Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - "Μπροστά το Νότιο Αιγαίο": Στο πλευρό Χατζημάρκου η Μαρία...

Εκλογές 2019 – “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”: Στο πλευρό Χατζημάρκου η Μαρία Αγγέλου

|

Την υποψηφιότητα της Μαρίας Αγγέλου (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ) , στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. 

Την υποψηφιότητα της Μαρίας Αγγέλου, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”. Κι όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Γιώργος Χατζημάρκος “ Σε συναντούσα σε κάθε νησί της Δωδεκανήσου που επισκεπτόμουν όλα τα τελευταία χρόνια και πάντα μου μιλούσες με πάθος για τα προβλήματα και τις λύσεις. Πάντα, επίσης, ήσουν και παραμένεις πρόθυμη να εργαστείς για αυτά. Οπως λες και εσύ, αν και ανήκουμε σε άλλους πολιτικούς χώρους, η αυτοδιοίκηση δεν περιορίζεται. Τα νησιά που αγάπησες και υπηρέτησες, ζητούν και απο εσένα όλη σου την ενέργεια στο Περιφερειακό επίπεδο διοίκησης και ξέρω οτι θα την δώσεις. Η απόφαση σου να μπείς σε αυτόν τον ωραίο αγώνα, μας δυναμώνει”.

Η Μαρία Αγγέλου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής και υποψήφια βουλευτής των ΑΝΕΛ, στην δήλωσή της με την οποία ανακοινώνει την απόφασή της να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει τα εξής:

“Από την πρώτη φορά της συμμέτοχης μου στα κοινά, ο στόχος μου ήταν ένας και μοναδικός. Η προαγωγή, η εξέλιξη, η προστασία των νησιών μας. Αυτός παραμένει και σήμερα η κινητήριος δύναμη και ο προορισμός μου. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο όλη μου η προσοχή ήταν επικεντρωμένη πάντα στους τομείς του τουρισμού, της νησιωτικής πολιτικής και αργότερα της γεωπολιτικής. Την τελευταία δεκαετία την απώλεια την βιώσαμε έντονα στα νησιά μας. Παρότι έγιναν κάποιες αξιόλογες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, η εξισορρόπηση απέχει μακράν και η ανάγκη συμπόρευσης των Δωδεκανησίων κρίνεται πιο επιτακτική από ποτέ προκειμένου να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει.

Το όραμα μου για την Πολυνησία του Αιγαίου με νησιά αυτάρκη, σε κάθε δυνατό επίπεδο, ασφαλή και σύγχρονα, αναζητά τρόπους υλοποίησης εδώ και καιρό. Την δυνατότητα το όραμα μου να πάρει σάρκα και οστά την είδα στο έργο του Γιώργου Χατζημάρκου. Ισχυρή προσωπικότητα με πλούσιο έργο στη θητεία του αποδεικνύει ότι εργάζεται με στρατηγική και όραμα. Ο καλύτερος περιφερειάρχης, στην Ελλάδα.

Ανήκουμε σε άλλους πολίτικους χώρους. Όμως η τοπική αυτοδιοίκηση δεν χρωματίζεται, δεν περιορίζεται, δεν μας θέλει αντιπάλους. Προέχει ο τόπος και δεν περισσεύει κανείς. Όταν λοιπόν ένας τέτοιος περιφερειάρχης, μια τέτοια ομάδα σε καλεί για συνεργασία, τότε μόνο μια επιλογή υπάρχει. Η αποδοχή. Παραμένοντας πιστή και έντιμη στο όραμα, που τόσα χρόνια πρεσβεύω, ανακοινώνω την συμπόρευση μου με την παράταξη του Γιώργου Χατζημάρκου, “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” και ζητώ την στήριξη όλων σας, για τα νησιά μας”.

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Ρόδο. Μητέρα μου είναι η Άννα – Νόρα Αγγέλου, το γένος Λυκοπάντη, από τη Νίσυρο, πατέρας μου ο Νικήτας Αγγέλου, από τη Σύμη, αδελφή μου η φιλόλογος Καλλιόπη Αγγέλου και σύζυγος της ο Στέργος Κουντούρης τοπογράφος από τα Λάερμα.

Αποφοίτησα από το Βενετόκλειο Λύκειο και συνέχισα τις σπουδές μου ως Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής και αργότερα στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

Ήδη από το καλοκαίρι της αποφοίτησης μου το 2008 επέστρεψα στην Ρόδο όπου και ξεκίνησα να εργάζομαι στον φροντιστηριακό κλάδο, στον όμιλο Γραμμάτων Πολιτεία ως φιλόλογος έως και το καλοκαίρι του 2015.

Αμέσως μετά, από  τον Δεκέμβριο του 2015 έως  τον Οκτώβριο του 2016, διετέλεσα σύμβουλος της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, υπεύθυνη σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και μέλος της της κοινής επιτροπής Προσκυνηματικού τουρισμού μεταξύ του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Εκκλησίας της Κρήτης και των Ιέρων Μητροπόλεων του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο.

Από το 2017 έως και σήμερα δραστηριοποιούμε στον τομέα των τουριστικών επιχειρήσεων στην Παλιά Πόλη της Ρόδου.

Όσον αφορά την συμμετοχή μου στα κοινά και την κομματική μου δράση:

Συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012, όπως και τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο  του 2015, όπως επίσης και στις περιφερειακές εκλογές του 2014.

Από το 2013 μέχρι και σήμερα είμαι εκλεγμένο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΛ και τον Ιούνιο  του 2013 εκλέχτηκα μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας του κινήματος οπού και παρέμεινα μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Διετέλεσα αναπληρώτρια γραμματέας τουρισμού έως το 2016 και Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής των ΑΝΕΛ από το 2016 έως και σήμερα.

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

Νέα Δημοκρατία: Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος λόγω ποτού με γνωστό επιχειρηματία;

Παραιτήθηκαν Σταύρος Παπασταύρου και Γιάννης Μπρατάκος - «Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα