Εκλογές 2019 - Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Πρόταση του Κόκκινου για debate

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος - υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - με τη παράταξη "Πνοή Δημιουργίας" γυρίζει από το ένα νησί στο άλλο κι από τον ένα νομό στον άλλο με ταχύτητα αστραπής... Πριν από δυο ημέρες ήταν στις Κυκλάδες και δη σε Τήνο - Σύρο όπου και είχε σημαντικές επαφές... Κι όπως διαβάζουμε στην προσωπική του ιστοσελίδα " Συνοδευόμενος από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Τήνου, περιόδευσε στο νησί, είχε συναντήσεις με τους κατοίκους του και προέβη σε προσκύνημα στο ναό της Μεγαλόχαρης. Είχε συνάντηση με το μητροπολίτη Σύρου κ.κ. Δωρόθεο Β’, με τον οποίο διατηρεί μακροχρόνια αγαστή συνεργασία. Συζήτησαν κοινωνικά και θρησκευτικά ζητήματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι παραμένει ημιτελές το λιμάνι της Τήνου και ο κίνδυνος για τα εισερχόμενα πλοία σε περιπτώσεις θαλασσοταραχής είναι εξαιρετικά μεγάλος! Μέχρι σήμερα κανείς/μιά δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και το «κακό» παραμένει και διογκώνεται.

Στη Σύρο μαζί με τα στελέχη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους της Π.Ε. Σύρου, περιόδευσε στην Ερμούπολη, στην Άνω Σύρο, Αζόλιμνο, Βάρη και Αγκαθωπές. Στόχος του κ. Κόκκινου και των συνεργατών του είναι να δημιουργηθούν κοινωνικές συμμαχίες και να σφυρηλατηθεί η ενότητα των νησιωτών μας και η δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών και κοινών και οργανωμένων δράσεων για την επίλυση προβλημάτων που απασχολούν τους #συντοπίτες μας"

Και από τις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κω... Εκεί όπου όπως διαβάζουμε "  Είχε συναντήσεις με κατοίκους και αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής και επιβεβαιώθηκε η απραξία από πλευράς Πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν πριν 20 μήνες στην πόλη της Κω. Στην επίσκεψή του στο Πυλί της Κω, περιόδευσε στο hot spot και διαπιστώθηκε το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων της περιοχής που ζητούν καλύτερη αστυνόμευση. Τέλος είχε συνάντηση με το σεβασμιότατο μητροπολίτη Κω – Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ στον ιερό ναό του Αγίου Παύλου. Οι πολίτες αγκαλιάζουν τις θέσεις του συνδυασμού «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου» και δίνουν δύναμη στην προσπάθεια των στελεχών του".

Ενδιαφέρουσα δε, η πρόταση που κατέθεσε για διεξαγωγή Debate ανάμεσα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες αν και ο χρόνος είναι εις βάρος της πρότασης... Οπως διαβάζουμε, στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης "καλεί σε δημόσιο διάλογο (debate) τους πέντε (μαζί με τον ίδιο) υποψηφίους περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου. Προσωπικά δηλώνει ότι δε βάζει «όρους», ούτε επιλέγει το μέσο ενημέρωσης που θα διοργανώσει το δημόσιο διάλογο, ούτε έχει προτίμηση για τους δημοσιογράφους που θα συμμετάσχουν.

Θεωρεί ότι στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού, της Δημοκρατίας και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών, πρέπει να διεξαχθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, προκειμένου η κοινωνία μας να εξάγει και τα σωστά συμπεράσματα. Ο ίδιος και ο συνδυασμός του «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», ζητά να προσέλθουν όλοι οι συνυποψήφιοι περιφερειάρχες (ακόμα κι αυτοί που εκφράζουν τα άκρα) και αναμένει τη δημόσια απάντησή τους στη δημόσια πρόσκληση που καταθέτει, ώστε αυτός να πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 24.5.2019 που υπάρχει η δυνατότητα. Τα θέλουμε όλα στο φως και σεβόμαστε την αλήθεια και υπηρετούμε τους δημοκρατικούς θεσμούς".