Εκλογές 2019 - Νάξος: Στον Κινίδαρο έχουμε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο "Νέα Εποχή"

ΚΙΝΙΔΑΡΟΣ - ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ... Η ανεξάρτητη (σ.σ. έχει πάντως υποστήριξη όπως διαβάζουμε από συγκεκριμένη δημοτική παράταξη) παράταξη με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Γ. Καρποντίνη για να διεκδικήσει την κοινότητα Κινιδάρου... Ανακοινώθηκε πριν από μερικές ημέρες, έγινε η κατάθεση του ψηφοδελτίου και ο κος Καρποντίνης με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα στα social media εξηγεί τους λόγους που επέλεξε να γίνει αυτή η δράση...  

Αναλυτικά η ανάρτηση αναφέρει: "Αγαπητοί μου Συγχωριανοί, Φίλοι, Φίλες και υποψήφιοι κ.κ. Δήμαρχοι του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,

Στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές δόθηκε για πρώτη φορά η δυνατότητα στις τοπικές κοινότητες να εκλέξουν τους συμβούλους και τους προέδρους τους ανεξάρτητα από τις λοιπές δημοτικές και περιφερειακές αρχές. Οι πρόεδροι των κοινοτήτων και τα τοπικά συμβούλια εκλέγονται πλέον με ξεχωριστά ψηφοδέλτια από αυτά των δημάρχων και σε διαφορετική κάλπη. 

Η εν λόγω μεταρρύθμιση θεωρώ ότι έχει τέτοια ουσιώδη σημασία, που αν τη συνειδητοποιήσουμε και θέσουμε σε εφαρμογή τα όσα ο νόμος πλέον μας επιτρέπει, μπορούν πραγματικά να προκύψουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι κοινότητες έχουν τώρα τη δυνατότητα να επιλέξουν για την αυτοδιοίκηση τους πρόσωπα που έχουν την πρόθεση να εργαστούν με ευθύνη, ήθος και ανιδιοτέλεια για τον τόπο τους, απαγκιστρωμένα από οποιαδήποτε κομματική σύνδεση ή (χειρότερα) εξάρτηση και ξεπερασμένες πολιτικές τακτικές του παρελθόντος. 

Στα πλαίσια αυτά αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου υποψήφιο στις φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της κοινότητάς μας, μαζί με τους: Φλώρα Τσελέντη - Ναννά, Νικολέτα Κουνάδη - Καρποντίνη, Κούλα Τουμπακάρη - Βιτζηλαίου και Νικόλαο Γεροντάκη, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαίτερα για το γεγονός ότι συμμερίστηκαν τις αγωνίες πολλών συγχωριανών μας και έθεσαν υποψηφιότητα μαζί μου, προκειμένου να δημιουργηθεί ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ αυτός συνδυασμός για τον Κινίδαρο, που ονομάστηκε «ΚΙΝΙΔΑΡΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».

Ο Κινίδαρος είναι ένα ωραίο και ευλογημένο χωριό, με πλούσιους φυσικούς πόρους, μουσικοχορευτική παράδοση, αλλά και καλούς ανθρώπους, που αξίζουν την άριστη μεταχείριση από όλα τα όργανα της διοίκησης αυτού του Κράτους. Κι ενώ ως χωριό προσέφερε και προσφέρει πάντα απλόχερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο του νησιού μας, με πρώτο από όλα το σπουδαιότατο αγαθό του, το νερό, και ακολούθως τους λοιπούς φυσικούς πόρους του, το κάλλος και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του, εντούτοις οι άνθρωποι του Κινιδάρου τα τελευταία χρόνια δεν απολαμβάνουν την προσοχή και το σεβασμό που αξίζει στον τόπο τους. 

