Εκλογές 2019: Ο Αμυράς νέο πρόσωπο στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Νέα πρόσωπα που πρωτοστατούν στην προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να αλλάξει τη ΝΔ θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Στόχος του προέδρου του κόμματος είναι να εκλεγούν στην επόμενη Βουλή όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα από την αγορά και την κοινωνία. Άτομα με μικρή ή μεγάλη επαγγελματική πορεία και διαφορετικού επιπέδου μόρφωση, που θέλουν να συνεισφέρουν στην πολιτική ζωή του τόπου.  Τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές θα δώσουν ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αμυράς στα Ιωάννινα, η Τόνια Αράχωβα που επελέγη από το μητρώο στελεχών, στην Αιτωλοακαρνανία, και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών. Και περιμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις στις Κυκλάδες 

Υποψήφιος στα Ιωάννινα ο Αμυράς
Ο Γιώργος Αμυράς θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα. Είχε βάλει υποψηφιότητα με το κόμμα της Πειραιώς και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου (σ.σ. η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Σύρο, όπου και είχε κάνει βόλτα στην αγορά και βρέθηκε στο χασάπικο το Σαλιμπάκι που έχει ανάμεσα στα άλλα και προϊόντα Νάξου) και έχασε την έδρα από τον Θοδωρή Ζαγοράκη για μερικές μόνο ψήφους. Έτσι, λοιπόν, στελέχη της Πειραιώς πρότειναν στον κ. Αμυρά να βάλει υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές και εκείνος δέχθηκε. Επέλεξε τον νομό Ιωαννίνων, απ' όπου κατάγεται η μητέρα του (συγκεκριμένα από το Εκκλησοχώρι του Δήμου Ζίτσας). Τι αναφέρει στο βιογραφικό του; "Γεννήθηκα στην Αθήνα και πέρασα τα μαθητικά μου χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησα από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκα ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβα την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκα βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησα τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής μου στη συμφωνία των Πρεσπών". 

Μάλιστα, αμέσως μετά την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο κος Αμυράς με ανάρτησή του στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει " Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η χώρα και για να κάνουμε τον νομό Ιωαννίνων τόπο ευημερίας και προόδου!"

Τόνια Αράχωβα, υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία
Στην 36η θέση βρέθηκε στις ευρωεκλογές η προερχόμενη από το Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας Τόνια Αράχωβα και θα είναι υποψήφια βουλευτής στον νομό. Η κυρία Αράχωβα είχε επιλεγεί από το Μητρώο Στελεχών και είχε καταθέσει το βιογραφικό της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επιλέξει 23 γυναίκες, κάθε ηλικίας, κάποιες από τις οποίες έχουν οικογένεια με παιδιά, προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και έχουν ως κοινό παρονομαστή το γεγονός ότι βλέπουν το Μητρώο Στελεχών ως ευκαιρία να ενεργοποιηθούν στα πολιτικά δρώμενα της πατρίδας τους.

Το βιογραφικό της; Γεννήθηκα στην Αθήνα, έχω πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Η Διδακτορική μου διατριβή έχει ως θέμα "Στρατηγικές για την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος". Έχω διατελέσει για τρια χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος της οποίας είμαι στέλεχος. Από το 1995 ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκα μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είμαι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είμαι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.

Στην Αττική ο καθηγητής Καιρίδης
Υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών θα είναι ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές εξελέγη 11ος. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του: «Γεννήθηκα στην Καβάλα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Είμαι γέννημα-θρέμμα της Μακεδονίας, με πατέρα πρόσφυγα από τον Πόντο. Σπούδασα νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Δίδαξα διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκω διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο.
Έχω γράψει δεκάδες άρθρα, μελέτες και βιβλία. Έχω δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξα καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο  Fletcher School στη Βοστόνη. Σήμερα είμαι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ξένος Τύπος», Πατάκης, 2014.
Από το 2002 διευθύνω μια διεθνή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας» (www.olympiasummeracademy.org) γιατί η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο.
Από το 2009 διευθύνω τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη (www.navarinonetwork.org) γιατί ο ενημερωμένος πολίτης είναι δύναμη χειραφέτησης της δημοκρατίας και γιατί η Θεσσαλονίκη δικαιούται έναν ευρύτερο περιφερειακό ρόλο στα Βαλκάνια».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News