Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - ΝΔ: Στις Κυκλάδες η Λειβαδάρου, στην Α' Αθηνών ο...

Εκλογές 2019 – ΝΔ: Στις Κυκλάδες η Λειβαδάρου, στην Α’ Αθηνών ο Μπογδάνος

|

Στις 10 Ιανουαρίου θα έχουμε τις πρώτες επίσημες ανακοινώσεις από την Νέα Δημοκρατία για τα ψηφοδέλτια που θα συγκροτηθούν ενόψει των βουλευτικών Εκλογών εντός του 2019 – Ποια είναι η εικόνα σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και πως εμφανίζονται οι Μπογδάνος, Καμπουράκης σε Α’ Αθηνών και Νομό Χανίων 

Και Καμπουράκη και Μπογδάνο έχουμε… Και Θεοδωρικάκο αλλά και Αβραμόπουλο…. Τί δεν θα έμπαιναν οι Ρουσόπουλος και Στυλιανίδης; Αλλά ο δικός μας ο Φόρτωμας και η Λειβαδάρου; Μην μου πείτε ότι δεν καταλάβατε σε τι αναφερόμαστε ε; Μα στο ποιους «κόβει» και «φέρνει» ο Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών του 2019 όταν αυτές γίνουν… Και μέσα από την κυριακάτικη έκδοση της KontraNews και σε άρθρο του Γιάννη Αναγνώστου έχουμε μία πρώτη εικόνα του τι θα δούμε από τη Νέα Δημοκρατία και στη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων… Πάμε λοιπόν να δούμε τι αναφέρει με σημείο αναφοράς την Αθήνα, την τριχοτομημένη Αττική, την Θεσσαλονίκη και το Νότιο Αιγαίο…. Ε και μερικούς επώνυμους στις άλλες περιοχές της Ελλάδας…  

Δύο στοιχεία θα παίξουν ρόλο στη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, για τις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα µε απόφαση του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρώτον, στα ψηφοδέλτια θα συµµετάσχουν ανεξαιρέτως όλοι όσοι σήμερα είναι βουλευτές και άρα εγκαταλείφθηκαν –µε βάση τα τωρινά δεδομένα- µετά από σφοδρές αντιδράσεις στο παρασκήνιο οι σκέψεις να κοπούν διάφορα πρόσωπα. Δεύτερον, για τα νέα στελέχη και τους νέους υποψηφίους, περιέγραψε ευκρινώς το προφίλ τους, αλλά και τις… υποχρεώσεις τους. Οι λίστες που έχουν στα συρτάρια της Πειραιώς αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Κontranews, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι θα είναι οι τελικές και πως δεν θα υπάρξουν και εκπλήξεις, ενώ στις 10 Ιανουαρίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει περίπου 30-50 ονόματα νέων υποψηφίων από το περίφημο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών και τα οποία για πρώτη φορά ασχολούνται με την πολιτική και θα είναι υποψήφιοι βουλευτές. Αυτή η κίνηση αναμένεται να προκαλέσει εσωτερική αναστάτωση διότι θα εμφανίζονται ουσιαστικά ως εκλεκτοί της ηγεσίας που ανακοινώνονται με ιδιαίτερο τρόπο. Το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς είναι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε «γενικό ξεκαθάρισμα» των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενώ ήδη έχουν προαναγγελθεί εκκαθαρίσεις που ήδη προκαλούν διαμαρτυρίες.

Επικρατείας και Αβραμόπουλος

Όσον αφορά τα «βαριά» ονόματα ή ακόμα και αυτά που θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες επαφές και τις χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος πρόεδρος της ΝΔ. Για τη συγκρότηση μάλιστα του Επικρατείας, καθοριστικής σημασίας θεωρούνται και οι συζητήσεις που θα ακολουθήσουν για το σχέδιο της «γαλάζιας» διεύρυνσης με στελέχη που προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους. Όλα δείχνουν πως σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας θα είναι ο σύμβουλος επικοινωνίας και στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ παρά τα όσα γράφονται και διαρρέονται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μιχάλης Μπεκίρης, δεν θα είναι υποψήφιος. Πάντως, στο Επικρατείας, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπληξη μπορεί να γίνει με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αν συναποφασιστεί ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής να επαναπατριστεί, ιδίως στην περίπτωση που ο εκλογικός ορίζοντας παραταθεί. Μεταξύ άλλων, λοιπόν, την εκλογή τους στην επόμενη Βουλή θα διεκδικήσουν ο τελευταίος υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων Καραμανλή Γιάννης Παπαθανασίου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αλλά και ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ και Μπογδάνος

Στην Α’ Αθηνών, η πιο ηχηρή κίνηση είναι η εκτός απροόπτου µετακίνηση της Ντόρας Μπακογιάννη στα Χανιά. Εκτός από τους εν ενεργεία βουλευτές, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βασίλη Κικίλια και Νικήτα Κακλαµάνη, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη µάχη του σταυρού θα ριχθούν ο Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος θα µετακινηθεί από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ο πρώην βουλευτής Θάνος Πλεύρης, η Φωτεινή Πιπιλή, ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και ο Δηµήτρης Ιατρίδης, ενώ κλείδωσε το όνοµα του γνωστού δηµοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου (Photo: Kostas Kapareliotis). Επίσης, από το Μητρώο Στελεχών θα συµµετάσχουν ο οικονοµολόγος Θανάσης Πηλιούνης και η δικηγόρος Σοφία Νικολάου.

Β’ ΑΘΗΝΩΝ και η μάχη

Η τριχοτόµηση της Β΄ Αθηνών δηµιούργησε νέα δεδοµένα για τους υποψηφίους, αλλά διευκόλυνε κατά πολύ τους σχεδιασµούς βασικά των έµπειρων και παλαιών βουλευτών. Στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθήνας θα διεκδικήσουν την εκλογή τους, οι δυο αντιπρόεδροι της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο τοµεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουµουτσάκος, η Νίκη Κεραµέως, ο Σάκης Ιωαννίδης, ο Βασίλης Ξυπολυτάς, η Ζωή Ράπτη, ο Μανώλης Γραφάκος, ο Νίκος Κωστόπουλος, ο Νίκος Ρωµανός και ο Γιάννης Παπαθανασίου. Υπάρχει ακόµα ερωτηµατικό που θα είναι υποψήφιος ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ενώ στη λίστα θα είναι ο δηµοσιογράφος Φώτης Καρύδας, ο Αντώνης Χονδρονίκος, ο Τάσος Καρανδρέας, ο Γιάννης Κούτρας και η Ινέτζη Δηµητρακάκη. Επίσης, εδώ θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο Πέτρος Τατσόπουλος, χωρίς ακόμα να μπορεί να εκτιμήσει πως θα τον υποδεχθεί ο κόσμος της ΝΔ.

Στο Νότιο Τοµέα υποψήφιος θα είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Νίκος Δένδιας, η αναπληρώτρια τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, η αναπληρώτρια τοµεάρχης Αθλητισµού Άννα Καραµανλή, ενώ η Άννα Μισελ Ασηµακοπούλου φαίνεται πως θα είναι υποψήφια για την Ευρωβουλή. ο δήµαρχος Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Τάκης Φύσσας, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Βασίλης Σπανάκης, ο Τάσος Γαϊτάνης, η Ντόρα Πάλλη, ο Γιάννης Καλλιάνος, µάλλον ο δήµαρχος Δάφνης και Υµηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης και ο Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Και τέλος στο Δυτικό Τοµέα, υποψήφιος εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη λίστα θα είναι ο Γεράσιµος Γιακουµάτος και όπως ανακοίνωσε προ ηµερών και ο τοµεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Εάν δεν επιλέξει να παραµείνει στην Ευρωβουλή θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κύρτσος και οι δηµοσιογράφοι Αντώνης Πανούτσος και Γιάννης Λοβέρδος, αλλά και ο πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος, ενώ συζητούνται τα ονόµατα του Δηµήτρη Μαραβέλια και του Μπάµπη Καούκη.

