Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές 2019 - Σαντορίνη: "Μαζί Αλλάζουμε" με επικεφαλής τον Άγγελο Ρούσσο

Εκλογές 2019 – Σαντορίνη: “Μαζί Αλλάζουμε” με επικεφαλής τον Άγγελο Ρούσσο

|

Ο Αγγελος Ρούσσος – τέως Δήμαρχος Θήρας – επιστρέφει στο προσκήνιο και διεκδικεί το Δήμο με τη παράταξη ” Μαζί Αλλάζουμε .. .Σαντορίνη – Θηρασιά” – Ποιοι είναι οι τομές που θα δώσει βαρύτητα 

Τους βασικούς άξονες του προγράμματός του ανακοίνωσε ο συνδυασμός “Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη Θηρασία” που θέτει υποψηφιότητα για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές στη Σαντορίνη. Επικεφαλής του συνδυασμού είναι ο Άγγελος Ρούσσος, πρώην Δήμαρχος Θήρας, που επαναδραστηριοποιείται στα κοινά. “Το Πρόγραμμά μας, θα αναπτυχθεί σε βασικούς άξονες, θα εξειδικευθεί κατά θέμα και θα είναι συγκεκριμένο για κάθε χωριό. Δεν υπάρχει, άλλος τρόπος. Τα έμπειρα στελέχη, οι ενθουσιώδεις νέοι και οι σοβαροί ειδικοί που πλαισιώνουν τον συνδυασμό μας, δεν βιάστηκαν να πουν “ΘΑ”. Ασχολήθηκαν, ασχολούνται και αναλαμβάνουν δράση”επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού.

Οι πέντε βασικοί άξονες, όπως ανακοινώθηκαν, είναι οι εξής: 

1. Καθημερινότητα. Πρώτο, να έχουμε ξανά, ένα καθαρό νησί., 2. Νέο Λιμάνι. Ο Αθηνιός θα παραμείνει λειτουργικός και θα εξυπηρετήσει σοβαρές ανάγκες του νησιού. Αλλά το νέο Λιμάνι, θα γίνει. Μελέτες υπάρχουν, υποδείξεις ειδικών υπάρχουν. … .3. Νοσοκομείο. Είναι απόκτημα για τη Σαντορίνη. Το φτιάξαμε, όταν κάποιοι γελούσαν ακόμα και στην ιδέα. Με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, θα γίνει μια δυναμική αναμόρφωση των Στάβλων και του Κάμπινγκ Καμαρίου. 4. Οδικό δίκτυο. Τέρμα στα πανηγύρια, που μετά γίνονται μπαλάκι ευθυνών, ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, αν κάτι δεν πάει καλά. Μαζί και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, μπορούν να κάνουν πολλά. και τέλος 5. Παιδιά. Κάθε παιδική χαρά και ένας κόσμος. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Φτάνει με τα κλαψουρίσματα και τις δήθεν μελέτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που φέριε την υπογραφή του Αγγελου Ρούσσου: 

ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ

Για μια ακόμα φορά, η Σαντορίνη χρειάζεται μια επανεκκίνηση. Κάποτε, την παραλάβαμε σε τέλμα και παραδώσαμε ένα Δήμο υγιή οικονομικά , δραστήριο στην καθημερινότητα και με έργα που το κόστος τους, ήταν ελάχιστο μπροστά στην αξία τους. Τα παραδείγματα υπάρχουν. Είναι μπροστά στον καθένα. Δεν ξεκινάμε από το πουθενά. Αυτός, είναι ο λόγος που μια ομάδα δοκιμασμένων στελεχών, πολλών νέων και άξιων ανθρώπων είπαμε πάλι “Αρκετά” στο τέλμα, την αδιαφορία, την αδυναμία λήψης αποφάσεων, την άθλια διαχείριση και τη διαρκή χειροτέρευση της καθημερινότητας των Δημοτών και των Επισκεπτών.

Το Πρόγραμμά μας, θα αναπτυχθεί σε βασικούς άξονες, θα εξειδικευθεί κατά θέμα και θα είναι συγκεκριμένο για κάθε χωριό. Δεν υπάρχει, άλλος τρόπος. Τα έμπειρα στελέχη, οι ενθουσιώδεις νέοι και οι σοβαροί ειδικοί που πλαισιώνουν το συνδυασμό μας, δεν βιάστηκαν να πουν “ΘΑ”. Ασχολήθηκαν, ασχολούνται και αναλαμβάνουν δράση.

Σε πρώτη φάση, ανακοινώνουμε τους βασικούς θεματικούς άξονες, επιγραμματικά:

  1. Καθημερινότητα. Πρώτο, να έχουμε ξανά, ένα καθαρό νησί. Με τις δικές μας δυνάμεις και τα δικά μας χέρια. Δεν είναι υπόσχεση, είναι ένα επιτελικό σχέδιο που χρειάζεται μόνο θέληση και σκληρή δουλειά.
  2. Νέο Λιμάνι. Τελείωσαν οι συζητήσεις. Ο Αθηνιός θα παραμείνει λειτουργικός και θα εξυπηρετήσει σοβαρές ανάγκες του νησιού. Αλλά το νέο Λιμάνι, θα γίνει. Μελέτες υπάρχουν, υποδείξεις ειδικών υπάρχουν. Μοιάζει ανέξοδη υπόσχεση, αλλά αν έχεις τη σταθερή βούληση, είναι απλό. Απαιτείται μόνο επικαιροποίηση των μελετών και γρήγορα βήματα.
  3. Νοσοκομείο. Είναι απόκτημα για τη Σαντορίνη. Το φτιάξαμε, όταν κάποιοι γελούσαν ακόμα και στην ιδέα. Τώρα, η στήριξή του, αποτελεί μονόδρομο για εμάς. Πρώτα, το στεγαστικό, που δεν αποτελεί ανάγκη μόνο για το Νοσοκομείο, αλλά και για εκπαιδευτικούς, αστυνομικούς πυροσβέστες, δημοσίους υπαλλήλους. Με το πρόγραμμα Φιλόδημος, θα γίνει μια δυναμική αναμόρφωση των Στάβλων και του Κάμπινγκ Καμαρίου. Τα Δημοτικά ακίνητα, επίσης. Είναι αρκετά, αλλά είναι και άγνωστα στη σημερινή Δημοτική Αρχή. Κληροδοτήματα, ξεχασμένα θα αναληφθούν από τον Δήμο, με την καταβολή έντιμων ενοικίων και την διάθεσή τους σε ανάγκες στέγης.
  4. Οδικό δίκτυο. Τέρμα στα πανηγύρια, που μετά γίνονται μπαλάκι ευθυνών, ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια, αν κάτι δεν πάει καλά. Μαζί και οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης, μπορούν να κάνουν πολλά. Και ο Δήμος, είναι πρόθυμος να κάνει περισσότερα.
  5. Παιδιά. Κάθε παιδική χαρά και ένας κόσμος. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Φτάνει με τα κλαψουρίσματα και τις δήθεν μελέτες. Κάθε μια χωριστά – και υπάρχει τρόπος- κάθε μια με θεματολογικό περιεχόμενο, κάθε μια με ασφάλεια και σοβαρή φύλαξη.

Πέντε, πρώτοι, άξονες. Ακολουθούν και οι άλλοι. Για τον τουρισμό, την ανάπτυξη, το κυκλοφοριακό, την κρουαζιέρα. Χωρίς κραυγές και χωρίς δειλία απέναντι στα θέματα. Σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία και με ισχυρή βούληση για επίλυση. Τα έργα, δεν φτιάχνονται με έγγραφα. Φτιάνονται με δουλειά. Συνεργασία με την Πολιτεία, συνεργασία με την Περιφέρεια, αλλά κυρίως δουλειά και επιμονή. Τα στελέχη μας, δεν θα ανεμίζουν επιστολές. Είναι όλα έτοιμα, να σηκώσουν τα μανίκια. Κι αυτό θα φανεί με το κοστολογημένο πρόγραμμα των 100 πρώτων ημερών. Δεν πάμε στο άγνωστο. Ξέρουμε την κατάντια που μας έφεραν και με σιγουριά, λέμε ΝΑΙ στη νέα πρόκληση και την κάνουμε προσκλητήριο ενότητας και συμμετοχής. 

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα atlantea.news


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν