Εκλογές 2019 - ΠΝΑΙ: Προβάδισμα Χατζημάρκου στη μάχη της Περιφέρειας

Με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον Μανώλη Γλυνό στη μάχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου έχουμε λίγο πολύ την εικόνα των δύο βασικών υποψηφίων για τις εκλογές του επόμενου Μαΐου για τον … θρόνο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου… Ο Γιώργος Χατζημάρκος ως περιφερειάρχης έχει προβάδισμα (μικρό ή μεγάλο σ΄ αυτή τη φάση δεν έχει σημασία) και αυτό φαίνεται και από την χθεσινή δημοσκόπηση για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.gr και η οποία έγινε από την εταιρία ALCO.  

Όπως διαβάζουμε, η έρευνα έγινε σε δείγμα 800 ατόμων – ψηφοφόρων Νοτίου Αιγαίου και το χρονικό διάστημα από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου.

Ποια είναι τα συμπεράσματα; Το βασικότερο όλων; Εάν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, τότε ο κος Χατζημάρκος με αντιπάλους κυρίως τους Γλυνό – Σαντορινιό θα λάμβανε το 38% των ψήφων… Σημαντική παράμετρος η τοποθέτηση των «Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ» που αγγίζει το 24%, ενώ στη δεύτερη θέση των προσώπων συναντάμε τον Μανώλη Γλυνό με 13%..

Από εκεί και πέρα, ο κος Χατζημάρκος οφείλει να κρατήσει το θετικό 42% στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί ή όχι και το 50% που έχουν οι ψηφοφόροι προς το πρόσωπό του όσον αφορά την θετική γνώμη… Αντίθετα, Γλυνός και Σαντορινιός που ακολουθούν έχουν χαμηλό ποσοστό στην θετική γνώμη (27% και 26% αντίστοιχα) όμως εντυπωσιάζει το 55% και 45% όσον αφορά το «δεν ξέρω»…

Τέλος, η διαφορά Κυκλάδων – Δωδεκανήσου είναι εντυπωσιακή σε σχέση με το έργο του κου Χατζημάρκου. Οι Κυκλαδίτες είναι ικανοποιημένοι (πολύ και αρκετά) της τάξης του 38% ενώ οι Δωδεκανήσιοι της τάξης του 50%. Και στην ερώτηση εάν πρέπει να επανεκλεγεί οι Κυκλαδίτες δίνουν ποσοστό της τάξης του 34% ενώ οι Δωδεκανήσιοι ανεβάζουν το σχετικό ποσοστό στο 46%. Άρα μία διαφορά υπάρχει… 

Δείτε τους σχετικούς πίνακες 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News