκε στην Κεφαλονιά το 1970. Αρίστευσε στο σχολείο και εργάστηκε όλα της τα φοιτητικά χρόνια στον Τουρισμό σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα και Αθήνα.

Πήρε πρώτο Πτυχίο από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας στην Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Μεταπτυχιακό από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, στην Διεθνή Ιατρική και Διαχείριση Κρίσεων

Τα τελευταία χρόνια, είναι παντρεμένη με δύο παιδιά, μένει μόνιμα στη Μύκονο.

Υπηρετεί στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Μυκόνου, αλλά συμμετέχει ενεργά στις επιχειρήσεις του συζύγου της στον Τουρισμό.

Είναι μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Μυκόνου.