Εκλογές 2019: Προβάδισμα με +8% για τη Νέα Δημοκρατία, εκτός βουλής η "Χρυσή Αυγή"

Νίκη της Νέας Δημοκρατίας με ποσοστό 39,8 % προβλέπει η πρώτη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, την οποία δημοσιοποίησε η Singular Logic. Και βέβαια έχουμε την ευχάριστη έκπληξη καθώς όπως όλα δείχνουν μένει εκτός βουλής μετά από αρκετά χρόνια, η "Χρυσή Αυγή".. Αντίθετα, η Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και η ΜεΡΑ του Γιάνη Βαρουφάκη θα κάνουν το ντεμπούτο τους... 

Παραμένει σε υψηλό επίπεδο το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ που θα κυμανθεί συμφωνα με την ίδια εκτίμηση μεταξύ 31,5%  και 31, 6% κάτι που δείχνει ότι πάμε για ένα δίπολο πολύ ισχυρό για την Ελλάδα.. Αύριο στις 13.00 θα έχουμε την ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως ο νέος πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα έχει παράδοση παραλαβή έχοντας τον Αλέξη Τσίπρα απέναντί του.. Ηδη τα τηλέφωνα έχουν ανάψει και ο πρώτος ξένος ηγέτης που επικοινώνησε με τον κο Μητσοτάκη είναι ο Ταγίπ Ερντογκάν, ενώ Τσίπρας και Καραμανλής επίσης επικοινώνησαν με τον κο Μητσοτάκη.. 

Aναλυτικά, με ενσωματωμένο το 10% η εκτίμηση της Singular για το τελικό αποτέλεσμα των Εθνικών Εκλογών 2019 έχει ως εξής:

ΝΔ 39,8% και 158 έδρες

ΣΥΡΙΖΑ 31,6% και 86 έδρες

ΚΙΝΑΛ 8,3% και 23 έδρες

ΚΚΕ 5,3% και 14 έδρες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 3,7% και 10 έδρες

ΜεΡΑ24 3,4% και 9 έδρες

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2,9% και 0 έδρες

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News