Εκλογές 2019 - Νάξος: Μήπως ήρθε η ώρα να δούμε και το πρόσωπο του Λιανού;

Πρωτομηνιά… Παρασκευή 1η Μαρτίου και η έλευση της Άνοιξης, σηματοδοτεί λίγο πολύ και την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ενόψει των δημοτικών εκλογών (αυτοδιοικητικών) της 26ης Μαΐου… Στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, οι υποψηφιότητες είναι αρκετές. Συνολικά έξι και όλοι έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους παρουσιάζοντας λογότυπα, σήματα ή και υποψηφίους…

Όλοι είπαμε; Μπαααα. Κάνοντας μία μικρή αναδρομή είδαμε ότι ο μοναδικός που δεν έχει προχωρήσει σε κάτι ανάλογο είναι ο νυν αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και υποψήφιος Δήμαρχος με βάση το «δέχομαι» της 12ης Οκτωβρίου 2018, Δημήτρης Λιανός. Από τότε ο κος Λιανός κρατά κλειστά τα χαρτιά του..

Χαμογελά, έχει έντονη παρουσία σε εκδηλώσεις όλων των ειδών, αλλά μέχρι εκεί. Σημαίνει κάτι αυτό; Προφανώς όχι. Θεωρητικά έχει την πίεση του Δήμου και με δεδομένο ότι έχει ουκ ολίγες αρμοδιότητες και ενώ οι αντίπαλοί του προετοιμάζονται με επαφές και συναντήσεις, ο ίδιος τρέχει την καθημερινότητα.

Και εδώ, κάποιος μπορεί να πει ότι ίσως να λειτουργεί και εις βάρος του καθότι πάντα μία …κυβέρνηση έχει φθορά.

Τι απαντάει; Όπως είπαμε και νωρίτερα, χαμογελά. Και χθες. Τσικνοπέμπτη, ίσως για πρώτη φορά να ήταν άνετος και πρωταγωνιστής σε φωτογραφίες ή video που παραπέμπουν σε εκλογές. Μην ξεχνάμε άλλωστε και το χορό στην εκδήλωση της κοπής της Βασιλόπιττας στους ξενοδόχους πριν από δεκαπέντε ημέρες… Όταν αποδέχτηκε την πρόταση του Δημάρχου κου Μαργαρίτη και μαζί με τον υποψήφιο αντίπαλό του κο Χατζηανδρέου έριξαν μερικές γυροβολιές…

Φτάνουν όμως;

Σήμερα, η ηλεκτρονική έκδοση της σατυρικής εφημερίδας «imaska.gr» προχωρεί σε μία αποκάλυψη. Όπως αναφέρει «σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες  πρόκειται να κάνει την επόμενη βδομάδα, πάνω που θα κορυφώνεται η Αποκριά, την αποκάλυψή του…  Το ωραίο με τη φετινή προεκλογική περίοδο είναι ότι συμπίπτει με το Καρναβάλι, και οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντίθετα με την περιρρέουσα κατάσταση- θα πρέπει να βγάλουν τις μάσκες και να αποκαλυφθούν!  Ο Λιανός συγκεκριμένα, που σέρνει ένα παρελθόν στις μασκαράδες, είναι υποχρεωμένος να δείξει ένα νέο πρόσωπο, ένα νέο συνδυασμό με νέους συμβούλους και νέες ιδέες… Και μέχρι να το κάνει αυτό, θα συνεχίσει να φοράει τη μάσκα που δημοσιεύει σήμερα η «Μάσκα»…»

Εν αναμονή λοιπόν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News