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το χωριό μας είναι σίγουρα πολλά: η διαχείριση του νερού και η άρδευση, η καθαριότητα, οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι μας και οι βρώμικες παραλίες μας είναι μόνο κάποια από αυτά. Φυσικά, υπάρχουν και θα υπάρξουν και περισσότερα κοινά ζητήματα, τα οποία θα χρειαστούν επίλυση και για τα οποία απαιτείται ουσιαστική ασχολία και συνεργασία. 
Δεν θα χρησιμοποιήσω πομπώδεις εκφράσεις με προεκλογικές υποσχέσεις, προκειμένου να προσελκύσω τη στήριξη των Συγχωριανών μου, και ούτε θα ισχυριστώ ότι είμαι ο παντογνώστης όσων πρέπει να γίνουν για την καλυτέρευση της ζωής των Κινιδαριωτών και την άνοδο του βιοτικού μας επιπέδου – άλλωστε, όσοι με ξέρετε, γνωρίζετε ότι δεν υπήρξα ποτέ μου ψεύτης, υπερφίαλος ή ανέντιμος. Επίσης, όπως θα μου προσάψουν ορισμένοι, δεν γεννήθηκα ούτε μεγάλωσα μέχρι τώρα στον Κινίδαρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αγαπώ πολύ και δεν ενδιαφέρομαι πραγματικά για τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Απεναντίας, αν σκεφτεί κανείς ότι έφερα την οικογένειά μου για να ζήσει εδώ και τα παιδιά μου για να μεγαλώσουν στον Κινίδαρο, θα καταλάβει πόσο βαθιά αγαπώ και σέβομαι το χωριό μου και πόση αγωνία έχω για να το δω να προοδεύει και να ευημερεί.

Έτσι, αυτό που μπορώ να υποσχεθώ σε όλους τους Συγχωριανούς μου, με κάθε ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό, είναι πως αν εμπιστευθούν με την ψήφο τους εμένα και τους υπόλοιπους υποψηφίους του συνδυασμού μου στις φετινές εκλογές, θα εργαστούμε όλοι μας υπεύθυνα, ακούραστα και με ανιδιοτέλεια για την πρόοδο του χωριού μας και των ανθρώπων του, και με πνεύμα αγαστής συνεργασίας με οποιονδήποτε από τους δημοτικούς συνδυασμούς ήθελε εκλεγεί και με οποιονδήποτε δήμαρχο, προκειμένου να φέρουμε στον Κινίδαρο μία ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ, όπως ευελπιστούμε. 

Τέλος, στους τρεις επικρατέστερους υποψηφίους δημάρχους του Δήμου μας, τον κ. Χατζηανδρέου, τον κ. Λιανό και τον κ. Βρούτση*, όλοι οι συνυποψήφιοι του συνδυασμού μας Σας ευχόμαστε Καλή Επιτυχία. Ο ίδιος δε προσωπικά, μιας και έχω ήδη δηλώσει ότι θα διεκδικήσω τη θέση του προέδρου της Κοινότητάς μας, θέλω ξεκάθαρα και με κάθε ευγένεια να ενημερώσω, εκ των προτέρων, και τους τρεις ως άνω υποψήφιους δημάρχους πως ο Κινίδαρος χρειάζεται, δικαιούται και απαιτεί την προσοχή, το σεβασμό, τη συνεργασία και την ασχολία όποιου δημάρχου εκλεγεί στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, και ο οποίος θα έχει την αμέριστη στήριξή μου, μόνον εφόσον αντιμετωπίσει με πνεύμα σοβαρότητας τα προβλήματα του χωριού μου – διαφορετικά, τουλάχιστον σε ό,τι με αφορά, με τον Κινίδαρο «θα τα βρείτε σκούρα» και οι τρεις ανεξαιρέτως!

Με σεβασμό και ευθύνη,
Κώστας Γ. Καρποντίνης, 

Υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Κινιδάρου 
του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων,
με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «ΚΙΝΙΔΑΡΟΣ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

*Η σειρά των ονομάτων ετέθη αποκλειστικά με κριτήριο την ηλικία των υποψηφίων, και για λόγους σεβασμού προς αυτήν.