Εκλογές 2019 - Νάξος: Εχουμε χωροταξικό, βρέθηκε η χρυσή τομή και όλα ... εντάξει

Η αλήθεια είναι ότι άργησαν να πάρουν αποφάσεις. Και έδωσαν τροφή για σχόλια. Και δημιουργία εντυπώσεων. Το ευχάριστο όμως είναι ότι έχουμε λύση. Όχι μόνο για τα καλαίσθητα περίπτερα (εντάξει εδώ γελάμε αλλά οκ) αλλά και για την ώρα που θα γίνει η …. διπλή προεκλογική ομιλία, κάτι που δεν έχει προηγούμενο..  Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.. Μετά από τις καταγγελίες από την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε» του υποψήφιου Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λεονάρδου Χατζηανδρέου, ότι επιχειρείται φίμωση της παράταξης με τη μη αδειοδότηση για να λειτουργήσει εκλογικό κέντρο ή περίπτερο ή κοντέινερ ή όπως αλλιώς θέλετε να το πείτε (με βάση την εμφάνισή του τα ξημερώματα της Δευτέρας 20 Μαίου στη χερσαία ζώνη της Νάξου), το Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Νάξου συνεδρίασε. Κάτι που θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα και πριν φτάσουμε στις καταγγελίες. Γιατί; Μα γιατί πάνω απ όλα μετράει η εικόνα. Η πρόληψη.. Και δυστυχώς αυτό δεν είναι το δυνατό σημείο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων…

Σήμερα λοιπόν το πρωί, έγινε η συνεδρίαση με πέντε μέλη παρόντα. Τον πρόεδρο κο Νίκο Σέργη, τον αντιπρόεδρο κο Γιάννη Τσολάκη, τον Λιμενάρχη κο Αλέξη Αποστολόπουλο, τον γραμματέα κο Νίκο Φραγκίσκο και το μέλος Καλλιόπη Βιτζηλαίου. Στην αίθουσα συνεδριάσεων ο υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Βρούτσης, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» και εκπρόσωποι όλων των συνδυασμών που κατεβαίνουν στις εκλογές αλλά και των κομμάτων που λαμβάνουν μέρος στις Ευρωεκλογές όπως και οι εκπρόσωποι των συνδυασμών σε επίπεδο Β’ βαθμού Αυτοδιοίκησης. Τι νομίζετε; Αυτοί δεν θέλουν το περίπτερό τους…. Και άρχισε η κουβεντούλα. Και είχαμε ανταλλαγή απόψεων. Αποτέλεσμα; Η χρυσή τομή με την μορφή … συγκατοίκησης. Και όλοι στο τέλος ευχαριστημένοι. Α και βέβαια είχαμε και την λύση στο θέμα της … πρώτης φοράς κοινής προεκλογικής ομιλίας δύο αντίπαλων υποψηφίων στον ίδιο χώρο και την ίδια ημέρα. Γιατί μην μου πείτε ότι δεν είναι πρωτόγνωρο σε απόσταση κάτι λιγότερο των 50 μέτρων να έχουμε ομιλία από τον κο Χατζηανδρέου κα τον κο Λιανό… Ναι, οι εποχές που τα τρακτέρ και τα φορτηγά κατέβαιναν στην πόλη ως επίδειξη … νίκης έχουν περάσει, ναι, είμαστε στον 21ο αιώνα αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Όμως, με παρέμβαση Λιμενικού Ταμείου και Λιμεναρχείου (και όχι Αστυνομίας καθότι ο χώρος … ελέγχεται από το λιμενικό) οι δύο ομιλίες θα γίνουν κανονικά. Απλά αυτή του κου Λιανού θα γίνει λίγο αργότερα, στις 10 το βράδυ…

Αναλυτικά η απόφαση 66/2019 αναφέρει:

Το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου αφού εξέτασε τα αιτήματα που είχαν υποβληθεί από τους υποψήφιους συνδυασμούς, ενέκρινε ομόφωνα την τοποθέτηση καλαίσθητων περιπτέρων διαστάσεων όχι μεγαλύτερων από 2Χ2Χ2 επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου για τοποθέτηση περιπτέρων από ενδιαφερόμενους εκλογικούς συνδυασμούς και συγκεκριμένα :

1.  έναντι σκαλοπατιών της Παντάνασσας την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό "Μαζί αλλάζουμε" και από τον εκλογικό συνδυασμό ΄΄Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου΄΄

2. έναντι EUROBANK την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας.

3.  έναντι του ναυτικού πρακτορείου του κου Δενδρινού ή έναντι του ναυτικού πρακτορείου ΝΑΧΟS TOURS την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό του «ΣYΡIZA –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

4. δίπλα στο κατάστημα ΜΕΖΕ2 την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο»

5.  πλησίον του περιπτέρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου επί της χερσαίας ζώνης λιμένα Νάξου την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Ένας Δήμος-Ένα κοινό μέλλον»

6. δίπλα στο κτίριο ΚΤΕΛ Νάξου (μπροστά από το μνημείο Ηρώων) την τοποθέτηση καλαίσθητου περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό του ΚΙΝΑΛ

7.  μπροστά στο φαρμακείο ΔΕΛΑΡΟΚΚΑ την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Δύναμη Δημιουργίας»

8. έναντι ZAS TRAVEL(επί της πλατείας Πρωτοπαπαδάκη) την τοποθέτηση περιπτέρου κατά την προεκλογική περίοδο από τον εκλογικό συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε»

9. ενδιάμεσα του χώρου τοποθέτησης περιπτέρου από τον εκλογικό συνδυασμό «Ένας Δήμος-Ένα κοινό μέλλον» και του χώρου τοποθέτησης εκλογικού περιπτέρου από τον εκλογικό συνδυασμό «Ενωμένοι Μπορούμε» την τοποθέτηση ενός τραπεζιού με ομπρέλα από τον εκλογικό συνδυασμό « Μαζί Αλλάζουμε» .

H τοποθέτηση των καλαίσθητων περιπτέρων των ενδιαφερόμενων συνδυασμών θα είναι σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στην ΥΑ 24923/04-04-2019 θα τοποθετηθούν με κάθε δυνατή ασφάλεια προς αποφυγή οιουδήποτε ατυχήματος με μέριμνα, ευθύνη και δαπάνες των ενδιαφερομένων με την προϋπόθεση να μην είναι μόνιμες κατασκευές και να εξασφαλίζεται η άνετη,ομαλή και ασφαλής κυκλοφορία των πεζών.

Επίσης στους χώρους τοποθέτησης των περιπτέρων δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών συσκευών. Τα περίπτερα να απομακρυνθούν άμεσα μετά το πέρας της εκλογικής περιόδου και ο χώρος να παραδοθεί καθαρός και ελεύθερος προς χρήση από το κοινό. . Η προσωρινή παραχώρηση αυτή θα είναι χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα για το ΔΛΤΝάξου .

Δείτε στο τέλος του άρθρου το πρακτικό της απόφασης 66/2019 του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου της 22ης ΜαΊου 2019 

Συνημμένα Αρχεία: