Εκλογές 2019 - Πάρος: Βάπτισμα ...πυρός Φίλιππα Φόρτωμα με αναφορά στη Νησιωτικότητα

«Ξεκινώντας από την Πάρο, δυνατά κ μαχητικά!!! Η Πάρος, η Αντίπαρος, οι Κυκλάδες μας, θα πρέπει να γίνουν κοινωνίες των 365 ημερών με ανταγωνιστικές δραστηριότητες και μια μοναδική ποιότητα ζωής, βασισμένα στο μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον». Αυτό είναι το κείμενο που μπορεί κάποιος όταν επισκέπτεται την προσωπική σελίδα του υποψήφιου βουλευτή Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία, Φίλιππου Φόρτωμα.. Ένα κείμενο που σηματοδοτεί και την επίσημη δράση του ως υποψηφίου το χώρο των Κυκλάδων… Και κάνει αναφορά στο δελτίο Τύπου που έχει στείλει για τις επαφές και συζητήσεις που είχε με κατοίκους της Πάρου την 19η Απριλίου. Παράλληλα, αναφέρει ότι μετέφερε τις εντυπώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν βρέθηκε στην Παροναξία την 10η Απριλίου… Βασικά θέματα; Υγεία (υπόσχεση για το θέμα των νεφροπαθών της Πάρου), Υποδομές και νησιωτικότητα…

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης….

Την Πάρο επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας. Μίλησε για συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές στις Κυκλάδες και τονίσε ότι η Πάρος, και τα Κυκλαδονήσια γενικά, θα πρέπει να γίνουν κοινωνίες των 365 ημερών με ανταγωνιστικές δραστηριότητες και μια μοναδική ποιότητα ζωής, βασισμένα στο μοναδικό φυσικό και πολιτιστικό της περιβάλλον.

Ο κ. Φόρτωμας παρουσία αρκετού κόσμου μίλησε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Nikolas στην Παροικία το βράδυ της Παρασκευής 19 Απριλίου κατόπιν προσφώνησής του από την Πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Πάρου – Αντιπάρου κας. Ιφιγένειας Χατζηγεωργίου.  Μάλιστα στην αίθουσα βρίσκονταν (όπως βλέπετε και στη φωτογραφία) πρώην πρόεδροι της Τοπικής Οργάνωσης, οι Ρίτα Γκίκα & Λουίζο Κοντό.

57561065_397581860969033_3870913879101931520_n.jpg

Ο υποψήφιος βουλευτής, αναφέρθηκε στους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της Ν.Δ. για τα νησιά κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός νέου ξεκινήματος και μιας νέας πορείας για τις Κυκλάδες. Εστιάστηκε στο πρωταγωνιστικό ρόλο των νησιών στην τουριστική ανάπτυξη σε αντίστιξη με την υποβαθμισμένη ζωή των νησιωτών σε σχέση με την ιατρική φροντίδα και την παροχή υπηρεσιών, προβλήματα που όπως επισήμανε, απορρέουν από τον νησιωτικό χαρακτήρα της περιοχής.

Ο κ. Φόρτωμας έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες αναπτυξιακές πολιτικές για τις Κυκλάδες προτείνοντας μια σειρά δράσεων όπως η ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας, η ελάφρυνση των φορολογικών βαρών με μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση και τη διαμονή, η ενίσχυση των λιμενικών υποδομών και των θαλάσσιων μεταφορών και συγκοινωνιών και η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών για την ενίσχυση των λιμενικών υποδομών στα νησιά μας.  Παρέμβαση έκανε και ο Πρόεδρος του Σωματείου Αλιέων Δημήτρης Σκιαδάς για τα θέματα αλιείας

Τόνισε επίσης την σημασία της λειτουργικής διασύνδεσης των νησιών και της ενίσχυσης των ακτοπλοϊκών ενδο – νησιωτικών συνδέσεων καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους προτείνοντας παράλληλα την αναβάθμιση των θαλάσσιων συγκοινωνιών με νέα μέσα μεταφοράς.  

Ο κ. Φόρτωμας, εξειδικεύοντας την ομιλία του στο νησί της Πάρου, αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί (10 - 4 – 2019) όπου κατά τη μετάβασή του στη Νάξο με το πλοίο της γραμμής, συνομίλησε με παριανούς νεφροπαθείς και άκουσε ο ίδιος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελλείψει Μονάδας Υποστήριξης Νεφροπαθών στην Πάρο, υποσχόμενος ότι μόλις η Ν.Δ. αναλάβει κυβέρνηση θα προσπαθήσει να εξεύρει λύση στο πρόβλημα.

Όσον αφορά στο αεροδρόμιο του νησιού, ο υποψήφιος βουλευτής επισήμανε την ανάγκη επέκτασης του αεροδιαδρόμου και των κτηριακών εγκαταστάσεων, κάτι στο οποίο είχε αναφερθεί και ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε το νησί.

Ο κ. Φόρτωμας μετά το πέρας της ομιλίας του, συνομίλησε με τον κόσμο που παραβρέθηκε στην αίθουσα και απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν την Πάρο αλλά και τις Κυκλάδες.