Σε Αττική και Πειραιά 

Στο ..υπόλοιπο και τον Πειραιά, έχουμε λάμψη αστέρων. Στην Αττική, θα είναι υποψήφοι ανάμεσα στους άλλους ο Μάκης Βορίδης, ο Βασίλης Οικονόµου (µετακινείται από το Επικρατείας), ο Νίκος Καντερές κ.α. Στην Α’ Πειραιώς, πιθανές θεωρούνται οι υποψηφιότητες του επιχειρηµατία Χριστόφορου Μπουτσικάκη (στενή σχέση µε Ντόρα Μπακογιάννη), του πρώην πολιτευτή του Ποταµιού Τάσου Αβραντίνη, συζητείται ακόµη η υποψηφιότητα του προέδρου της ΕΣΕΕ, Βασίλη Κορκίδη, ενώ ερωτηµατικό υπάρχει για την Νόνη Δούνια. Και στη Β’ Πειραιώς, µετά την αποχώρηση του Γιάννη Τραγάκη και του Τάσου Νεράντζη που δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιοι, στη λίστα θα µπουν, ο γιατρός και πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Μιχάλης Λιβανός, ο πρώην δηµοτικός σύµβουλος Νίκο Χρουσαλάς, ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Μαρκόπουλος (προ ηµερών έκανε και επίσηµα έναρξη του προεκλογικού του αγώνα µε αγιασµό, παρουσία του βουλευτή Κώστα Αχ. Καραµανλή). Επίσης ακούγονται τα ονόµατα του δικηγόρου και πρώην στελέχους της ΟΝΝΕΔ Ανδρέα Παλευρατζή, της δηµοσιογράφου Εύας Ζαχιώτη και της Αντζελας Γκερέκου.

Κρήτη: Αυγενάκης και Καμπουράκης..

Στο Ηράκλειο, υποψήφιος όπως είναι αυτονόητο θα είναι ο νυν βουλευτής και γραµµατέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόµµατος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνοµα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόµη να επιβεβαιώνεται. Στη λίστα θα µπορούσαν να συµπεριληφθούν η δηµοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηµατίας στον τοµέα του τουρισµού Γιώργος Μπαµιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

Στον Νομό Λασιθίου αµετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο µέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα.

Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύµνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναµένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.

Και τέλος, Ιδιαίτερο στοίχηµα για τη Νέα Δηµοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων, όπου υποψήφια θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη που κατεβαίνει από την Αθήνα. Πιθανότατα θα είναι υποψήφιος και ο δηµοσιογράφος Δηµήτρης Καµπουράκης. Εκτός λίστας θα είναι ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης και µένει να φανεί εάν θα πάρει τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος.

ΠΝΑΙ με … Φόρτωμα και Λειβαδάρου

Στα Δωδεκάνησα, ο βουλευτής Μάνος Κόνσολας θα επιδιώξει άλλη µία θητεία, ενώ µε έντονη παρουσία παίζει ο πρώην βουλευτής και µέλος της Π.Ε. της Ν.Δ. Ιωάννης Παππάς. Τη λίστα συµπληρώνουν από το Μητρώο Στελεχών η δικηγόρος Ελένη Μαυρόγαλου, ο σύµβουλος επιχειρήσεων Αντώνης Ασπράς, ο διδάκτωρ πολιτικός µηχανικός του ΑΠΘ Στέφανος Δράκος, καθώς και οι πρώην βουλευτές Μίκα Ιατρίδη και Βασίλης Υψηλάντης.

Και τέλος, στις Κυκλάδες, ο νυν βουλευτής και πρώην υπουργός Γιάννης Βρούτσης θα προσπαθήσει να κερδίσει και πάλι µια θέση στη Βουλή, ενώ ξανά θα βρίσκονται στο πεδίο της µάχης η Κατερίνα Μονογυιού και ο Γεώργιος Βακόνδιος. Σε δυναµική υποψηφιότητα εξελίσσεται αυτή του στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Φίλιππου Φόρτωµα, µε καταγωγή από την Τήνο, ενώ πιθανή είναι η υποψηφιότητα της επάρχου Σαντορίνης, Θεώνης Λειβαδάρου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν

Η Νάξος αποχαιρετά την Φεβρωνία Λαμπρίδου και την συνοδεύει στο ταξίδι στην αιωνιότητα

Με την αρωγή της Θέκλας Κίζη αποχαιρετούμε την Φεβρωνία Λαμπρίδου... Στιγμές που μένουν αξέχαστες