Εκλογες 2019: Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του ΚΚΕ για Νότιο και Βόρειο Αιγαίο

Με το πέρας σχεδόν του 2018 και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) προχώρησε στην ανακοίνωση των προσώπων που υποστηρίζει ως υποψήφιους  περιφερειάρχες στις 13 Περιφέρειες ανά την Ελλάδα, ενόψει αυτοδιοικητικών εκλογών τον Μάιο. Και έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι είναι στο Αιγαίο.. Εν αρχή πάντως η Αττική, όπου έχουμε την επιλογή του Γιάννη Πρωτούλη, πρώην βουλευτή και επί χρόνια μέλους του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Αντιστοίχως, τον Σωτήρη Αβραμόπουλο στηρίζει για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τον Τάσο Τσιαπλέ για την περιφέρεια Θεσσαλίας, τον βουλευτή Νίκο  Καραθανασόπουλο για τη Δυτική Ελλάδα, τον Νίκο Γόντικα για την Πελοπόννησο, τον Θανάση Χαστά για τη Δυτική Μακεδονία, τον Κώστα Μπασδέκη για την Στερεά Ελλάδα, τον Δημήτρη Παπατολίδη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, τον Γιώργο Πρέντζα για την περιφέρεια Ηπείρου, τον βουλευτή Μανώλη Συντυχάκη για την περιφέρεια Κρήτης, την Αλεξάνδρα Μπαλού για τα Ιόνια Νησιά. Και στο Αιγαίο, τον βουλευτή Λέσβου Τάσσο Σταύρου για το Βόρειο και τον Υποναύαρχο Γιάννη Ντουνιαδάκη για το Νότιο Αιγαίο.

Ας δούμε τα βιογραφικά των δύο υποψηφίων του Αιγαίου…

ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Τάσσος Σταύρος (κάτω φωτογραφία) 

Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1948, όπου και μεγάλωσε. Βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ από τον Ιανουάριο του 2015. Είναι απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει Μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα.  Είναι κάτοχος διδακτορικού στη Γεωφυσική-Σεισμολογία, από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος», στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών-ΕΚΘΕ, και κυρίως στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών. Συνέβαλε στην εκπόνηση των θέσεων του ΚΚΕ για την αντισεισμική θωράκιση της χώρας. Στις βουλευτικές εκλογές του 2007, του 2009, και του 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Αθηνών. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014 ήταν επικεφαλής του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Γλυφάδας», και εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος. Το 2011 εκλέχθηκε και το 2014 επανεκλέχτηκε πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη-Ε.Ε.Δ.Υ.Ε.

ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-Ντουνιαδάκης Γιάννης (Κεντρική φωτό) 

Γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης το 1954. Υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, ως Σημαιοφόρος Μάχιμος του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) το 1976. Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε σε πολεμικά πλοία επιφανείας ως επιτελής και ως κυβερνήτης, καθώς και σε υπηρεσίες Ξηράς ως επιτελής ή διοικητής ανάλογα με το βαθμό του.

Αποστρατεύτηκε το 2005 με το βαθμό του Υποναυάρχου σε αποστρατεία, ενώ υπηρετούσε ως διευθυντής στη Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ. Είναι απόφοιτος της Ανώτερης Σχολής Πολέμου του ΠΝ. Είναι μέλος της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ). Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές του 2014 και υποψήφιος βουλευτής Α΄ Πειραιά το 2015.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News